Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

PvS
Inactief
Berichten: 1298
Lid geworden op: 16 okt 2008, 21:08

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door PvS »

Rijst met kip/tandoori samen met kip/madras met chinese roerbakgroenten.
Aanrader!
Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
Gebruikersavatar
Auto
Berichten: 4533
Lid geworden op: 22 feb 2002, 20:01

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Auto »

huisman schreef:
JolandaOudshoorn schreef:
MarthaMartha schreef:aardappelen, rode bieten met uitjes, gehakt...
(eigenlijk niks met dit warme weer)
Bijna hetzelfde hier, alleen bonen ipv rode biet.
en hamburgers ipv gehakt en..... komkommers :oO

Tja, "de komkommertijd is aangebroken" is dus geen tactische opmerking voor de komende zomer.
Gebruikersavatar
henriët
Berichten: 12915
Lid geworden op: 30 mar 2007, 17:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door henriët »

aardappelen, booontjes/worteltjes, kip
Gewoon heerlijk hollands!
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Lassie »

aardappelen, boontjes en een hamburger.... Heerlijk. O ja en een krentebol. ;)
*girly*
Berichten: 772
Lid geworden op: 09 jul 2007, 18:36
Locatie: overijssel

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door *girly* »

bami met babi pangang
Alleen de volgende x de reepjes wat dunner snijden! Nu was 't vlees in de babi pangang errrg droog
It's nice to be important, but it's more important to be nice...
Gebruikersavatar
Marnix
Berichten: 13464
Lid geworden op: 21 jul 2005, 13:18
Locatie: Hilversum

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Marnix »

Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11029
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)
Ik maak weleens babi pangang voor luie mensen. Met een pakje. Vlees (hamlap of die mooiere varkensdingengevallen die pas bij de C1000 in de euroactie waren) in reepjes knippen (vlees snijden vind ik een snertklusje, knippen gaat veel makkelijker/sneller), lekker lang marineren, met ruim olie en uiteraard het kruidenzakje. Niet zo zuunig met drie eetlepeltjes olie, maar gewoon een flinke scheut. Daarna gooi ik het in een ovenschaal en gaat het de oven in. Da's weer één pan minder om op te letten. Dan hoef je alleen nog maar rijst/bami te koken, groente te wokken en het sausje te koken. Dat hoeft niet eens allemaal tegelijk. Als het vlees er gaar uitziet (bruine randjes), vis ik het uit de oven, sausje erover en klaar. Met een beetje plannen is de rest dan ook klaar. Groente houd ik apart, want die proef je niet meer als je er eerst saus overheen giet.
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Lassie »

Een verrassing wat we vanavond eten. :nananere
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Mara »

Zita schreef:
Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)
Ik maak weleens babi pangang voor luie mensen. Met een pakje. Vlees (hamlap of die mooiere varkensdingengevallen die pas bij de C1000 in de euroactie waren) in reepjes knippen (vlees snijden vind ik een snertklusje, knippen gaat veel makkelijker/sneller), lekker lang marineren, met ruim olie en uiteraard het kruidenzakje. Niet zo zuunig met drie eetlepeltjes olie, maar gewoon een flinke scheut. Daarna gooi ik het in een ovenschaal en gaat het de oven in. Da's weer één pan minder om op te letten. Dan hoef je alleen nog maar rijst/bami te koken, groente te wokken en het sausje te koken. Dat hoeft niet eens allemaal tegelijk. Als het vlees er gaar uitziet (bruine randjes), vis ik het uit de oven, sausje erover en klaar. Met een beetje plannen is de rest dan ook klaar. Groente houd ik apart, want die proef je niet meer als je er eerst saus overheen giet.
Zita, ik ben ook wel eens zo'n luie kok, nog luier dan jij ;)
Ik haal nl bij de slager, fricandeau, ik laat dat heel dik snijden (halve cm per plak) De slager bereidt deze fricandeau zelf, anders zou ik het ook niet doen. Hij is nl zonder zout ! Ik eet hem ook zonder zout, de rest van het gezin strooit er zout op.
Van die plakken zijn heel makkelijk reepjes te snijden, even opwarmen in de saus. :langue
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 19527
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door helma »

Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)

graag; ik ben van de pakjes aan t afstappen dus ik hoor graag je recept
Gebruikersavatar
Mariavt
Berichten: 2095
Lid geworden op: 26 mar 2007, 13:11
Locatie: Haarlem

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Mariavt »

helma schreef:
Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)

graag; ik ben van de pakjes aan t afstappen dus ik hoor graag je recept
Ik ook!
Alleen wie door de duisternis van de nacht is gegaan, kan het licht van de morgen naar waarde schatten !

He will wipe away every tear from their eyes. Death shall be no more, neither shall be mourning nor crying nor pain anymore, for the former things have passed away. Revelation 21:4
Gebruikersavatar
Lourens
Berichten: 3873
Lid geworden op: 09 jun 2008, 20:15
Locatie: Bunsburg

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Lourens »

Ik was vanavond naar een huwelijksdienst in Barneveld dus niet veel gegeten.

Ik verwacht dat Wout Patat zo voor de deur komt dus nog even lekker een broodje hamburger halen of een lekkere bats patat met pindasaus.
Of stevig gekruide kippevleugels. Of gewoon frikandelletje speciaal?
Mmmmmmmmmmmm nog even over nadenken.
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Gebruikersavatar
Neeltje Jans
Berichten: 446
Lid geworden op: 19 mei 2011, 21:29

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Neeltje Jans »

Mariavt schreef:
helma schreef:
Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)

graag; ik ben van de pakjes aan t afstappen dus ik hoor graag je recept
Ik ook!
Ik ook!
Neeltje Jans, moeder van 4
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24734
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door refo »

Neeltje Jans schreef:
Mariavt schreef:
helma schreef:
Marnix schreef:Korter bakken kan ook helpen... als je eerst het vlees bakt en dan de groenten erbij en zo zit het vlees eigenlijk te lang in de pan. Je kan dat dan oplossen door het vlees (hamlappen neem ik aan) in een aparte pan met wat olie te bakken tot het een mooi kleurtje heeft, en dan op het laatst door de saus te doen.

Ik heb trouwens een lekker recept om zelf babi pangang te maken, zonder pakjes (met o.a. appelstroop, ketjap, bruine suiker en sambal)

graag; ik ben van de pakjes aan t afstappen dus ik hoor graag je recept
Ik ook!
Ik ook!
Ik niet. Lang leve de pakjes!
--------------
Voorts ben ik van mening dat portretten van oudvaders, reformatoren en andere theologen niet zouden moeten worden toegestaan als avatar.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Mara »

Ik ben nooit van de pakjes geweest.
Zo puur mogelijk, dan proef je tenminste alle smaken, in plaats van ze te laten verknoeien door Unilever :huhu
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gesloten