Pagina 453 van 457

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 21 mar 2025, 22:54
door Roos2018
Vandaag heerlijke indiase curry gemaakt:

recept voor 4 personen:
- 4 grote rode uien
- 4 tomaten
- 5 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 2 rode of groene (hete) pepers
- garam masala poeder (kerrie masala kan ook) (4 theelepels)
- kurkuma (1 theelepel)
- kokosmelk
- zonnebloemolie
- boeljonblokjes kip of kip/kalkoen filet

* doe de olie in de pan en voeg gesneden uien, tomaten en peper toe
* pers de knoflook uit en rasp de gember fijn, voeg toe aan de pan samen met de masala
* verhit het geheel 5 minuten
* voeg de boeljonblokjes toe en wat water
* laat nog 5 minuten verhitten en maak het dan fijn met de blender
* voeg de kurkuma en kokosmelk toe en laat het nog 5 minuten nagaren.
* eventueel verse curry leaves toevoegen

als je kip wilt gebruiken:
* bak eerst de kip/kalkoen in blokjes in de olie
* verwijder de kip uit de pan en begin dan met de uien, tomaten, etc
Voor het bakken van de kip/kalkoen kan je ook kokosvet gebruiken.

Heerlijk bij (basmati) rijst, sperciebonen, broccoli, salade of welke groente je lekker vind.

I.p.v. bestek Arabisch platbrood gebruiken maakt het compleet!
I.p.v. alleen rijst kan je deze ook combineren 50/50 met groene linzen.

Linzen laat ik altijd 24 uur weken, dan kan een kooktijd van 3 minuten volstaan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 21 mar 2025, 22:58
door Roos2018
parsifal schreef: 20 mar 2025, 12:11 Niet veel meer dan kippenboullion en veel water. Buikgriep!
Verse citrusfruit kalmeert je darmen (oude oosterse wijsheid)
Beterschap, Parsi!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 22 mar 2025, 09:08
door merel
Roos2018 schreef: 21 mar 2025, 22:54 Vandaag heerlijke indiase curry gemaakt:

recept voor 4 personen:
- 4 grote rode uien
- 4 tomaten
- 5 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 2 rode of groene (hete) pepers
- garam masala poeder (kerrie masala kan ook) (4 theelepels)
- kurkuma (1 theelepel)
- kokosmelk
- zonnebloemolie
- boeljonblokjes kip of kip/kalkoen filet

* doe de olie in de pan en voeg gesneden uien, tomaten en peper toe
* pers de knoflook uit en rasp de gember fijn, voeg toe aan de pan samen met de masala
* verhit het geheel 5 minuten
* voeg de boeljonblokjes toe en wat water
* laat nog 5 minuten verhitten en maak het dan fijn met de blender
* voeg de kurkuma en kokosmelk toe en laat het nog 5 minuten nagaren.
* eventueel verse curry leaves toevoegen

als je kip wilt gebruiken:
* bak eerst de kip/kalkoen in blokjes in de olie
* verwijder de kip uit de pan en begin dan met de uien, tomaten, etc
Voor het bakken van de kip/kalkoen kan je ook kokosvet gebruiken.

Heerlijk bij (basmati) rijst, sperciebonen, broccoli, salade of welke groente je lekker vind.

I.p.v. bestek Arabisch platbrood gebruiken maakt het compleet!
I.p.v. alleen rijst kan je deze ook combineren 50/50 met groene linzen.

Linzen laat ik altijd 24 uur weken, dan kan een kooktijd van 3 minuten volstaan.
Dankjewel Roos! Jij hebt altijd heerlijke gerechten. Dit recept ga ik deze week eens maken. Ik heb zo te zien alles al in huis.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 26 mar 2025, 08:43
door merel
https://www.eefkooktzo.nl/groentelasagne/ Dit eten wij vanavond. Alleen jammer dat wij nog geen grillpan hebben. Ik heb het idee dat dat een betere smaak geeft dan de grillstand in de oven.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 26 mar 2025, 16:35
door Edelweiss
merel schreef: 26 mar 2025, 08:43 https://www.eefkooktzo.nl/groentelasagne/ Dit eten wij vanavond. Alleen jammer dat wij nog geen grillpan hebben. Ik heb het idee dat dat een betere smaak geeft dan de grillstand in de oven.
Die lasagne is verrukkelijk, geniet ervan!
Ikzelf gebruik echter wel Gruyère in plaats van Parmezan omdat dat net iets meer bite geeft. (Maar het is wellicht ook iets typisch Zwitsers :) )

