Pagina 43 van 100

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 30 mei 2011, 22:20
door PvS
Rijst met kip/tandoori samen met kip/madras met chinese roerbakgroenten.
Aanrader!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 30 mei 2011, 22:45
door Auto
huisman schreef:
JolandaOudshoorn schreef:
MarthaMartha schreef:aardappelen, rode bieten met uitjes, gehakt...
(eigenlijk niks met dit warme weer)
Bijna hetzelfde hier, alleen bonen ipv rode biet.
en hamburgers ipv gehakt en..... komkommers :oO

Tja, "de komkommertijd is aangebroken" is dus geen tactische opmerking voor de komende zomer.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 31 mei 2011, 21:43
door henriët
aardappelen, booontjes/worteltjes, kip
Gewoon heerlijk hollands!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 31 mei 2011, 22:31
door Lassie
aardappelen, boontjes en een hamburger.... Heerlijk. O ja en een krentebol. ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 31 mei 2011, 23:05
door *girly*
bami met babi pangang
Alleen de volgende x de reepjes wat dunner snijden! Nu was 't vlees in de babi pangang errrg droog

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 jun 2011, 11:13
door Marnix
Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 jun 2011, 11:18
door Zita
Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)
Ik maak weleens babi pangang voor luie mensen. Met een pakje. Vlees (hamlap of die mooiere varkensdingengevallen die pas bij de C1000 in de euroactie waren) in reepjes knippen (vlees snijden vind ik een snertklusje, knippen gaat veel makkelijker/sneller), lekker lang marineren, met ruim olie en uiteraard het kruidenzakje. Niet zo zuunig met drie eetlepeltjes olie, maar gewoon een flinke scheut. Daarna gooi ik het in een ovenschaal en gaat het de oven in. Da's weer één pan minder om op te letten. Dan hoef je alleen nog maar rijst/bami te koken, groente te wokken en het sausje te koken. Dat hoeft niet eens allemaal tegelijk. Als het vlees er gaar uitziet (bruine randjes), vis ik het uit de oven, sausje erover en klaar. Met een beetje plannen is de rest dan ook klaar. Groente houd ik apart, want die proef je niet meer als je er eerst saus overheen giet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 jun 2011, 11:22
door Lassie
Een verrassing wat we vanavond eten. :nananere

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 jun 2011, 11:24
door Mara
Zita schreef:
Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)
Ik maak weleens babi pangang voor luie mensen. Met een pakje. Vlees (hamlap of die mooiere varkensdingengevallen die pas bij de C1000 in de euroactie waren) in reepjes knippen (vlees snijden vind ik een snertklusje, knippen gaat veel makkelijker/sneller), lekker lang marineren, met ruim olie en uiteraard het kruidenzakje. Niet zo zuunig met drie eetlepeltjes olie, maar gewoon een flinke scheut. Daarna gooi ik het in een ovenschaal en gaat het de oven in. Da's weer één pan minder om op te letten. Dan hoef je alleen nog maar rijst/bami te koken, groente te wokken en het sausje te koken. Dat hoeft niet eens allemaal tegelijk. Als het vlees er gaar uitziet (bruine randjes), vis ik het uit de oven, sausje erover en klaar. Met een beetje plannen is de rest dan ook klaar. Groente houd ik apart, want die proef je niet meer als je er eerst saus overheen giet.
Zita, ik ben ook wel eens zo'n luie kok, nog luier dan jij ;)
Ik haal nl bij de slager, fricandeau, ik laat dat heel dik snijden (halve cm per plak) De slager bereidt deze fricandeau zelf, anders zou ik het ook niet doen. Hij is nl zonder zout ! Ik eet hem ook zonder zout, de rest van het gezin strooit er zout op.
Van die plakken zijn heel makkelijk reepjes te snijden, even opwarmen in de saus. :langue

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 jun 2011, 12:25
door helma
Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)

graag; ik ben van de pakjes aan t afstappen dus ik hoor graag je recept

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 jun 2011, 17:43
door Mariavt
helma schreef:
Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)

graag; ik ben van de pakjes aan t afstappen dus ik hoor graag je recept
Ik ook!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 jun 2011, 23:08
door Lourens
Ik was vanavond naar een huwelijksdienst in Barneveld dus niet veel gegeten.

Ik verwacht dat Wout Patat zo voor de deur komt dus nog even lekker een broodje hamburger halen of een lekkere bats patat met pindasaus.
Of stevig gekruide kippevleugels. Of gewoon frikandelletje speciaal?
Mmmmmmmmmmmm nog even over nadenken.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 jun 2011, 23:10
door Neeltje Jans
Mariavt schreef:
helma schreef:
Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)

graag; ik ben van de pakjes aan t afstappen dus ik hoor graag je recept
Ik ook!
Ik ook!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 01 jun 2011, 23:18
door refo
Neeltje Jans schreef:
Mariavt schreef:
helma schreef:
Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)

graag; ik ben van de pakjes aan t afstappen dus ik hoor graag je recept
Ik ook!
Ik ook!
Ik niet. Lang leve de pakjes!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 02 jun 2011, 12:17
door Mara
Ik ben nooit van de pakjes geweest.
Zo puur mogelijk, dan proef je tenminste alle smaken, in plaats van ze te laten verknoeien door Unilever :huhu