Pagina 62 van 459

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 10 apr 2014, 13:34
door jakobmarin
Lassie schreef:Ja. Recept nodig?
Interessant (al staan er ook veel op Internet), het ging me ook om de ervaring ermee.
Tot voor kort had ik nog nooit van deze groente gehoord, totdat ik wat onderzocht naar vleesvervangers, en dan is deze erwt opeens wereldberoemd :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 10 apr 2014, 16:03
door helma
Mara schreef:
MarthaMartha schreef:
Mara schreef:Zijn die er al :quoi Is dit niet erg vroeg?
Geen flauw idee, ze lagen bij de groentenman en waren schreeuwend duur, nu maar hopen dat het wel hollandse zijn (niet gevraagd) en dat ze lekker zijn....
Bij de supermarkt zag ik asperges liggen voor 9,95 per pond. :oO Het was wel superkwaliteit.
Dat vind ik echt te duur.
De kinderen lusten ze trouwens niet, dus moet ik voor hen iets anders bereiden.
Sinds lange tijd maar weer eens lasagne maken.
Ik haal ze altijd in Duitsland; eens in de paar maanden een paar zakken van een kilo. Geschild en wel; je kan ze per stuk uit de zak halen.
Ideaal en voordelig; rond de 5 euro de kilo.
Hier lust ook niet iedereen ze; maar ik heb toch bijna altijd 2 of 3 soorten groente.

Vanavond wordt het trouwens friet met sla en kip.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 10 apr 2014, 16:28
door Mara
helma schreef:
Mara schreef:
MarthaMartha schreef:
Mara schreef:Zijn die er al :quoi Is dit niet erg vroeg?
Geen flauw idee, ze lagen bij de groentenman en waren schreeuwend duur, nu maar hopen dat het wel hollandse zijn (niet gevraagd) en dat ze lekker zijn....
Bij de supermarkt zag ik asperges liggen voor 9,95 per pond. :oO Het was wel superkwaliteit.
Dat vind ik echt te duur.
De kinderen lusten ze trouwens niet, dus moet ik voor hen iets anders bereiden.
Sinds lange tijd maar weer eens lasagne maken.
Ik haal ze altijd in Duitsland; eens in de paar maanden een paar zakken van een kilo. Geschild en wel; je kan ze per stuk uit de zak halen.
Ideaal en voordelig; rond de 5 euro de kilo.
Hier lust ook niet iedereen ze; maar ik heb toch bijna altijd 2 of 3 soorten groente.

Vanavond wordt het trouwens friet met sla en kip.
Eens per jaar krijgen we altijd een klein kistje van een zakenrelatie van mijn man. Daar kunnen we 2 x royaal van eten en maak ik er ook nog een pan soep van.
Gek genoeg lusten ze hier wel die kleine groene aspergetips, die verwerk ik vaak in een quiche en op een pizza.
En als we zo die paar keer asperges gegeten hebben, vinden we het wel weer genoeg.
De klassieke manier met krieltjes, gekookt eitje en ham, met witte saus, vinden wij de lekkerste.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 10 apr 2014, 17:11
door Lassie
jakobmarin schreef:
Lassie schreef:Ja. Recept nodig?
Interessant (al staan er ook veel op Internet), het ging me ook om de ervaring ermee.
Tot voor kort had ik nog nooit van deze groente gehoord, totdat ik wat onderzocht naar vleesvervangers, en dan is deze erwt opeens wereldberoemd :)
Bijv. de vegaburger. of Salade met kikkererwten.
Wat ook lekker is een Vegetarische pastasaus met kikkererwten.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 10 apr 2014, 21:44
door JolandaOudshoorn
jakobmarin schreef:Iemand ooit kikkererwten gegeten?
Regelmatig :langue

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 10 apr 2014, 21:47
door Mister
JolandaOudshoorn schreef:
jakobmarin schreef:Iemand ooit kikkererwten gegeten?
Regelmatig :langue
Falafel... :slurp :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 11 apr 2014, 16:54
door Jongere
Lassie schreef:
jakobmarin schreef:
Lassie schreef:Ja. Recept nodig?
Interessant (al staan er ook veel op Internet), het ging me ook om de ervaring ermee.
Tot voor kort had ik nog nooit van deze groente gehoord, totdat ik wat onderzocht naar vleesvervangers, en dan is deze erwt opeens wereldberoemd :)
Bijv. de vegaburger. of Salade met kikkererwten.
Wat ook lekker is een Vegetarische pastasaus met kikkererwten.
Wij eten ook regelmatig kikkererwten. Maar niet per definitie als vleesvervanger hoor.
Vaker gewoon mét vlees.

