Pagina 58 van 148

Re: Een vraag:

Geplaatst: 30 apr 2016, 21:56
door eilander
refo schreef:
eilander schreef:Bij ons zijn geen vaste zitplaatsen, maar vaak zitten mensen toch op dezelfde plek. Bij ons blijven dus de bijbels ook nog al eens liggen. Zit er dan toch iemand op onze plek, dan pakken we onze bijbels even mee. Misschien kijk ik dan ook wel boos, maar dat is dan alleen maar omdat mijn gezicht zo het lekkerst zit. Ik ben niet principieel boos in elk geval.
Dat is helemaal onbeleefd. Even laten merken dat het jouw plek is waar die mensen zitten.
:)

Re: Een vraag:

Geplaatst: 03 mei 2016, 07:09
door Dodo
Zaterdag had ik kippenlevertjes gekocht bij de kipkraam. Gisteren roken ze niet helemaal goed meer. Ik vertrouwde het niet en heb ze weggegooid. Is dat normaal, dat kippenlevertjes snel bederven?

Re: Een vraag:

Geplaatst: 03 mei 2016, 07:33
door CvdW
Hoe heb je de kippenlevertjes bewaard?
Het beste is wanneer het vlees niet dezelfde dag of de dag erna opgegeten wordt bewaard wordt in de diepvries.
In ga er van uit dat de poelier een gerenommeerd bedrijf is en dat de 'fout' bij de eindgebruiker zit.

Re: Een vraag:

Geplaatst: 03 mei 2016, 08:35
door Dodo
CvdW schreef:Hoe heb je de kippenlevertjes bewaard?
Het beste is wanneer het vlees niet dezelfde dag of de dag erna opgegeten wordt bewaard wordt in de diepvries.
In ga er van uit dat de poelier een gerenommeerd bedrijf is en dat de 'fout' bij de eindgebruiker zit.
Na de kipkraam heb ik nog een visje gekocht, en toen naar huis en de spullen in de koelkast (5 graden). Daarom denk ik niet dat ik zelf iets fout gedaan heb.

Re: Een vraag:

Geplaatst: 03 mei 2016, 09:17
door refo
Dodo schreef:Zaterdag had ik kippenlevertjes gekocht bij de kipkraam. Gisteren roken ze niet helemaal goed meer. Ik vertrouwde het niet en heb ze weggegooid. Is dat normaal, dat kippenlevertjes snel bederven?
Lever ruikt nooit goed...
Maar orgaanvlees is volgens mij niet iets om een paar dagen van te voren te kopen. Kopen en bereiden op dezelfde dag.

Re: RE: Re: Een vraag:

Geplaatst: 03 mei 2016, 10:49
door Orchidee
refo schreef:
Lever ruikt nooit goed...
Maar orgaanvlees is volgens mij niet iets om een paar dagen van te voren te kopen. Kopen en bereiden op dezelfde dag.[/quote]
Waarom niet?
In de winkel ligt het ook een paar dagen(week).

Re: Een vraag:

Geplaatst: 03 mei 2016, 12:07
door Terri
Dodo schreef:Zaterdag had ik kippenlevertjes gekocht bij de kipkraam. Gisteren roken ze niet helemaal goed meer. Ik vertrouwde het niet en heb ze weggegooid. Is dat normaal, dat kippenlevertjes snel bederven?
Ik ben vergeten hoe mijn moeder het vroeger klaarmaakte, misschien kan jij me helpen?
"Toevallig" had ik het er van de week met m'n kinderen over, ze gruwden van het idee, maar vroeger was het toch heel normaal eten?
Nu ook nog?
Ik wil het nog een keer klaar maken, maar weet even niet meer goed hoe, vandaar mijn vraag.

Re: Een vraag:

Geplaatst: 03 mei 2016, 12:29
door Dodo
Beetje zout, en dan bakken met een uitje. Paar minuten.
Ik vind het echt lekker, maar niet teveel.
En lever is heel gezond.

Re: Een vraag:

Geplaatst: 03 mei 2016, 22:28
door Mara
Dodo schreef:Zaterdag had ik kippenlevertjes gekocht bij de kipkraam. Gisteren roken ze niet helemaal goed meer. Ik vertrouwde het niet en heb ze weggegooid. Is dat normaal, dat kippenlevertjes snel bederven?
Orgaanvlees ruikt al snel onprettig.
Misschien omdat het goed doorbloed is?
Als ik gekookte lever bij de slager koop (broodbeleg) eten we dat diezelfde dag en alleen nog de dag erna. Dan begint het al te verkleuren.

Re: Een vraag:

Geplaatst: 07 mei 2016, 16:21
door helma
Als iets niet goed meer ruikt is het meestal ook niet meer goed.

Re: Een vraag:

Geplaatst: 07 mei 2016, 16:53
door emigrant
Reden waarom vlees vaak gekruid en gezouten is. Om beginnend bederf te maskeren.
Bij die Turkse winkels bijvoorbeeld hangt soms dagenlang hetzelfde vlees aan het spit. Door de kruiden heen, gaat het dan zelfs rieken.

Re: Een vraag:

Geplaatst: 07 mei 2016, 16:56
door refo
In Nederland gaat dat niet op. Als je dat presteert is het snel afgelopen met je horeca-onderneming,

Re: Een vraag:

Geplaatst: 11 jun 2016, 14:53
door Mara
Zoon heeft een spelcomputer aangeschaft maar hij is erg traag in het uploaden van gegevens e.d.
Hij heeft al een aantal keren via KPN e.e.a. aangepast, maar hij blijft traag vooral tijdens de uren dat de buren kennelijk actief zijn op hun pc.
(Het maakt zelfs uit in welke kamer hij het apparaat plaatst)
Gedacht wordt nu aan een WiFi versterker, maar als je dat googelt zie je door de bomen het bos niet meer, een woud van versterkers van heel goedkoop tot heel duur.
Waar moet je nu op letten om tot een goede aanschaf over te gaan?

Re: Een vraag:

Geplaatst: 11 jun 2016, 16:27
door -DIA-
Een vraag:
Ik zit weer met Gr. Pr. (grote problemen dus).
Ik krijg geen foto meer te zien op Google Earth. :(

Ik krijg bij het aanklikken van een foto deze tekst:
400. That’s an error.
Your client has issued a malformed or illegal request. That’s all we know.400. That’s an error.
Your client has issued a malformed or illegal request. That’s all we know.


Volgens mij had ik dit een paar jaar geleden ofzo ook... hoe het toen weer goed is gekomen weet ik
niet meer. Volgens mij had ik het toen ook in de vragenrubriek van Refoforum geplaatst.

Re: Een vraag:

Geplaatst: 11 jun 2016, 16:41
door ejvl
Mara schreef:Zoon heeft een spelcomputer aangeschaft maar hij is erg traag in het uploaden van gegevens e.d.
Hij heeft al een aantal keren via KPN e.e.a. aangepast, maar hij blijft traag vooral tijdens de uren dat de buren kennelijk actief zijn op hun pc.
(Het maakt zelfs uit in welke kamer hij het apparaat plaatst)
Gedacht wordt nu aan een WiFi versterker, maar als je dat googelt zie je door de bomen het bos niet meer, een woud van versterkers van heel goedkoop tot heel duur.
Waar moet je nu op letten om tot een goede aanschaf over te gaan?
Bedraad aansluiten of een 5ghz netwerk opzetten als de computer dat ondersteunt.
Je zal ook kunnen kijken je netwerk op een ander kanaal te zetten.