edele strijdster schreef:Arretje schreef:Wij hebben vandaag witlofrolletjes uit de oven op met ham en kaas. Mmmmm, niet te versmaden!! Maar helaas vonden de kinderen het iets minder geslaagd

: Veel gemopper.... Maar gelukkig was manlief wel tevreden met mijn kookkunst

:
Rara hoe maak je dat? Dat heb ik pas ook geprobeerd om aan m'n twee ons groente te komen, want Witlof is nog wel lekker!
Helaas: De kaas was verbrand en de witlof nog rauw, en over de ham zal ik maar helemaal niet beginnen!
De Witlof, vieze blaadjes weg doen en doormidden snijden. Vervolgens de kern (bittere) eruit halen.
De witlof in water koken ongeveer 10 minuten.
Afgieten, af laten koelen.
De ovenschaal beetje invetten met heeeel klein beetje boter en dan paneermeel over de bodem strooien (niet te veel)
Dan van 1 stronk ongeveer 2 of 3 rolletjes inrollen met ham en kaas. (ik doe ook weleens alleen ham en dan kaas als laatste er overheen leggen.
Daarna in de oven (in het midden) op ongeveer 180-200 graden.
Dit doe je tot je ziet dat de kaas is gesmolten en het groentenat kookt.
Wil je een hard kaas korstje nog ffies de grill aan.
Eet smakelijk mmmmmm
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.