Pagina 5 van 145

Geplaatst: 19 apr 2007, 21:31
door edele strijdster
Arretje schreef:Wij hebben vandaag witlofrolletjes uit de oven op met ham en kaas. Mmmmm, niet te versmaden!! Maar helaas vonden de kinderen het iets minder geslaagd :cry: Veel gemopper.... Maar gelukkig was manlief wel tevreden met mijn kookkunst :lol:
Rara hoe maak je dat? Dat heb ik pas ook geprobeerd om aan m'n twee ons groente te komen, want Witlof is nog wel lekker!
Helaas: De kaas was verbrand en de witlof nog rauw, en over de ham zal ik maar helemaal niet beginnen!

Geplaatst: 19 apr 2007, 21:32
door jvdg
myster schreef:lege pannen, wachtend op de afwasborstel...

maar erin zat dan ook overheerlijke gehaktrolletjes in ham, rode bietjes en aardappelpuree. met dubbelvla vanille/aarbei na (maar dat heeft m'n jongste (7 mnd) voor me opgegeten. Ach ja, hij moet nog van groeien...)
Mhmmmmmmmmmmmmmm, heerlijk, kroten..............
Vers?

Geplaatst: 19 apr 2007, 21:39
door myster
jvdg schreef:
myster schreef:lege pannen, wachtend op de afwasborstel...

maar erin zat dan ook overheerlijke gehaktrolletjes in ham, rode bietjes en aardappelpuree. met dubbelvla vanille/aarbei na (maar dat heeft m'n jongste (7 mnd) voor me opgegeten. Ach ja, hij moet nog van groeien...)
Mhmmmmmmmmmmmmmm, heerlijk, kroten..............
Vers?
jeps, maar wel een halve dag of zo gekookt :)

Geplaatst: 19 apr 2007, 21:56
door jvdg
myster schreef:
jvdg schreef:
myster schreef:lege pannen, wachtend op de afwasborstel...

maar erin zat dan ook overheerlijke gehaktrolletjes in ham, rode bietjes en aardappelpuree. met dubbelvla vanille/aarbei na (maar dat heeft m'n jongste (7 mnd) voor me opgegeten. Ach ja, hij moet nog van groeien...)
Mhmmmmmmmmmmmmmm, heerlijk, kroten..............
Vers?
jeps, maar wel een halve dag of zo gekookt :)
Hadden jullie foute kroten of zo, of heb je ze verward met rode kool?

Geplaatst: 20 apr 2007, 12:23
door vlinder
edele strijdster schreef:
Arretje schreef:Wij hebben vandaag witlofrolletjes uit de oven op met ham en kaas. Mmmmm, niet te versmaden!! Maar helaas vonden de kinderen het iets minder geslaagd :cry: Veel gemopper.... Maar gelukkig was manlief wel tevreden met mijn kookkunst :lol:
Rara hoe maak je dat? Dat heb ik pas ook geprobeerd om aan m'n twee ons groente te komen, want Witlof is nog wel lekker!
Helaas: De kaas was verbrand en de witlof nog rauw, en over de ham zal ik maar helemaal niet beginnen!
De Witlof, vieze blaadjes weg doen en doormidden snijden. Vervolgens de kern (bittere) eruit halen.
De witlof in water koken ongeveer 10 minuten.
Afgieten, af laten koelen.
De ovenschaal beetje invetten met heeeel klein beetje boter en dan paneermeel over de bodem strooien (niet te veel)
Dan van 1 stronk ongeveer 2 of 3 rolletjes inrollen met ham en kaas. (ik doe ook weleens alleen ham en dan kaas als laatste er overheen leggen.
Daarna in de oven (in het midden) op ongeveer 180-200 graden.
Dit doe je tot je ziet dat de kaas is gesmolten en het groentenat kookt.
Wil je een hard kaas korstje nog ffies de grill aan.
Eet smakelijk mmmmmm

Geplaatst: 20 apr 2007, 12:43
door Andre
Mariavt schreef:
Josephus schreef:
Mariavt schreef:Was de biefstuk lekker overigens??????
Als je het tegen mij hebt: de vleescomponent bestond vandaag uit kip. Maar het was lekker.
Oeps foutje, Andre had biefstuk maar ik ben blij dat de kip :mrgreen: ook smaakte.
echt 't was voor mij een verrassing, heerlijk.

