Jawel, maar dat is het probleem met deze groente.Roos2018 schreef:Ay Mara, bloemkool smaakt toch echt naar ... bloemkoolMara schreef: Bloemkool smaakt naar niks. Je zou het nog kunnen proberen door het te bakken, dan karamelliseren de suikers.![]()
Als iemand strikt zoutloos moet eten, kun je bloemkool moeilijk op smaak krijgen.
Zeker als sommige kruiden ook niet mogen.
Maar het is een prima groente om een gerecht mee te maken, juist omdat het een neutrale smaak heeft.
Combi kerrie en nootmuskaat is altijd goed dan. Ook peperig/lemon kan prima.
De kipdijstoof van gisteravond heb ik uiteindelijk zo gemaakt.
Kipdijfilet in grove stukken snijden, licht gekruid met lemen/pepper en in de pan later nog curry madras toegevoegd (beide van JB).
Twee rode uien in halve ringen meegebakken, plus 2 eetlepels bloem.
Daarna kippenbouillon en kookroom light toegevoegd.
De laatste 10 minuten sperziebonen (had ik nog in de diepvries) mee laten sudderen.
Schaaltje gemaakt voor schoonvader, die is dol op prutjes, soepen en stamppotten, pan was bijna schoon.

Vanavond moet er in etappes gegeten worden, dus ik maak gevulde wraps en dan kan ik die per persoon warm maken in de oven.