Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat laatste doe ik bijna iedere dag @Mara :-)
Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Waarom zou je met het eten van Hollandse pot aan de cholesterolremmers moeten? Zo vet is dat niet. Idem met zelfgekookte vla. In bordje griesmeel of custard van halfvolle melk valt ook mee qua vet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zoals het vroeger bereid werd wel hoor. Dus met spek, reuzel, kaantjes en er was maar 1 soort melk, de volle.merel schreef:Waarom zou je met het eten van Hollandse pot aan de cholesterolremmers moeten? Zo vet is dat niet. Idem met zelfgekookte vla. In bordje griesmeel of custard van halfvolle melk valt ook mee qua vet.
En zoals ik ook zei, de bladgroenten werd gebonden, groenten zoals bloemkool kregen een papje.
In die tijd werd lichamelijk hard gewerkt en verbrandde men dit wel. Maar met een kantoorbaan, al die huishoudapparatuur... je moet nu sporten om de 10.000 stappen of het half uur bewegen te halen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik ga pannenkoeken bakken. En we eten meloen als toetje.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Langzamerhand zijn alle vetten weer gezond. Alleen de transvetten moeten nog vermeden worden.
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Precies, je kan beter met mate roomboter op je boterham smeren dan transvetten!refo schreef:Langzamerhand zijn alle vetten weer gezond. Alleen de transvetten moeten nog vermeden worden.
Diëtisten en andere door unilever gesponsorde personen en bedrijven doen je graag anders laten geloven!
Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heel herkenbaar en ook veel boter en veel zout en suikerMara schreef:En tantes.merel schreef:Van mijn ouders en grootouders heb ik zeker leren koken.![]()
Maar als ik nog steeds zo zou koken, zouden we aan de cholesterolremmers moeten en gaan sonjabakkeren intussen.
En alles moest overgaar worden gekookt.
Veel bladgroenten werden gebonden met een maizenapapje.
Ik heb het Margrietkookboek nog van mijn moeder.
De maaltijd bereiden besloeg echt een serieus deel van de dag.![]()
Extra hapjes voor bij de lunch, croquetjes, flensjes, vers getrokken bouillon.
En bij het avondeten, een bordje soep, een dessert in de vorm van gekookte vla, flan of pap, allemaal bereid door moeder de vrouw.
En dan tenslotte een kopje koffie, gemaakt van vers gemalen koffiebonen (met de hand) vers gekookt water en vers gekookte melk.
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Olijven pluk je niet van de boom om ze daarna zo op je bord te leggen, MaraMara schreef:Het mediterraan dieet zou goed voor hart- bloedvaten zijn, want in die landen zijn minder hartinfarcten. Maar ja, die mensen wonen wel in een zonnig land, waar de zoete tomaatjes en olijven in of naast hun tuin groeien.

Die moet je eerst 6 tot 12 maanden in zout water houden om de bittere smaak eruit te halen.
Mediterrane mensen mensen eten hun olijven dus net zo goed uit een blik als de mensen elders doen.
En zoete tomaatjes zijn tegenwoordig toch in elke supermarkt verkrijgbaar?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteravond zou iemand komen eten die dol is op appels, weet ik.
En toevallig kwam ik een recept tegen waar een liter appelsap + appels in verwerkt zijn.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... n-appelsap
Het was inderdaad heerlijk, al heb ik wel wat meer "pit" toegevoegd, want het was best wel zoet.
Ik heb op het laatst de gekookte aardappels erbij gedaan want de saus blijft best wel dun.
En sperziebonen uit de diepvries, want de verse zagen er niet uit en waren duur.
@Merel: ik denk dat jouw kinderen dit heerlijk zullen vinden. Het is bijna een prakje, heerlijk zoet en ze kunnen de kip kluiven.
En toevallig kwam ik een recept tegen waar een liter appelsap + appels in verwerkt zijn.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... n-appelsap
Het was inderdaad heerlijk, al heb ik wel wat meer "pit" toegevoegd, want het was best wel zoet.
Ik heb op het laatst de gekookte aardappels erbij gedaan want de saus blijft best wel dun.
En sperziebonen uit de diepvries, want de verse zagen er niet uit en waren duur.
@Merel: ik denk dat jouw kinderen dit heerlijk zullen vinden. Het is bijna een prakje, heerlijk zoet en ze kunnen de kip kluiven.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
- Inactief
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 23 nov 2017, 12:08
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Spruitjes met chocoladesaus en pasternaak
Luctor et emergo
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Pastinaak bedoel je waarschijnlijk.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
chocoladesaus? Bij spruitjes?karel de grote schreef:Spruitjes met chocoladesaus en pasternaak
Ik geloof niet dat mijn spijsverteringsstelsel dat aankan.
Hier schafte de pot verse pasta (al weet ik niet wat er vers is aan pasta die je alsnog twee maanden kunt bewaren) met heel veel champignons, roerbakgroenten en een tomaten-mascarponesaus.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Spruitjes met chocoladesaus ken ik als een uitdrukking in de zin van: wat heb je gegeten? Oh, natuurlijk, dat 

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb het recept bekeken, Mara, ziet er wel goed uit, maar ... zoveel calorieen, en zoveel zout?Mara schreef:Gisteravond zou iemand komen eten die dol is op appels, weet ik.
En toevallig kwam ik een recept tegen waar een liter appelsap + appels in verwerkt zijn.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... n-appelsap
Het was inderdaad heerlijk, al heb ik wel wat meer "pit" toegevoegd, want het was best wel zoet.
Ik heb op het laatst de gekookte aardappels erbij gedaan want de saus blijft best wel dun.
En sperziebonen uit de diepvries, want de verse zagen er niet uit en waren duur.
@Merel: ik denk dat jouw kinderen dit heerlijk zullen vinden. Het is bijna een prakje, heerlijk zoet en ze kunnen de kip kluiven.