@ Roos: jouw recept klinkt heerlijk, die ga ik binnenkort absoluut maken.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 26 mar 2025, 18:54
door merel
Edelweiss schreef: 26 mar 2025, 16:35
merel schreef: 26 mar 2025, 08:43 https://www.eefkooktzo.nl/groentelasagne/ Dit eten wij vanavond. Alleen jammer dat wij nog geen grillpan hebben. Ik heb het idee dat dat een betere smaak geeft dan de grillstand in de oven.
Die lasagne is verrukkelijk, geniet ervan!
Ikzelf gebruik echter wel Gruyère in plaats van Parmezan omdat dat net iets meer bite geeft. (Maar het is wellicht ook iets typisch Zwitsers :) )

@ Roos: jouw recept klinkt heerlijk, die ga ik binnenkort absoluut maken.
Her is helaas frituur geworden. Ik stond anderhalf uur in de rij voor een meningokokken vaccinatie met een kind. Daardoor liep alles in de war en was ik te laat thuis om te koken.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 26 mar 2025, 19:15
door helma
https://www.myfussyeater.com/gennaros-speedy-spaghetti/

Speedy spaghetti Afbeelding
Mijn jongste dochter heeft vandaag gekookt. Het was erg lekker!
Ze had diepvrieszalm erbij gedaan.
Dit was mijn bord. Het zag er ook gewoon leuk uit.Afbeelding

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 26 mar 2025, 20:19
door merel
Ziet er heerlijk uit helma!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 26 mar 2025, 22:27
door Orchidee
Ik at vandaag: Gnocchi met tuinerwten en kruidenzuivelspread #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1199958
Heb dit nu voor de 2e x gemaakt en bak er wat kiphaasjes bij.
Lekker maar ik blijf de Gnocchi wat 'zompig' vinden, iemand idee hoe dat komt of hoe ik het beter kan bakken?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 27 mar 2025, 11:37
door Zita
Ik wil iets bakken met dadels. Ik kom vooral recepten tegen van het soort: smelt boter, hak hoekjes en dadels fijn, meng het door elkaar en laat het afkoelen.
Iemand ervaring met iets lekkerders?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 27 mar 2025, 12:14
door merel
Zita schreef: 27 mar 2025, 11:37 Ik wil iets bakken met dadels. Ik kom vooral recepten tegen van het soort: smelt boter, hak hoekjes en dadels fijn, meng het door elkaar en laat het afkoelen.
Iemand ervaring met iets lekkerders?
Op smakelijk.nl staan veel dadel recepten; taart, cake, koekjes, chocolade etc.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 27 mar 2025, 13:40
door Terri
Zita schreef: 27 mar 2025, 11:37 Ik wil iets bakken met dadels. Ik kom vooral recepten tegen van het soort: smelt boter, hak hoekjes en dadels fijn, meng het door elkaar en laat het afkoelen.
Iemand ervaring met iets lekkerders?
Richting zoet voor bij de thee/koffie, of ook als gerecht voor het avondeten? Want kip met dadels schijnt een heerlijke combi te zijn. Midden-Oosten keuken.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 27 mar 2025, 14:15
door Orchidee
Sinds ik weet dat er in de meeste dadels die hier in Nederland te koop zijn véél beestjes huizen, koop en eet ik ze niet meer ,

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 27 mar 2025, 15:36
door Zita
Terri schreef: 27 mar 2025, 13:40
Zita schreef: 27 mar 2025, 11:37 Ik wil iets bakken met dadels. Ik kom vooral recepten tegen van het soort: smelt boter, hak hoekjes en dadels fijn, meng het door elkaar en laat het afkoelen.
Iemand ervaring met iets lekkerders?
Richting zoet voor bij de thee/koffie, of ook als gerecht voor het avondeten? Want kip met dadels schijnt een heerlijke combi te zijn. Midden-Oosten keuken.
Zoet bij de thee :) Het hoeft niet gezond te zijn, en ik bak meestal niet met kokosbloesemsuiker of amandelmeel of havermeel.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 27 mar 2025, 16:22
door Terri
Zita schreef: 27 mar 2025, 15:36
Terri schreef: 27 mar 2025, 13:40
Zita schreef: 27 mar 2025, 11:37 Ik wil iets bakken met dadels. Ik kom vooral recepten tegen van het soort: smelt boter, hak hoekjes en dadels fijn, meng het door elkaar en laat het afkoelen.
Iemand ervaring met iets lekkerders?
Richting zoet voor bij de thee/koffie, of ook als gerecht voor het avondeten? Want kip met dadels schijnt een heerlijke combi te zijn. Midden-Oosten keuken.
Zoet bij de thee :) Het hoeft niet gezond te zijn, en ik bak meestal niet met kokosbloesemsuiker of amandelmeel of havermeel.
Je hebt gelijk. Ik heb even voor je rondgeneusd, maar het zijn bijna allemaal varianten op wat je schreef, zonder oven en opstijven in de koelkast, een zg. arretjes-cake variant.
Misschien zit hier wat tussen;
https://www.denotenshop.nl/blog/tag/rec ... ls/page/2/