Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
-
- Berichten: 571
- Lid geworden op: 08 mar 2018, 10:02
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vandaag weer eens snoekbaarsfile uit de oven met homemade honingmosterd saus, spitskoolsalade en gebakken aardappeltjes.
Wie heeft er nog een tip voor een lekkere salade?
Ik heb de spitskool varianten nu wel eens gehad, vandaar. Dus vandaag voorlopig de laatste keer.
Bij voorkeur uit eigen keuken en wat een blijvertje was.
Wie heeft er nog een tip voor een lekkere salade?
Ik heb de spitskool varianten nu wel eens gehad, vandaar. Dus vandaag voorlopig de laatste keer.
Bij voorkeur uit eigen keuken en wat een blijvertje was.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het grootste gedeelte van het menu hoef ik hier niet klaar te maken en/of te serveren maar de spitskoolSALADE ben ik wél nieuwsgierig naar
Valt dat rauw niet zwaar op de maag?
Mijn moeder krijgt regelmatig stamppot rauwe spitskool voorgeschoteld maar zij vind het niet lekker en het valt haar zwaar.

Valt dat rauw niet zwaar op de maag?
Mijn moeder krijgt regelmatig stamppot rauwe spitskool voorgeschoteld maar zij vind het niet lekker en het valt haar zwaar.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Witlofsalade. Zeker in de winter is dat nog prijsvriendelijk ook. En met roodlof is het helemaal leuk en lekker. (maar wel iets duurder)Thuisvrouw schreef: Wie heeft er nog een tip voor een lekkere salade?
Je kunt er van alles doorgooien, appeltje, yoghurtmayonaise, mandarijntjes, gehalveerde pitloze druiven, gekookt eitje, flintertjes zalm...
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
- Berichten: 571
- Lid geworden op: 08 mar 2018, 10:02
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik snij een halve spitskool (rode of witte) en een halve krop sla(die knapperige) in hele kleine stukjes samen met 1 rode ui, 1 elstar, drie bosuitjes en wat geroosterde pijnboompitjes. Dit maak ik aan met een mengsel van biogarde, honing en mayonaise naar behoefte. (voor de wat nattere variant meer er doorscheppen). Maar je kunt natuurlijk ook je eigen dressing gebruiken.Orchidee schreef:Het grootste gedeelte van het menu hoef ik hier niet klaar te maken en/of te serveren maar de spitskoolSALADE ben ik wél nieuwsgierig naar
Valt dat rauw niet zwaar op de maag?
Mijn moeder krijgt regelmatig stamppot rauwe spitskool voorgeschoteld maar zij vind het niet lekker en het valt haar zwaar.
Dit is goed te doen. Je kunt zelf natuurlijk de verhoudingen wat aanpassen, maar persoonlijk vind ik het heel fris en lekker. Ook lang knapperig te houden mits je het in de koelkast bewaard.
-
- Berichten: 571
- Lid geworden op: 08 mar 2018, 10:02
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja inderdaad. Dat lijkt me wel wat. Is roodlof ook bij ah te krijgen?Mara schreef:Witlofsalade. Zeker in de winter is dat nog prijsvriendelijk ook. En met roodlof is het helemaal leuk en lekker. (maar wel iets duurder)Thuisvrouw schreef: Wie heeft er nog een tip voor een lekkere salade?
Je kunt er van alles doorgooien, appeltje, yoghurtmayonaise, mandarijntjes, gehalveerde pitloze druiven, gekookt eitje, flintertjes zalm...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dankjewel! Lijkt mij echt lekker en ik ga het ook zeker een keer maken



Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- Lilian1975
- Berichten: 3706
- Lid geworden op: 21 jun 2018, 20:12
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Weliswaar geen salade, maar wel spitskool. Uit eigen keuken en een blijvertje (hier dan)
500 gr rijst
Rundergehakt (500 gr)
500 gram spits of chinese kool reepjes
100 ml kippebouillon
2 grote uien snipperen
1 tl Gemberpoeder of bolletjes in stukjes snijden
1 eetl kerrie
1 teenstje uitgeperste knoflook
Peper
Zout
Sweet chilisaus
Gebakken uitjes ( conimex ofzo)
Gehakt rullen in wok
Peper en zout naar smaak
Is gehakt bijna gaar dan blokjes ui toevoegeb
Knoflook, gember toevoegen
Ondertussen rijst komen.
5 minuten voor opdienen spitskool toevoegen ( doe je het te lang van te voren is het niet zo knapperig meer.)
Bouillon over het gehee gieten en kerrie toevoegen.
Op je bord ene kant rijst. Dan een stree po chilli saus dan gehakt kool mengsel andere kant. Uitjes eroverheen, beetje kroepoek .
En sinds die dag geen gemopper meer over spitskool.
Oja valt niet zwaar op de maag
500 gr rijst
Rundergehakt (500 gr)
500 gram spits of chinese kool reepjes
100 ml kippebouillon
2 grote uien snipperen
1 tl Gemberpoeder of bolletjes in stukjes snijden
1 eetl kerrie
1 teenstje uitgeperste knoflook
Peper
Zout
Sweet chilisaus
Gebakken uitjes ( conimex ofzo)
Gehakt rullen in wok
Peper en zout naar smaak
Is gehakt bijna gaar dan blokjes ui toevoegeb
Knoflook, gember toevoegen
Ondertussen rijst komen.
5 minuten voor opdienen spitskool toevoegen ( doe je het te lang van te voren is het niet zo knapperig meer.)
Bouillon over het gehee gieten en kerrie toevoegen.
Op je bord ene kant rijst. Dan een stree po chilli saus dan gehakt kool mengsel andere kant. Uitjes eroverheen, beetje kroepoek .
En sinds die dag geen gemopper meer over spitskool.

Oja valt niet zwaar op de maag
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Jazeker. Ligt wel apart, bijv. bij de peultjes en sugarsnaps en chioggia bietjes (die gele).Thuisvrouw schreef: Ja inderdaad. Dat lijkt me wel wat. Is roodlof ook bij ah te krijgen?
Wat verse tuinkruiden erdoor is ook lekker, als je die toevallig in huis hebt. (platte peterselie, bieslook)
Ik maak de salade telkens een beetje anders, ook net wat ik in nog aan restjes heb.
Blokjes kipfilet (broodbeleg) en blokjes kruidenroomkaas is ook zo lekker. Dan hoef je geen vlees erbij te geven.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
- Berichten: 571
- Lid geworden op: 08 mar 2018, 10:02
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
@Mara,dank je wel. Dit lijkt me een goede optie. Ik ben trouwens inmiddels zeer gecharmeerd van de kruiden van JB. Erg lekker.
@lillian, ondanks de spitskool lijkt me deze zeker een poging waard!!
@lillian, ondanks de spitskool lijkt me deze zeker een poging waard!!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heb je de witlofsalade inmiddels gemaakt?Thuisvrouw schreef:@Mara,dank je wel. Dit lijkt me een goede optie. Ik ben trouwens inmiddels zeer gecharmeerd van de kruiden van JB. Erg lekker.
In het blaadje Lekker koken met dat o.m. bij de slager ligt, stond een recept voor witlofstamp met spekjes en appel, in.
Mijn dochter die witlofhater is, vroeg of ik dit eens wilde maken.
Ik ben ook fan van JB, heb vrijwel alle potjes.
Gisteravond weer zijn sukadelapjes met Zwolsche stoof gemaakt.
Dat geurt zo heerlijk. Heb je geen geurstokjes nodig.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
- Berichten: 571
- Lid geworden op: 08 mar 2018, 10:02
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee, ik heb hem op het menu voor volgende week dinsdag staan. En ik ben benieuwdMara schreef:Heb je de witlofsalade inmiddels gemaakt?Thuisvrouw schreef:@Mara,dank je wel. Dit lijkt me een goede optie. Ik ben trouwens inmiddels zeer gecharmeerd van de kruiden van JB. Erg lekker.
In het blaadje Lekker koken met dat o.m. bij de slager ligt, stond een recept voor witlofstamp met spekjes en appel, in.
Mijn dochter die witlofhater is, vroeg of ik dit eens wilde maken.
Ik ben ook fan van JB, heb vrijwel alle potjes.
Gisteravond weer zijn sukadelapjes met Zwolsche stoof gemaakt.
Dat geurt zo heerlijk. Heb je geen geurstokjes nodig.

Donderdag heb ik kip met de Baharat kruiden klaargemaakt. Was ook weer heerlijk. Ga morgen ook Zwolse stoof sucadelapjes doen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Pompoensoep (de slowcooker staat aan)
Met stokbrood en wat salades.
Vegetarisch vandaag.
Met stokbrood en wat salades.
Vegetarisch vandaag.
- FlyingEagle
- Berichten: 3101
- Lid geworden op: 23 apr 2005, 22:34
- Locatie: air
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteren zoete aardappelsoep gemaakt. Nooit eerder gehad, erg lekker!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Brrrrrr
Alleen als ik honger zou hebben en er is niets anders meer te krijgen.
Alleen als ik honger zou hebben en er is niets anders meer te krijgen.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Chinees. Even lekker makkelijk doen.