Pagina 389 van 459
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 01 nov 2021, 07:51
door merel
Zita schreef:Vandaag homemade fish&chips met doperwten.
Morgen zoeteaardappelpuree met allerlei groenten erdoor en een verse hamburger.
Was de zoete aardappelpuree met groente bedoeld als stamppot?
De vega soep van gisteren heet trouwend Ribollita en eerlijk gezegd miste het wat qua smaak. Volgens mijn man miste natuurlijk de vleessmaak

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 08 nov 2021, 08:19
door merel
Afgelopen zaterdag paprika's gevuld met ui, courgette, mais, linzen en geitenkaas. Gisteren linzensoep met lekkere broodjes en vandaag hutspot met gehaktballen
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 30 nov 2021, 22:33
door merel
Afgelopen weekend diverse rode kolen klaargemaakt en vandaag de eerste portie gegeten. Lekker met zelfgemaakte appelmoes en suddervlees.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 01 dec 2021, 10:12
door Mara
Gisteravond smashed potatoes gemaakt. Buitengewoon mals stukje zalm erbij en 3 soorten sla (van de kluit).
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 01 dec 2021, 22:15
door merel
Wat is het voordeel van die platgeslagen aardappel ten opzichte van een gewoon krieltje?
Wij aten vandaag een Hello Fresch recept. Ik had alleen zelf de ingrediënten gehaald. Volkoren pasta met geroosterde cherry tomaten met rucola en zelfgemaakte spinazie pesto. Best lekker en voor herhaling vatbaar.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 01 dec 2021, 23:07
door KDD
Mara schreef:Gisteravond smashed potatoes gemaakt. Buitengewoon mals stukje zalm erbij en 3 soorten sla (van de kluit).
Het is eigenlijk ‘mashed potatoes’. Het is wel een grappig woord speling. Zo noemen onze kinderen stamppot ‘stompot’ zonder dat ze erg in hebben dat het fout is.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 02 dec 2021, 06:05
door Margriet
Wij hadden Beef short ribs vandaag en spruiten, Het was heerlijk!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 02 dec 2021, 09:59
door Mara
merel schreef:Wat is het voordeel van die platgeslagen aardappel ten opzichte van een gewoon krieltje?
Ik gebruik biologische aardappels, omdat ze eerst in de schil gekookt worden. Die hebben dus een heel andere, diepere smaak dan het jonge krieltje. Aardappels hebben allemaal zo hun eigen smaak. Voor een Hollandse prak zijn de Thoolse kruimige het allerlekkerst, de jus trekt daar ook helemaal in.
De aardappels prak ik dan grof op de bakplaat, ik strooi er wat kruiden over en besprenkel ze met olijfolie.
Dan zijn ze kruimig, maar toch knapperig.
KDD schreef:Het is eigenlijk ‘mashed potatoes’. Het is wel een grappig woord speling.
O dat wist ik niet.
Ik zocht al naar een Nederlands woord ervoor, maar overal heet het dus zo.
KDD schreef:Zo noemen onze kinderen stamppot ‘stompot’ zonder dat ze erg in hebben dat het fout is.
Wij noemen het ook weleens stoemp.
Hoe dan ook, het is eigenlijk altijd lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 02 dec 2021, 13:32
door Maanenschijn
Ik ga vandaag een heerlijk stukje vlees halen om dit weekeind een lomo al trapo te maken. Ik geniet al van de voorpret.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 02 dec 2021, 13:36
door merel
Maanenschijn schreef:Ik ga vandaag een heerlijk stukje vlees halen om dit weekeind een lomo al trapo te maken. Ik geniet al van de voorpret.
Ik moest even google raadplegen om te zien wat het was. Wikkel jij het ook een een theedoek of alleen in een schaal?
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 02 dec 2021, 13:39
door Maanenschijn
@merel Ik wikkel het in een theedoek, verzadigd met rode wijn. Het kan ook in een lekker donker biertje. Het is belangrijk dat het zout goed om het vlees heen zit ter bescherming van de hitte van het vuur. Dat gaat het beste in een theedoek.
https://youtu.be/Smj78FLIWSw
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 02 dec 2021, 16:05
door merel
Maanenschijn schreef:@merel Ik wikkel het in een theedoek, verzadigd met rode wijn. Het kan ook in een lekker donker biertje. Het is belangrijk dat het zout goed om het vlees heen zit ter bescherming van de hitte van het vuur. Dat gaat het beste in een theedoek.
https://youtu.be/Smj78FLIWSw
Voor de vlees liefhebber een heel lekker recept! Er wordt inderdaad een hele grote hoeveelheid zout gebruikt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 04 dec 2021, 14:00
door Mara
Maanenschijn schreef:Ik ga vandaag een heerlijk stukje vlees halen om dit weekeind een lomo al trapo te maken. Ik geniet al van de voorpret.
Kun je onder een afdakje bbqen?
Als ik het opzoek zie ik dat het ossenhaas is.
Dat maakt het wel een duur gerecht.
merel schreef:Er wordt inderdaad een hele grote hoeveelheid zout gebruikt.
Ik heb eens een vis in een zoutkorst gemaakt. Ik vond het niet lekker.
https://www.fish-tales.com/nl/recept/ro ... -zoutkorst
Nu ben ik al geen roodbaarsfan, dat scheelt misschien.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 04 dec 2021, 18:37
door Bertiel
Sushi
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 04 dec 2021, 18:38
door merel
Frituur