Deze bijvoorbeeld: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R9 ... et-chorizo
Heerlijk!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 11 apr 2014, 23:11
door JolandaOudshoorn
Mister schreef:
JolandaOudshoorn schreef:
jakobmarin schreef:Iemand ooit kikkererwten gegeten?
Regelmatig :langue
Falafel... :slurp :slurp
Die moet je eten in Israel :slurp Net zoals de humus :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 apr 2014, 09:15
door Mister
JolandaOudshoorn schreef:
Mister schreef:
JolandaOudshoorn schreef:
jakobmarin schreef:Iemand ooit kikkererwten gegeten?
Regelmatig :langue
Falafel... :slurp :slurp
Die moet je eten in Israel :slurp Net zoals de humus :slurp
Dat heb ik ook diverse malen gedaan. Vandaar mijn goede herinnering. ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 apr 2014, 11:28
door Mara
Waar smaken ze naar?
Ik heb laatst een gerecht met linzen gemaakt, maar nee, het kon ons allen niet bekoren.
Je hebt heel veel kruiden en specerijen nodig en dan nog is de smaak niet lekker.
Jammer, want ze zijn gezond.
Binnenkort die kikkertjes maar eens proberen dan.
Ik zag dat jongere een leuk receptje had geplaatst. :)
Bij AH lagen trouwens inmiddels asperges die aanmerkelijk goedkoper waren.
Zagen er best goed uit.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 14 apr 2014, 23:34
door Zita
Spaghetti met zalm volgens het recept uit de laatste Allerhande. Erg lekker!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 10:02
door sirdanilot
Mara schreef:Waar smaken ze naar?
Ik heb laatst een gerecht met linzen gemaakt, maar nee, het kon ons allen niet bekoren.
Je hebt heel veel kruiden en specerijen nodig en dan nog is de smaak niet lekker.
Jammer, want ze zijn gezond.
Binnenkort die kikkertjes maar eens proberen dan.
Ik zag dat jongere een leuk receptje had geplaatst. :)
Bij AH lagen trouwens inmiddels asperges die aanmerkelijk goedkoper waren.
Zagen er best goed uit.
Belangrijk bij linzen is:

- Het gebruik van een goede bouillon, een bouillonblokje doet al wonderen
- Het gebruik van gedroogde linzen, nooit uit blik
- Het gebruik van ui en knoflook (geeft smaak)
- En inderdaad het gebruik van kruiden en specerijen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 10:09
door refo
Ik heb ze afgelopen zaterdag voor het eerst gebruikt.
In een pastarecept waren 100 gram gekookte rode linzen voorgeschreven. Op het plaatje zag het er feestelijk uit.
Volgens de verpakking moesten ze 1 tot 2 uur gekookt worden. Na 10 minuten waren de linzen al niet meer herkenbaar: 1 viesbruine derrie.
Uiteindelijk heb ik het nog vijf minuten aangezien en maar uitgezet.

In het gerecht heb ik ze niet meer terug gezien. Onder gegaan in de saus.
Maar het was wel lekker.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 10:30
door sirdanilot
^ Fout, fout, fout.

Rode linzen moet je ect maar heel kort koken, niet langer dan een half uur.

Van die groene linzen (puy-linzen) moet je wel langer koken.

Dit omdat de groene linzen nog heel zijn, en de rode zijn gesplitst. Net als spliterwten versus hele erwten.

Een bruine 'derrie' worden ze overigens altijd, die rode linzen. Als je hele linzen wil dan moet je dus gaan voor de Puy-linzen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 apr 2014, 12:18
door refo
sirdanilot schreef:^ Fout, fout, fout.

Rode linzen moet je ect maar heel kort koken, niet langer dan een half uur.

Van die groene linzen (puy-linzen) moet je wel langer koken.

Dit omdat de groene linzen nog heel zijn, en de rode zijn gesplitst. Net als spliterwten versus hele erwten.

Een bruine 'derrie' worden ze overigens altijd, die rode linzen. Als je hele linzen wil dan moet je dus gaan voor de Puy-linzen.
Op de verpakking stond dat ze minimaal een uur gekookt moeten. Maar na een kwartiertje was het al linzenmoes.
Overigens: hoe kreeg Jacob de linzenmoes zo rood?