Geplaatst: 20 apr 2007, 13:19
door Adorote
Kip in chiliesaus uien ,knoflook ,paddos, gekookte aardappelen ,prei, witte wijn koud sigaar na, rust en stilte van de vrijdagavond.

Geplaatst: 20 apr 2007, 13:27
door Hendrikus
Adorote schreef:Kip in chiliesaus uien ,knoflook ,paddos, gekookte aardappelen ,prei, witte wijn koud sigaar na, rust en stilte van de vrijdagavond.
de vastentijd is voorbij, 't is duidelijk :mrgreen:

Geplaatst: 20 apr 2007, 14:25
door Arretje
vlinder schreef:
edele strijdster schreef:
Arretje schreef:Wij hebben vandaag witlofrolletjes uit de oven op met ham en kaas. Mmmmm, niet te versmaden!! Maar helaas vonden de kinderen het iets minder geslaagd :cry: Veel gemopper.... Maar gelukkig was manlief wel tevreden met mijn kookkunst :lol:
Rara hoe maak je dat? Dat heb ik pas ook geprobeerd om aan m'n twee ons groente te komen, want Witlof is nog wel lekker!
Helaas: De kaas was verbrand en de witlof nog rauw, en over de ham zal ik maar helemaal niet beginnen!
De Witlof, vieze blaadjes weg doen en doormidden snijden. Vervolgens de kern (bittere) eruit halen.
De witlof in water koken ongeveer 10 minuten.
Afgieten, af laten koelen.
De ovenschaal beetje invetten met heeeel klein beetje boter en dan paneermeel over de bodem strooien (niet te veel)
Dan van 1 stronk ongeveer 2 of 3 rolletjes inrollen met ham en kaas. (ik doe ook weleens alleen ham en dan kaas als laatste er overheen leggen.
Daarna in de oven (in het midden) op ongeveer 180-200 graden.
Dit doe je tot je ziet dat de kaas is gesmolten en het groentenat kookt.
Wil je een hard kaas korstje nog ffies de grill aan.
Eet smakelijk mmmmmm
In grote lijnen maak ik het ook zo. Alleen gebruik ik geen paneermeel. En in plaats van plakken kaas gebruik ik geraspte kaas. Ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 200 graden en je hebt een heerlijke kaaskorst bovenop! Heerlijk met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Geplaatst: 20 apr 2007, 15:05
door vlinder
Paneermeel gebruik ik alleen als ik niet zo lang tijd heb om de witlof uit te laten lekken. Als je ze hebt gekookt en niet laat uitlekken vind ik dat er zoveel groentesap vanaf komt. Net een zwembad....

Geplaatst: 20 apr 2007, 16:33
door helma
hollandse kost: aardappels, snijbonen, (runder)gehaktbal
als extra wok ik voor de liefhebbers stukken paprika, rode ui, champignons,peultjes, courgette in wat olijfolie
vind ik zelf súper

Geplaatst: 20 apr 2007, 17:12
door vlinder
Vandaag spaghetti. Jummie 8)

Geplaatst: 20 apr 2007, 17:27
door Mariavt
Zal wel brood worden want vanmiddag zijn we naar Ede geweest voor de nodige inkopen voor het weekend. 't was vreselijk druk dus uren in de rij gestaan bij de kassa en aangezien ik rugproblemen heb en Rens het met zijn been niet meer volhoudt doen we het gewoon met brood, lekker makkelijk.

Geplaatst: 20 apr 2007, 18:25
door edele strijdster
Een rommeltje uit de hapjespan: Courgette, paprika, champingnons, uitjes, zalm gemengd met een zakje asperge cup-a-soep.
Klinkt vies maar smaakt heerlijk!
Was een utiprobeersel om aan m'n twee ons groente te komen. nu da's weer aardig gelukt vandaag! :mrgreen:

Geplaatst: 20 apr 2007, 19:09
door jvdg
edele strijdster schreef:Een rommeltje uit de hapjespan: Courgette, paprika, champingnons, uitjes, zalm gemengd met een zakje asperge cup-a-soep.
Klinkt vies maar smaakt heerlijk!
Was een utiprobeersel om aan m'n twee ons groente te komen. nu da's weer aardig gelukt vandaag! :mrgreen:
Ook wij hebben vanavond zo'n soort soepie......
Een of andere variant op chili con carna.

Heerlijk!