Pagina 51 van 459

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 jan 2014, 14:20
door Mara
Zita schreef:supereasy: snijbonenstamppot met vissticks.
Heb je er dan jus bij?
Als telg uit een oeroud vissersgeslacht, zijn vissticks verboden eten.
Ook lekkerbekjes trouwens.
Mijn opa en vader kochten zelfs geen filet, alleen hele vissen met alles drop en dran, zodat ze konden kijken of ie vers was.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 jan 2014, 17:24
door helma
Zuurkoolschotel. En ik heb er erg veel zin in. :slurp
Ik ben dol op zuurkool; helaas mijn echtgenoot en gezin wat minder...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 jan 2014, 19:06
door Dodo
helma schreef:Zuurkoolschotel. En ik heb er erg veel zin in. :slurp
Ik ben dol op zuurkool; helaas mijn echtgenoot en gezin wat minder...
Herkenbaar. Oudste en ik waren lange tijd de enige die zuurkool lustten. Ik kookte het wel eens apart voor ons, omdat het zo lekker is. Inmiddels zijn meer kinderen om, en is mijn man de enige die het niet lust. Dus als hij een keer niet meeëet, is het hier zuurkoolfeest.

Vanmiddag heb ik grutjes gekookt, in karnemelk. De karnemelk maakte het nogal zuur, dus de honing of suiker is echt nodig om het nog een beetje lekker te maken.
Nu eens zoeken naar mogelijkheden om de boekweit in te zetten in lekker gerechten (pannenkoeken?), want het is wel heel gezond.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 jan 2014, 22:52
door Mara
Dodo schreef:
helma schreef:Zuurkoolschotel. En ik heb er erg veel zin in. :slurp
Ik ben dol op zuurkool; helaas mijn echtgenoot en gezin wat minder...
Herkenbaar. Oudste en ik waren lange tijd de enige die zuurkool lustten. Ik kookte het wel eens apart voor ons, omdat het zo lekker is. Inmiddels zijn meer kinderen om, en is mijn man de enige die het niet lust. Dus als hij een keer niet meeëet, is het hier zuurkoolfeest.

Vanmiddag heb ik grutjes gekookt, in karnemelk. De karnemelk maakte het nogal zuur, dus de honing of suiker is echt nodig om het nog een beetje lekker te maken.
Nu eens zoeken naar mogelijkheden om de boekweit in te zetten in lekker gerechten (pannenkoeken?), want het is wel heel gezond.
Heerlijk zuurkool, maar ook hier mopperaars als ik het op tafel zet.
Ik heb diverse recepten maar als ovenschotel wordt het nog het "lekkerste" gevonden.

@Dodo, maak je het dan als toetje?
Ik heb hele slechte herinneringen aan gruttenpap, ik moest het vroeger eten, deed er een paar flinke scheppen basterdsuiker in, maar ik weet nog wel dat ik huilde: het is vies, het is net kots. :deg
En dat mocht ik niet zeggen van moeder.
Dezelfde herinneringen heb ik trouwens ook aan biest. Al zitten daar geen klontjes in geloof ik.
Terwijl ik toch een fervente melkdrinkster ben.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 21 jan 2014, 08:29
door Dodo
Mara schreef:
Dodo schreef:
Herkenbaar. Oudste en ik waren lange tijd de enige die zuurkool lustten. Ik kookte het wel eens apart voor ons, omdat het zo lekker is. Inmiddels zijn meer kinderen om, en is mijn man de enige die het niet lust. Dus als hij een keer niet meeëet, is het hier zuurkoolfeest.

Vanmiddag heb ik grutjes gekookt, in karnemelk. De karnemelk maakte het nogal zuur, dus de honing of suiker is echt nodig om het nog een beetje lekker te maken.
Nu eens zoeken naar mogelijkheden om de boekweit in te zetten in lekker gerechten (pannenkoeken?), want het is wel heel gezond.
Heerlijk zuurkool, maar ook hier mopperaars als ik het op tafel zet.
Ik heb diverse recepten maar als ovenschotel wordt het nog het "lekkerste" gevonden.

@Dodo, maak je het dan als toetje?
Ik heb hele slechte herinneringen aan gruttenpap, ik moest het vroeger eten, deed er een paar flinke scheppen basterdsuiker in, maar ik weet nog wel dat ik huilde: het is vies, het is net kots. :deg
En dat mocht ik niet zeggen van moeder.
Dezelfde herinneringen heb ik trouwens ook aan biest. Al zitten daar geen klontjes in geloof ik.
Terwijl ik toch een fervente melkdrinkster ben.
Biest... jummie. Jammer dat je er zo dik van wordt.

Ik had grutjes gekookt om jongste een plezier te doen. Hij wil gezond eten, en eet de hele dag door dus wat er ook gekookt/klaargemaakt wordt verdwijnt in zijn maag. Als je hem opensnijdt, komt er havermout uit.
Maar dit lustte hij ook niet. Zelf vond ik het alleen met flink wat honing weg te krijgen. Maar ik kan me voorstellen dat mensen gaan bedenken of ze nog een behangersklusje hebben, als ze koude gruttenpap zien...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 21 jan 2014, 10:16
door Lassie
helma schreef:Zuurkoolschotel. En ik heb er erg veel zin in. :slurp
Ik ben dol op zuurkool; helaas mijn echtgenoot en gezin wat minder...
Heerlijk is dat he. Mijn moeder kan het ook zo lekker klaar maken.

