Pagina 54 van 459

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 25 jan 2014, 12:51
door Ad Anker
Mara schreef:
Anker schreef:Zojuist een hele grote pan E-nummervrije tomatensoep gefabriceerd. Ben nu aan het proeven! Lekker! Dat kan dus, zonder smaakversterkers.
In principe kun je geheel zonder E nummers koken.
Nu willen we natuurlijk wel even het recept. :langue
1,5 liter water, 10 tomaten, ontveld, gepureerd, 3 uien, in ringen, biologische bouillonpoeder, gehaktkruiden C1000, soepgroenten 150 gr., 1 pakje gezeefde tomaten.

1,5 liter water laten koken. Als het kookt drie afgestreken eetlepels bouillonpoeder toevoegen.
Ondertussen uien opzetten met beetje water en klein schepje bouillonpoeder. Als uien zacht zijn pureren.
gezeefde tomaten toevoegen aan kokend bouillonwater.
Uienpuree en tomatenpuree toevoegen. Ik heb er ook wat bieslook, paprikapoeder en laurier bijgemikt.
Half uurtje laten koken. In die tijd gehakt rullen met half zakje gehaktkruiden. Dit na het half uurtje in de soep doen, samen met de soepgroenten en twee handjes (volkoren liefst) macaroni.
Nog kwartiertje laten koken. Soep is klaar, je hebt wel een hoop zooi. :) Drie pannen sowieso, maar goed, je doet het ergens voor. Smaakt fomidabel!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 25 jan 2014, 13:09
door Mara
Anker schreef:
Mara schreef:
Anker schreef:Zojuist een hele grote pan E-nummervrije tomatensoep gefabriceerd. Ben nu aan het proeven! Lekker! Dat kan dus, zonder smaakversterkers.
In principe kun je geheel zonder E nummers koken.
Nu willen we natuurlijk wel even het recept. :langue
1,5 liter water, 10 tomaten, ontveld, gepureerd, 3 uien, in ringen, biologische bouillonpoeder, gehaktkruiden C1000, soepgroenten 150 gr., 1 pakje gezeefde tomaten.

1,5 liter water laten koken. Als het kookt drie afgestreken eetlepels bouillonpoeder toevoegen.
Ondertussen uien opzetten met beetje water en klein schepje bouillonpoeder. Als uien zacht zijn pureren.
gezeefde tomaten toevoegen aan kokend bouillonwater.
Uienpuree en tomatenpuree toevoegen. Ik heb er ook wat bieslook, paprikapoeder en laurier bijgemikt.
Half uurtje laten koken. In die tijd gehakt rullen met half zakje gehaktkruiden. Dit na het half uurtje in de soep doen, samen met de soepgroenten en twee handjes (volkoren liefst) macaroni.
Nog kwartiertje laten koken. Soep is klaar, je hebt wel een hoop zooi. :) Drie pannen sowieso, maar goed, je doet het ergens voor. Smaakt fomidabel!
Het ziet er inderdaad heerlijk uit :super
Heb je de staafmixer er door gehaald of heb je de tomaten gewoon tot moes laten koken?
Die zooi herken ik wel, dacht dat het aan mij lag. Als ik een éénpansgerecht of ovenschotel maak, heb ik toch een berg afwas :?
Hoe doen mensen dit op de camping, denk ik dan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 25 jan 2014, 16:00
door MoesTuin
Zaterdag is hier altijd snack en patat dag
De Loempia is al binnen
Straks meer :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 25 jan 2014, 16:30
door helma
Mara schreef:
Anker schreef:
Mara schreef:
Anker schreef:Zojuist een hele grote pan E-nummervrije tomatensoep gefabriceerd. Ben nu aan het proeven! Lekker! Dat kan dus, zonder smaakversterkers.
In principe kun je geheel zonder E nummers koken.
Nu willen we natuurlijk wel even het recept. :langue
1,5 liter water, 10 tomaten, ontveld, gepureerd, 3 uien, in ringen, biologische bouillonpoeder, gehaktkruiden C1000, soepgroenten 150 gr., 1 pakje gezeefde tomaten.

