Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 30 mei 2011, 22:20
Rijst met kip/tandoori samen met kip/madras met chinese roerbakgroenten.
Aanrader!
Aanrader!
huisman schreef:en hamburgers ipv gehakt en..... komkommersJolandaOudshoorn schreef:Bijna hetzelfde hier, alleen bonen ipv rode biet.MarthaMartha schreef:aardappelen, rode bieten met uitjes, gehakt...
(eigenlijk niks met dit warme weer)
Ik maak weleens babi pangang voor luie mensen. Met een pakje. Vlees (hamlap of die mooiere varkensdingengevallen die pas bij de C1000 in de euroactie waren) in reepjes knippen (vlees snijden vind ik een snertklusje, knippen gaat veel makkelijker/sneller), lekker lang marineren, met ruim olie en uiteraard het kruidenzakje. Niet zo zuunig met drie eetlepeltjes olie, maar gewoon een flinke scheut. Daarna gooi ik het in een ovenschaal en gaat het de oven in. Da's weer één pan minder om op te letten. Dan hoef je alleen nog maar rijst/bami te koken, groente te wokken en het sausje te koken. Dat hoeft niet eens allemaal tegelijk. Als het vlees er gaar uitziet (bruine randjes), vis ik het uit de oven, sausje erover en klaar. Met een beetje plannen is de rest dan ook klaar. Groente houd ik apart, want die proef je niet meer als je er eerst saus overheen giet.Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.
Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)
Zita, ik ben ook wel eens zo'n luie kok, nog luier dan jijZita schreef:Ik maak weleens babi pangang voor luie mensen. Met een pakje. Vlees (hamlap of die mooiere varkensdingengevallen die pas bij de C1000 in de euroactie waren) in reepjes knippen (vlees snijden vind ik een snertklusje, knippen gaat veel makkelijker/sneller), lekker lang marineren, met ruim olie en uiteraard het kruidenzakje. Niet zo zuunig met drie eetlepeltjes olie, maar gewoon een flinke scheut. Daarna gooi ik het in een ovenschaal en gaat het de oven in. Da's weer één pan minder om op te letten. Dan hoef je alleen nog maar rijst/bami te koken, groente te wokken en het sausje te koken. Dat hoeft niet eens allemaal tegelijk. Als het vlees er gaar uitziet (bruine randjes), vis ik het uit de oven, sausje erover en klaar. Met een beetje plannen is de rest dan ook klaar. Groente houd ik apart, want die proef je niet meer als je er eerst saus overheen giet.Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.
Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)
Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.
Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)
Ik ook!helma schreef:Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.
Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)
graag; ik ben van de pakjes aan t afstappen dus ik hoor graag je recept
Ik ook!Mariavt schreef:Ik ook!helma schreef:Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.
Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)
graag; ik ben van de pakjes aan t afstappen dus ik hoor graag je recept
Ik niet. Lang leve de pakjes!Neeltje Jans schreef:Ik ook!Mariavt schreef:Ik ook!helma schreef:Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.
Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)
graag; ik ben van de pakjes aan t afstappen dus ik hoor graag je recept