Pagina 229 van 457

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2017, 14:11
door Orchidee
Dat laatste doe ik bijna iedere dag @Mara :-)

Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2017, 15:06
door merel
Waarom zou je met het eten van Hollandse pot aan de cholesterolremmers moeten? Zo vet is dat niet. Idem met zelfgekookte vla. In bordje griesmeel of custard van halfvolle melk valt ook mee qua vet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2017, 15:20
door Mara
merel schreef:Waarom zou je met het eten van Hollandse pot aan de cholesterolremmers moeten? Zo vet is dat niet. Idem met zelfgekookte vla. In bordje griesmeel of custard van halfvolle melk valt ook mee qua vet.
Zoals het vroeger bereid werd wel hoor. Dus met spek, reuzel, kaantjes en er was maar 1 soort melk, de volle.
En zoals ik ook zei, de bladgroenten werd gebonden, groenten zoals bloemkool kregen een papje.
In die tijd werd lichamelijk hard gewerkt en verbrandde men dit wel. Maar met een kantoorbaan, al die huishoudapparatuur... je moet nu sporten om de 10.000 stappen of het half uur bewegen te halen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2017, 15:21
door helma
Ik ga pannenkoeken bakken. En we eten meloen als toetje.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2017, 15:21
door refo
Langzamerhand zijn alle vetten weer gezond. Alleen de transvetten moeten nog vermeden worden.

Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2017, 15:48
door Orchidee
refo schreef:Langzamerhand zijn alle vetten weer gezond. Alleen de transvetten moeten nog vermeden worden.
Precies, je kan beter met mate roomboter op je boterham smeren dan transvetten!
Diƫtisten en andere door unilever gesponsorde personen en bedrijven doen je graag anders laten geloven!

Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2017, 15:50
door samanthi
Mara schreef:
merel schreef:Van mijn ouders en grootouders heb ik zeker leren koken.
En tantes. :)
Maar als ik nog steeds zo zou koken, zouden we aan de cholesterolremmers moeten en gaan sonjabakkeren intussen.
En alles moest overgaar worden gekookt.
Veel bladgroenten werden gebonden met een maizenapapje.
Ik heb het Margrietkookboek nog van mijn moeder.
De maaltijd bereiden besloeg echt een serieus deel van de dag. :sweat
Extra hapjes voor bij de lunch, croquetjes, flensjes, vers getrokken bouillon.
En bij het avondeten, een bordje soep, een dessert in de vorm van gekookte vla, flan of pap, allemaal bereid door moeder de vrouw.
En dan tenslotte een kopje koffie, gemaakt van vers gemalen koffiebonen (met de hand) vers gekookt water en vers gekookte melk.
Heel herkenbaar en ook veel boter en veel zout en suiker

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2017, 16:00
door habakuk
inderdaad!!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 20 nov 2017, 23:28
door Roos2017
Mara schreef:Het mediterraan dieet zou goed voor hart- bloedvaten zijn, want in die landen zijn minder hartinfarcten. Maar ja, die mensen wonen wel in een zonnig land, waar de zoete tomaatjes en olijven in of naast hun tuin groeien.
Olijven pluk je niet van de boom om ze daarna zo op je bord te leggen, Mara :)
Die moet je eerst 6 tot 12 maanden in zout water houden om de bittere smaak eruit te halen.
Mediterrane mensen mensen eten hun olijven dus net zo goed uit een blik als de mensen elders doen.
En zoete tomaatjes zijn tegenwoordig toch in elke supermarkt verkrijgbaar?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 nov 2017, 17:58
door Mara
Gisteravond zou iemand komen eten die dol is op appels, weet ik.
En toevallig kwam ik een recept tegen waar een liter appelsap + appels in verwerkt zijn.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... n-appelsap
Het was inderdaad heerlijk, al heb ik wel wat meer "pit" toegevoegd, want het was best wel zoet.
Ik heb op het laatst de gekookte aardappels erbij gedaan want de saus blijft best wel dun.
En sperziebonen uit de diepvries, want de verse zagen er niet uit en waren duur.
@Merel: ik denk dat jouw kinderen dit heerlijk zullen vinden. Het is bijna een prakje, heerlijk zoet en ze kunnen de kip kluiven. ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 nov 2017, 18:23
door karel de grote
Spruitjes met chocoladesaus en pasternaak

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 nov 2017, 18:34
door Vorst
Pastinaak bedoel je waarschijnlijk.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 nov 2017, 19:41
door Zita
karel de grote schreef:Spruitjes met chocoladesaus en pasternaak
chocoladesaus? Bij spruitjes?

Ik geloof niet dat mijn spijsverteringsstelsel dat aankan.

Hier schafte de pot verse pasta (al weet ik niet wat er vers is aan pasta die je alsnog twee maanden kunt bewaren) met heel veel champignons, roerbakgroenten en een tomaten-mascarponesaus.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 nov 2017, 23:27
door Roos2017
Spruitjes met chocoladesaus ken ik als een uitdrukking in de zin van: wat heb je gegeten? Oh, natuurlijk, dat :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 29 nov 2017, 23:28
door Roos2017
Mara schreef:Gisteravond zou iemand komen eten die dol is op appels, weet ik.
En toevallig kwam ik een recept tegen waar een liter appelsap + appels in verwerkt zijn.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... n-appelsap
Het was inderdaad heerlijk, al heb ik wel wat meer "pit" toegevoegd, want het was best wel zoet.
Ik heb op het laatst de gekookte aardappels erbij gedaan want de saus blijft best wel dun.
En sperziebonen uit de diepvries, want de verse zagen er niet uit en waren duur.
@Merel: ik denk dat jouw kinderen dit heerlijk zullen vinden. Het is bijna een prakje, heerlijk zoet en ze kunnen de kip kluiven. ;)
Ik heb het recept bekeken, Mara, ziet er wel goed uit, maar ... zoveel calorieen, en zoveel zout? :fi