Wij eten kliekjes vanavond. Heb nog een bakje macaroni en een bakje aardappels met bietjes en jus. Misschien nog een soepje voor af.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 21 jan 2014, 11:13
door Mara
Dodo schreef:
Mara schreef:
Dodo schreef:
Herkenbaar. Oudste en ik waren lange tijd de enige die zuurkool lustten. Ik kookte het wel eens apart voor ons, omdat het zo lekker is. Inmiddels zijn meer kinderen om, en is mijn man de enige die het niet lust. Dus als hij een keer niet meeëet, is het hier zuurkoolfeest.

Vanmiddag heb ik grutjes gekookt, in karnemelk. De karnemelk maakte het nogal zuur, dus de honing of suiker is echt nodig om het nog een beetje lekker te maken.
Nu eens zoeken naar mogelijkheden om de boekweit in te zetten in lekker gerechten (pannenkoeken?), want het is wel heel gezond.
Heerlijk zuurkool, maar ook hier mopperaars als ik het op tafel zet.
Ik heb diverse recepten maar als ovenschotel wordt het nog het "lekkerste" gevonden.

@Dodo, maak je het dan als toetje?
Ik heb hele slechte herinneringen aan gruttenpap, ik moest het vroeger eten, deed er een paar flinke scheppen basterdsuiker in, maar ik weet nog wel dat ik huilde: het is vies, het is net kots. :deg
En dat mocht ik niet zeggen van moeder.
Dezelfde herinneringen heb ik trouwens ook aan biest. Al zitten daar geen klontjes in geloof ik.
Terwijl ik toch een fervente melkdrinkster ben.
Biest... jummie. Jammer dat je er zo dik van wordt.

Ik had grutjes gekookt om jongste een plezier te doen. Hij wil gezond eten, en eet de hele dag door dus wat er ook gekookt/klaargemaakt wordt verdwijnt in zijn maag. Als je hem opensnijdt, komt er havermout uit.
Maar dit lustte hij ook niet. Zelf vond ik het alleen met flink wat honing weg te krijgen. Maar ik kan me voorstellen dat mensen gaan bedenken of ze nog een behangersklusje hebben, als ze koude gruttenpap zien...
Word je dik van biest? Is dat zo calorierijk dan?
Mijn oudste, inmiddels getrouwd, was dol op liflafjes, puddinkjes, soepjes, hartige snackjes e.d. Maar hij is de enige.
Hoe is het bij jullie met de gewone Hollandse prak? Wordt die met enthousiasme ontvangen, elke avond of 5 x per week?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 21 jan 2014, 11:51
door Sheba
Hollandse kost.... Bij ons wordt het steeds meer gewaardeerd. Soms net een beetje anders. Bijvoorbeeld met spruiten. En de pakjes..... Tja het proeft allemaal een beetje nep. Een beetje eenheidsworst. Voor het gemak pak je er soms naar. Maar steeds minder.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 21 jan 2014, 12:17
door Mara
lien75 schreef:Hollandse kost.... Bij ons wordt het steeds meer gewaardeerd. Soms net een beetje anders. Bijvoorbeeld met spruiten. En de pakjes..... Tja het proeft allemaal een beetje nep. Een beetje eenheidsworst. Voor het gemak pak je er soms naar. Maar steeds minder.
Bij ons juist minder, na 2 avonden een ouderwetsche prak, is de vraag naar een andere maaltijd ietwat dwingerder. ;)
Meestal doe ik één keer in de week een maaltijd met rijst, minder vaak met pasta, met aardappelen is van alles te doen, bakken, poffen, in de oven, met schil, zonder schil, koken, pureren, gratineren....
Gisteravond wraps gevuld. Bij AH waren de avocado's toevallig in de aanbieding. Lekker guacamole erbij gemaakt.
Pakjes gebruik ik vrijwel nooit.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 21 jan 2014, 12:20
door Lassie
Als het aan mijn man ligt eet hij het liefst elke avond aardappel, groenten en stukje vlees. Hij eet dan meestal eerst zijn groenten op en dan het vlees met jus en de aardappelen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 21 jan 2014, 13:27
door Mara
Lassie schreef:Als het aan mijn man ligt eet hij het liefst elke avond aardappel, groenten en stukje vlees. Hij eet dan meestal eerst zijn groenten op en dan het vlees met jus en de aardappelen.
Mijn man eet zijn vlees altijd als laatste. :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 21 jan 2014, 14:55
door helma
ik denk dat ik voor de kinders iets makkelijks maak
(pasta met philadelphia-paprika/snijbonen/gebakken rookworst)

en dan ga ik mijn man ontvoeren en ergens eten voor onze trouwdag vandaag :oops

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 21 jan 2014, 15:21
door MarthaMartha
helma schreef:ik denk dat ik voor de kinders iets makkelijks maak
(pasta met philadelphia-paprika/snijbonen/gebakken rookworst)

en dan ga ik mijn man ontvoeren en ergens eten voor onze trouwdag vandaag :oops
Leuk!!!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 21 jan 2014, 15:28
door Mara
helma schreef:ik denk dat ik voor de kinders iets makkelijks maak
(pasta met philadelphia-paprika/snijbonen/gebakken rookworst)

en dan ga ik mijn man ontvoeren en ergens eten voor onze trouwdag vandaag :oops
Voor jou geen blue monday of andere saaie dagen in januari.
Eerst jarig en dan nog een trouwdag te vieren.
GEFELICITEERD BRUIDSPAAR :fleur

Kun je nog even het receptje hier neerzetten please?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 21 jan 2014, 16:09
door Lassie
helma schreef:ik denk dat ik voor de kinders iets makkelijks maak
(pasta met philadelphia-paprika/snijbonen/gebakken rookworst)

en dan ga ik mijn man ontvoeren en ergens eten voor onze trouwdag vandaag :oops
Gefeliciteerd. Maak er een gezellige avond van.