Pagina 394 van 457
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 05 feb 2022, 21:38
door parel
(Rauwe) adijviestamppot met een Griekse twist: fetablokjes en (gebakken) rode ui door de stamppot en een gehaktbal met Griekse kruiden.
Idee van internet geplukt, maar vooral de feta door de stamppot was hier erg geslaagd: feta kan erg overheersend zijn, maar hier was het net het zoutje wat er een nieuwe smaak aan gaf.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 07 feb 2022, 08:09
door Ad Anker
merel schreef:Stamppot van rucola, doperwten, cherry tomaatjes en feta.
Hoe maak je dat? Klinkt lekker simpel, en daar hou ik van.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 07 feb 2022, 09:35
door merel
Ad Anker schreef:merel schreef:Stamppot van rucola, doperwten, cherry tomaatjes en feta.
Hoe maak je dat? Klinkt lekker simpel, en daar hou ik van.

Is ook simpel. Aardappelen koken, een zak diepvries doperwten blancheren, zakje rucola fijnsnijden. De gekookte aardappelen
met groentebouillon en 150 gram feta stampen en daarna de rucola en doperwten erdoor. Als laatste voeg ik een bakje cherrytomaten ( in vieren gesneden) toe
Afgelopen keer had ik twee pakje (300 gram) feta gebruikt, maar dat werd door een paar kinderen niet zo gewaardeerd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 07 feb 2022, 09:37
door Ad Anker
merel schreef:Ad Anker schreef:merel schreef:Stamppot van rucola, doperwten, cherry tomaatjes en feta.
Hoe maak je dat? Klinkt lekker simpel, en daar hou ik van.

Is ook simpel. Aardappelen koken, een zak diepvries doperwten blancheren, zakje rucola fijnsnijden. De gekookte aardappelen
met groentebouillon en 150 gram feta stampen en daarna de rucola en doperwten erdoor. Als laatste voeg ik een bakje cherrytomaten ( in vieren gesneden) toe
Afgelopen keer had ik twee pakje (300 gram) feta gebruikt, maar dat werd door een paar kinderen niet zo gewaardeerd.
Dank!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 08 feb 2022, 09:52
door merel
Ad Anker schreef:merel schreef:Stamppot van rucola, doperwten, cherry tomaatjes en feta.
Hoe maak je dat? Klinkt lekker simpel, en daar hou ik van.

Als je van lekker simpel houdt, zijn gevulde paprika's met linzen en geitenkaas ook wel wat voor jou. Binnen 10 minuten in de oven.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 08 feb 2022, 10:12
door Ad Anker
merel schreef:Ad Anker schreef:merel schreef:Stamppot van rucola, doperwten, cherry tomaatjes en feta.
Hoe maak je dat? Klinkt lekker simpel, en daar hou ik van.

Als je van lekker simpel houdt, zijn gevulde paprika's met linzen en geitenkaas ook wel wat voor jou. Binnen 10 minuten in de oven.
Wil je een korte instructie geven? Klinkt ook erg goed!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 08 feb 2022, 10:35
door merel
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... -en-linzen
Een variatie van dit recept. Ik snijd de paprika's middendoor. Een hele is te veel voor kleine(re) kinderen en ik varieer met de kruiden en groente groente naast de linzen. Het is net wat ik in huis heb; soms courgette, soms champignons. Laatste keer heb ik alleen basilicum gebruikt. Ik gebruik ook niet altijd de tomatenblokjes. Daarnaast bestrooi ik de halve paprika's altijd met oude kaas.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 08 feb 2022, 12:21
door Orchidee
Ik heb net een slowcooker aangeschaft.
Tot nu toe boeuf bourguignon gemaakt én bouillon getrokken.
Dit zijn sowieso aanraders

Zijn er hier ook mensen die een slowcooker gebruiken?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 08 feb 2022, 13:27
door merel
Orchidee schreef:Ik heb net een slowcooker aangeschaft.
Tot nu toe boeuf bourguignon gemaakt én bouillon getrokken.
Dit zijn sowieso aanraders

Zijn er hier ook mensen die een slowcooker gebruiken?
Nee, nooit gedaan. Wat is het verschil met gewoon op een lage stand pruttelen?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 08 feb 2022, 13:33
door Orchidee
Het duurt nog véél langer maar de smaak is intenser.
Het vocht verdampt niet, je moet ook minder vocht gebruiken.
Je kan bijvoorbeeld 's morgens vroeg alles erin doen, naar je werk gaan of andere dingen doen en dan is bijvoorbeeld je stoofpotje klaar als jij thuis komt.
Oh ja
Het is zéér energiezuinig

Je moet je er eerst in verdiepen hoor, er is zoveel mogelijk, er zijn zoveel soorten en maten én zoveel recepten

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 12 feb 2022, 12:22
door J.C. Philpot
Het ontbijt vandaag bestond uit geroosterd brood een blikje makreel in tomatensaus, en flink wat tabasco, en koffie.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 12 feb 2022, 12:30
door Erik1960
J.C. Philpot schreef:Het ontbijt vandaag bestond uit geroosterd brood een blikje makreel in tomatensaus, en flink wat tabasco, en koffie.
wow... dat is een pittig begin van de dag
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 12 feb 2022, 15:08
door Chrisje72
Ligt eraan hoe laat dat ontbijt was. Klinkt lekker
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 12 feb 2022, 16:52
door merel
Het zou voor mij niets zijn. Ik houd wel van gerookte makreel, maar niet in tomatensaus.
Wij hadden vanmorgen, net als elke zaterdag, wafels. Vanavond eten wij spaghetti bolognese met een salade.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 12 feb 2022, 21:21
door Maanenschijn
Lees ik gerookte makreel? Heerlijk. Ik heb makreel (die wat ijverige zeevissers hadden meegenomen) recent zelf gerookt. Een heel procedé, maar leuk en lekker.