1,5 liter water laten koken. Als het kookt drie afgestreken eetlepels bouillonpoeder toevoegen.
Ondertussen uien opzetten met beetje water en klein schepje bouillonpoeder. Als uien zacht zijn pureren.
gezeefde tomaten toevoegen aan kokend bouillonwater.
Uienpuree en tomatenpuree toevoegen. Ik heb er ook wat bieslook, paprikapoeder en laurier bijgemikt.
Half uurtje laten koken. In die tijd gehakt rullen met half zakje gehaktkruiden. Dit na het half uurtje in de soep doen, samen met de soepgroenten en twee handjes (volkoren liefst) macaroni.
Nog kwartiertje laten koken. Soep is klaar, je hebt wel een hoop zooi. :) Drie pannen sowieso, maar goed, je doet het ergens voor. Smaakt fomidabel!
Het ziet er inderdaad heerlijk uit :super
Heb je de staafmixer er door gehaald of heb je de tomaten gewoon tot moes laten koken?
Die zooi herken ik wel, dacht dat het aan mij lag. Als ik een éénpansgerecht of ovenschotel maak, heb ik toch een berg afwas :?
Hoe doen mensen dit op de camping, denk ik dan.
Waarom zou je de uien niet koken in die anderhalve liter water?
Scheelt alweer 1 pan!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 25 jan 2014, 18:53
door Jongere
Anker schreef:
Mara schreef:
Anker schreef:Zojuist een hele grote pan E-nummervrije tomatensoep gefabriceerd. Ben nu aan het proeven! Lekker! Dat kan dus, zonder smaakversterkers.
In principe kun je geheel zonder E nummers koken.
Nu willen we natuurlijk wel even het recept. :langue
1,5 liter water, 10 tomaten, ontveld, gepureerd, 3 uien, in ringen, biologische bouillonpoeder, gehaktkruiden C1000, soepgroenten 150 gr., 1 pakje gezeefde tomaten.

1,5 liter water laten koken. Als het kookt drie afgestreken eetlepels bouillonpoeder toevoegen.
Ondertussen uien opzetten met beetje water en klein schepje bouillonpoeder. Als uien zacht zijn pureren.
gezeefde tomaten toevoegen aan kokend bouillonwater.
Uienpuree en tomatenpuree toevoegen. Ik heb er ook wat bieslook, paprikapoeder en laurier bijgemikt.
Half uurtje laten koken. In die tijd gehakt rullen met half zakje gehaktkruiden. Dit na het half uurtje in de soep doen, samen met de soepgroenten en twee handjes (volkoren liefst) macaroni.
Nog kwartiertje laten koken. Soep is klaar, je hebt wel een hoop zooi. :) Drie pannen sowieso, maar goed, je doet het ergens voor. Smaakt fomidabel!
Zitten er geen e-nummers in die gehaktkruiden? ;)

Is trouwens inderdaad heel goed mogelijk om zonder allerlei zakjes en pakjes te koken. Ik zeg dat niet als purist; maar we houden hier thuis gewoon ontzettend van die "naturel smaken". Je gaat je dan wel realiseren dat je een tijd meer op smaakversterkers dan op de groenten zelf hebt zitten kauwen, bijv. Er gaat niets boven pure smaken, heerlijk!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 25 jan 2014, 19:16
door Ad Anker
Mara schreef:
Anker schreef:
Mara schreef:
Anker schreef:Zojuist een hele grote pan E-nummervrije tomatensoep gefabriceerd. Ben nu aan het proeven! Lekker! Dat kan dus, zonder smaakversterkers.
In principe kun je geheel zonder E nummers koken.
Nu willen we natuurlijk wel even het recept. :langue
1,5 liter water, 10 tomaten, ontveld, gepureerd, 3 uien, in ringen, biologische bouillonpoeder, gehaktkruiden C1000, soepgroenten 150 gr., 1 pakje gezeefde tomaten.

