Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
(Rauwe) adijviestamppot met een Griekse twist: fetablokjes en (gebakken) rode ui door de stamppot en een gehaktbal met Griekse kruiden.
Idee van internet geplukt, maar vooral de feta door de stamppot was hier erg geslaagd: feta kan erg overheersend zijn, maar hier was het net het zoutje wat er een nieuwe smaak aan gaf.
Idee van internet geplukt, maar vooral de feta door de stamppot was hier erg geslaagd: feta kan erg overheersend zijn, maar hier was het net het zoutje wat er een nieuwe smaak aan gaf.
Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben. (Joh 8:12b)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Hoe maak je dat? Klinkt lekker simpel, en daar hou ik van.merel schreef:Stamppot van rucola, doperwten, cherry tomaatjes en feta.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Is ook simpel. Aardappelen koken, een zak diepvries doperwten blancheren, zakje rucola fijnsnijden. De gekookte aardappelenAd Anker schreef:Hoe maak je dat? Klinkt lekker simpel, en daar hou ik van.merel schreef:Stamppot van rucola, doperwten, cherry tomaatjes en feta.
met groentebouillon en 150 gram feta stampen en daarna de rucola en doperwten erdoor. Als laatste voeg ik een bakje cherrytomaten ( in vieren gesneden) toe
Afgelopen keer had ik twee pakje (300 gram) feta gebruikt, maar dat werd door een paar kinderen niet zo gewaardeerd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Dank!merel schreef:Is ook simpel. Aardappelen koken, een zak diepvries doperwten blancheren, zakje rucola fijnsnijden. De gekookte aardappelenAd Anker schreef:Hoe maak je dat? Klinkt lekker simpel, en daar hou ik van.merel schreef:Stamppot van rucola, doperwten, cherry tomaatjes en feta.
met groentebouillon en 150 gram feta stampen en daarna de rucola en doperwten erdoor. Als laatste voeg ik een bakje cherrytomaten ( in vieren gesneden) toe
Afgelopen keer had ik twee pakje (300 gram) feta gebruikt, maar dat werd door een paar kinderen niet zo gewaardeerd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Als je van lekker simpel houdt, zijn gevulde paprika's met linzen en geitenkaas ook wel wat voor jou. Binnen 10 minuten in de oven.Ad Anker schreef:Hoe maak je dat? Klinkt lekker simpel, en daar hou ik van.merel schreef:Stamppot van rucola, doperwten, cherry tomaatjes en feta.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Wil je een korte instructie geven? Klinkt ook erg goed!merel schreef:Als je van lekker simpel houdt, zijn gevulde paprika's met linzen en geitenkaas ook wel wat voor jou. Binnen 10 minuten in de oven.Ad Anker schreef:Hoe maak je dat? Klinkt lekker simpel, en daar hou ik van.merel schreef:Stamppot van rucola, doperwten, cherry tomaatjes en feta.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... -en-linzen
Een variatie van dit recept. Ik snijd de paprika's middendoor. Een hele is te veel voor kleine(re) kinderen en ik varieer met de kruiden en groente groente naast de linzen. Het is net wat ik in huis heb; soms courgette, soms champignons. Laatste keer heb ik alleen basilicum gebruikt. Ik gebruik ook niet altijd de tomatenblokjes. Daarnaast bestrooi ik de halve paprika's altijd met oude kaas.
Een variatie van dit recept. Ik snijd de paprika's middendoor. Een hele is te veel voor kleine(re) kinderen en ik varieer met de kruiden en groente groente naast de linzen. Het is net wat ik in huis heb; soms courgette, soms champignons. Laatste keer heb ik alleen basilicum gebruikt. Ik gebruik ook niet altijd de tomatenblokjes. Daarnaast bestrooi ik de halve paprika's altijd met oude kaas.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik heb net een slowcooker aangeschaft.
Tot nu toe boeuf bourguignon gemaakt én bouillon getrokken.
Dit zijn sowieso aanraders
Zijn er hier ook mensen die een slowcooker gebruiken?
Tot nu toe boeuf bourguignon gemaakt én bouillon getrokken.
Dit zijn sowieso aanraders

Zijn er hier ook mensen die een slowcooker gebruiken?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Nee, nooit gedaan. Wat is het verschil met gewoon op een lage stand pruttelen?Orchidee schreef:Ik heb net een slowcooker aangeschaft.
Tot nu toe boeuf bourguignon gemaakt én bouillon getrokken.
Dit zijn sowieso aanraders
Zijn er hier ook mensen die een slowcooker gebruiken?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Het duurt nog véél langer maar de smaak is intenser.
Het vocht verdampt niet, je moet ook minder vocht gebruiken.
Je kan bijvoorbeeld 's morgens vroeg alles erin doen, naar je werk gaan of andere dingen doen en dan is bijvoorbeeld je stoofpotje klaar als jij thuis komt.
Oh ja
Het is zéér energiezuinig
Je moet je er eerst in verdiepen hoor, er is zoveel mogelijk, er zijn zoveel soorten en maten én zoveel recepten
Het vocht verdampt niet, je moet ook minder vocht gebruiken.
Je kan bijvoorbeeld 's morgens vroeg alles erin doen, naar je werk gaan of andere dingen doen en dan is bijvoorbeeld je stoofpotje klaar als jij thuis komt.
Oh ja
Het is zéér energiezuinig

Je moet je er eerst in verdiepen hoor, er is zoveel mogelijk, er zijn zoveel soorten en maten én zoveel recepten

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- J.C. Philpot
- Berichten: 10102
- Lid geworden op: 22 dec 2006, 15:08
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Het ontbijt vandaag bestond uit geroosterd brood een blikje makreel in tomatensaus, en flink wat tabasco, en koffie.
Man is nothing: he hath a free will to go to hell, but none to go to heaven, till God worketh in him to will and to do of His good pleasure.
George Whitefield
George Whitefield
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
wow... dat is een pittig begin van de dagJ.C. Philpot schreef:Het ontbijt vandaag bestond uit geroosterd brood een blikje makreel in tomatensaus, en flink wat tabasco, en koffie.
’Wie uitziet en hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput’.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ligt eraan hoe laat dat ontbijt was. Klinkt lekker
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Het zou voor mij niets zijn. Ik houd wel van gerookte makreel, maar niet in tomatensaus.
Wij hadden vanmorgen, net als elke zaterdag, wafels. Vanavond eten wij spaghetti bolognese met een salade.
Wij hadden vanmorgen, net als elke zaterdag, wafels. Vanavond eten wij spaghetti bolognese met een salade.
- Maanenschijn
- Berichten: 5234
- Lid geworden op: 01 jan 2016, 14:33
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Lees ik gerookte makreel? Heerlijk. Ik heb makreel (die wat ijverige zeevissers hadden meegenomen) recent zelf gerookt. Een heel procedé, maar leuk en lekker.
Wie lege handen heeft, kan ze altijd vouwen.