Pagina 7 van 41
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 nov 2010, 20:16
door Mara
Katharina van Bora schreef:Wie heeft er voor ons recepten zonder vlees? Maar wel met evt. een vleesvervanger? Liefst iets waar je 'het vlees' niet zo in mist?
Wij willen 1 vleesloze dag in de week gaan houden en het moet daarom ook geschikt zijn voor kinderen tussen de 3 en de 9 jaar.
Een frittata. Dat gaat met veel eieren en aardappelen.
Je kunt ook een boerenomelet maken.
In de supermarkt zijn veel vleesvervangers te vinden, die kinderen vaak lekker vinden (Milner kaasschnitzel bijv)
Maar gewoon een vleesloze dag, dus ook zonder vleesvervangers, is ook prima hoor !
Peulvruchten zijn ook een prima vervanger. (bruine bonen met appel(moes) de enige smaak die mijn peuters lustten van Olvarit

Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 nov 2010, 20:17
door ZWP
Wij (westerse mensen) eten natuurlijk wel veel meer vlees dan goed voor ons is. Dus zo gek vind ik de gedachte niet eens. Ik zou het wel missen echter...
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 nov 2010, 21:24
door MarthaMartha
Katharina van Bora schreef:Wie heeft er voor ons recepten zonder vlees? Maar wel met evt. een vleesvervanger? Liefst iets waar je 'het vlees' niet zo in mist?
Wij willen 1 vleesloze dag in de week gaan houden en het moet daarom ook geschikt zijn voor kinderen tussen de 3 en de 9 jaar.
champignons kunnen prima vlees vervangen (of ik bedoel: dan mis je het vlees minder), moet je een recept hebben met champignons!
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 10 nov 2010, 00:24
door albion
Katharina van Bora schreef:Wie heeft er voor ons recepten zonder vlees? Maar wel met evt. een vleesvervanger? Liefst iets waar je 'het vlees' niet zo in mist?
Wij willen 1 vleesloze dag in de week gaan houden en het moet daarom ook geschikt zijn voor kinderen tussen de 3 en de 9 jaar.
Ik heb ergens het recept van de macaroni zonder vlees gezet. Het is echt heel lekker. De kinderen van mijn nicht (4 en 9) vonden het heerlijk. Ze wilden de
macaroni met gehakt niet meer. (Het recept staat dacht ik ergens bij het topic: wat eten we vandaag).
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 10 nov 2010, 00:30
door vlinder
albion schreef:Katharina van Bora schreef:Wie heeft er voor ons recepten zonder vlees? Maar wel met evt. een vleesvervanger? Liefst iets waar je 'het vlees' niet zo in mist?
Wij willen 1 vleesloze dag in de week gaan houden en het moet daarom ook geschikt zijn voor kinderen tussen de 3 en de 9 jaar.
Ik heb ergens het recept van de macaroni zonder vlees gezet. Het is echt heel lekker. De kinderen van mijn nicht (4 en 9) vonden het heerlijk. Ze wilden de
macaroni met gehakt niet meer. (Het recept staat dacht ik ergens bij het topic: wat eten we vandaag).
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... ni#p491274
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 10 nov 2010, 19:14
door Ichtus
Mister schreef:Ichtus schreef:Het lijkt wel een hype. Ik hoor het links en rechts om me heen van mensen die ineens zo nodig weinig of geen vlees meer hoeven...

Troost je, ik doe er niet aan mee


Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 10 nov 2010, 20:41
door Mara
Nou hype
Gewoon matig, wij hadden boerenkool, daar hoort rookworst bij, dus lekker een flink stuk.
Maar morgen maak ik dan bijv iets met vis, of zonder vlees, ik weet het nog niet precies
Ik ben dol op een lekker gebakje, maar als ik het elke avond zou nemen, komt het na een week ook mn strot uit !
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 10 nov 2010, 22:42
door Lourens
Ichtus schreef:Mister schreef:Ichtus schreef:Het lijkt wel een hype. Ik hoor het links en rechts om me heen van mensen die ineens zo nodig weinig of geen vlees meer hoeven...

Troost je, ik doe er niet aan mee


Nog eentje erbij. Ik doe er ook niet aan mee.
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 11 nov 2010, 00:06
door jvdg
Ik was altijd dol op vlees. Elke dag, anders was de maaltijd niet compleet.
Maar sinds ik een dieet volg, eet ik het nog maar enkele dagen per week.
En dan is dat meestal kip, magere rundergehakt en soms een biefie.
Overige dagen vis (zalm/makreel/haring)
En soms nix.
Je zult het geloven of niet, maar na enkele weken ben je d'r helemaal aan gewend.
Maar, eerlijk gezegd, als ik vanaf morgen weer elke dag vlees krijg voorgeschoteld, word ik ook niet boos hoor.
De liefhebberij zit er na al die jaren nog wel in.
En als het me te erg wordt, denk ik aan die mooie kalfs- en koeienogen.
Uhhh....Kalfsoesters.....
Maar, soit, Jan, beheers je!
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 12 nov 2010, 16:41
door Marnix
Ja, het is echt een kwestie van gewenning.
Katharina, een vegetarische lasagne vind ik sowieso altijd erg lekker.
Deze laatst ook gegeten, (be)viel best goed:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=664 ... rce=overig
En anders kijk je bijv op AH bij Recepten en dan uitgebreid zoeken, hoofdgerecht, vegetarisch. Krijg je zo'n 1200 tips

Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 15 nov 2010, 21:02
door Zita
idd, vooral met pasta en rijst is het makkelijk om vegetarisch te eten, ook zonder specifieke vleesvervangers. Bij gerechten waar vlees de smaakmaker is - wat in de hollandse keuken vaak het geval is - is het veel lastiger om vlees weg te laten.
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 16 nov 2010, 09:00
door JolandaOudshoorn
vandaag eten wij dit:
3 eieren koken, afschrikken, pellen en in 8 stukken delen
1 blok tofu in blokjes snijden en marineren in 1 el citroensap en 2 el chilisaus
4 aardappels schillen en in blokjes snijden
300 gr speciebonen schoonmaken en in tweeen delen
2 kleine winterwortels schoonmaken en in schijfjes snijden
aadappels met de groente beetgaar koken en daarna afgieten
1 kleine prei in kleine ringen delen.
ca 150gr spitskool gesneden
In de wok de tofu in wat olie krokant bakken, voeg daarna de prei en spitskool toe en roerbak even mee. Daarna de gekookte groente er goed doorheen mengen en ca 3 min. voorzichtig roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Wok van het vuur halen.
Snij een komkommer in blokjes en verdeel dat over de groente in de wok.
Verdeel het ei ook over de groente.
Maak ca 250 ml pindasaus en verdeel dit ook over de groente en ei.
Verkruimel wat kroepoek over het geheel en serveer dit gerecht lauwwarm op tafel.
Heerlijk met witte rijst, nasi of bami
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 16 nov 2010, 09:24
door helma
JolandaOudshoorn schreef:vandaag eten wij dit:
3 eieren koken, afschrikken, pellen en in 8 stukken delen
1 blok tofu in blokjes snijden en marineren in 1 el citroensap en 2 el chilisaus
4 aardappels schillen en in blokjes snijden
300 gr speciebonen schoonmaken en in tweeen delen
2 kleine winterwortels schoonmaken en in schijfjes snijden
aadappels met de groente beetgaar koken en daarna afgieten
1 kleine prei in kleine ringen delen.
ca 150gr spitskool gesneden
In de wok de tofu in wat olie krokant bakken, voeg daarna de prei en spitskool toe en roerbak even mee. Daarna de gekookte groente er goed doorheen mengen en ca 3 min. voorzichtig roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Wok van het vuur halen.
Snij een komkommer in blokjes en verdeel dat over de groente in de wok.
Verdeel het ei ook over de groente.
Maak ca 250 ml pindasaus en verdeel dit ook over de groente en ei.
Verkruimel wat kroepoek over het geheel en serveer dit gerecht lauwwarm op tafel.
Heerlijk met witte rijst, nasi of bami
mmm.....wanneer zullen we weer eens afspreken

Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 16 nov 2010, 09:25
door henriƫt
helma schreef:JolandaOudshoorn schreef:vandaag eten wij dit:
3 eieren koken, afschrikken, pellen en in 8 stukken delen
1 blok tofu in blokjes snijden en marineren in 1 el citroensap en 2 el chilisaus
4 aardappels schillen en in blokjes snijden
300 gr speciebonen schoonmaken en in tweeen delen
2 kleine winterwortels schoonmaken en in schijfjes snijden
aadappels met de groente beetgaar koken en daarna afgieten
1 kleine prei in kleine ringen delen.
ca 150gr spitskool gesneden
In de wok de tofu in wat olie krokant bakken, voeg daarna de prei en spitskool toe en roerbak even mee. Daarna de gekookte groente er goed doorheen mengen en ca 3 min. voorzichtig roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Wok van het vuur halen.
Snij een komkommer in blokjes en verdeel dat over de groente in de wok.
Verdeel het ei ook over de groente.
Maak ca 250 ml pindasaus en verdeel dit ook over de groente en ei.
Verkruimel wat kroepoek over het geheel en serveer dit gerecht lauwwarm op tafel.
Heerlijk met witte rijst, nasi of bami
mmm.....wanneer zullen we weer eens afspreken

Eet smakelijk Jolanda, ziet er goed uit!
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 16 nov 2010, 17:28
door JolandaOudshoorn
helma schreef:JolandaOudshoorn schreef:vandaag eten wij dit:
3 eieren koken, afschrikken, pellen en in 8 stukken delen
1 blok tofu in blokjes snijden en marineren in 1 el citroensap en 2 el chilisaus
4 aardappels schillen en in blokjes snijden
300 gr speciebonen schoonmaken en in tweeen delen
2 kleine winterwortels schoonmaken en in schijfjes snijden
aadappels met de groente beetgaar koken en daarna afgieten
1 kleine prei in kleine ringen delen.
ca 150gr spitskool gesneden
In de wok de tofu in wat olie krokant bakken, voeg daarna de prei en spitskool toe en roerbak even mee. Daarna de gekookte groente er goed doorheen mengen en ca 3 min. voorzichtig roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Wok van het vuur halen.
Snij een komkommer in blokjes en verdeel dat over de groente in de wok.
Verdeel het ei ook over de groente.
Maak ca 250 ml pindasaus en verdeel dit ook over de groente en ei.
Verkruimel wat kroepoek over het geheel en serveer dit gerecht lauwwarm op tafel.
Heerlijk met witte rijst, nasi of bami
mmm.....wanneer zullen we weer eens afspreken

hihi, jij bent altijd welkom hoor!!
Ik zal wel een seintje geven wanneer ik mijn rijsttafel op moet dienen, dan ben jij proefkonijn!