1,5 liter water laten koken. Als het kookt drie afgestreken eetlepels bouillonpoeder toevoegen.
Ondertussen uien opzetten met beetje water en klein schepje bouillonpoeder. Als uien zacht zijn pureren.
gezeefde tomaten toevoegen aan kokend bouillonwater.
Uienpuree en tomatenpuree toevoegen. Ik heb er ook wat bieslook, paprikapoeder en laurier bijgemikt.
Half uurtje laten koken. In die tijd gehakt rullen met half zakje gehaktkruiden. Dit na het half uurtje in de soep doen, samen met de soepgroenten en twee handjes (volkoren liefst) macaroni.
Nog kwartiertje laten koken. Soep is klaar, je hebt wel een hoop zooi. :) Drie pannen sowieso, maar goed, je doet het ergens voor. Smaakt fomidabel!
Het ziet er inderdaad heerlijk uit :super
Heb je de staafmixer er door gehaald of heb je de tomaten gewoon tot moes laten koken?
Die zooi herken ik wel, dacht dat het aan mij lag. Als ik een éénpansgerecht of ovenschotel maak, heb ik toch een berg afwas :?
Hoe doen mensen dit op de camping, denk ik dan.
Tomaten in heet water dompelen, schil eraf en staafmixer erdoor. Inderdaad kunnen de uien al door het soepwater, al is vooraf even opzetten net zo praktisch, vooral als je een afwasmachine hebt. :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 25 jan 2014, 19:18
door Ad Anker
Jongere schreef:Zitten er geen e-nummers in die gehaktkruiden? ;)

Is trouwens inderdaad heel goed mogelijk om zonder allerlei zakjes en pakjes te koken. Ik zeg dat niet als purist; maar we houden hier thuis gewoon ontzettend van die "naturel smaken". Je gaat je dan wel realiseren dat je een tijd meer op smaakversterkers dan op de groenten zelf hebt zitten kauwen, bijv. Er gaat niets boven pure smaken, heerlijk!
In de gehaktkruiden van C1000 zitten idd geen E-nummers!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 04 feb 2014, 17:22
door helma
Voor de kinders heb ik lasagne in de oven staan.
Zelf ga ik met mijn echtgenoot uit eten bij M&M en Demo. :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 04 feb 2014, 19:01
door sirdanilot
Ik kook ook zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes en zou dat voor mijn kinderen ook doen als ik die had. Heel soms gebruik ik bouillonblokje/poeder maar veel meer e-nummers dan dat krijg ik niet binnen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 04 feb 2014, 20:52
door vlinder
E-nummers, heerlijk! Vanavond weer een wereldgerecht van Knorr op. Wij leven van pakjes, mixjes en sausjes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 04 feb 2014, 21:02
door Tiberius
vlinder schreef:E-nummers, heerlijk! Vanavond weer een wereldgerecht van Knorr op. Wij leven van pakjes, mixjes en sausjes.
En maar mopperen op de zorgpremie's. :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 04 feb 2014, 21:14
door Zita
vlinder schreef:E-nummers, heerlijk! Vanavond weer een wereldgerecht van Knorr op. Wij leven van pakjes, mixjes en sausjes.
http://brekend.nl/2014/01/23/deze-enge- ... en-banaan/
:nananere

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 04 feb 2014, 22:26
door Mara
sirdanilot schreef:Ik kook ook zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes en zou dat voor mijn kinderen ook doen als ik die had. Heel soms gebruik ik bouillonblokje/poeder maar veel meer e-nummers dan dat krijg ik niet binnen.
In die pakjes en zakjes zit heel veel suiker en zout.
Om die reden gebruik ik ze niet. En het is maar zelden lekker.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 feb 2014, 12:38
door Lassie
Afbeelding

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 05 feb 2014, 12:59
door Mara
Ahh drie-in-de-pan. :langue
Jou kennende maak je er vast iets bijzonders van. ;)
Receptje, please.