Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wel met aardappelen, maar in verhouding niet zo heel veel. Ik zou zelf meer groente in het gerecht doen en dan de aardappelen voor de overige familie bestemmen.
2 aubergines in dunne plakken
Olijfolie
8 aardappelen geschild in dunne plakjes
2 uien
1 winterwortel in kleine stukjes
700 gr rundergehakt
100 ml vlees bouillon
2 tenen knoflook
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels platte peterselie
5 eieren
500 melk
Sesamzaad
Aubergines met zout bestrooien en apart zetten. Aardappelplakjes per kant 2 min bakken in olie. Aardappeltjes uit de pan halen en wortel en ui in hetzelfde vet bakken. Gehakt met knoflook toevoegen. Vlees rul bakken, bouillon en kruiden toevoegen. Gehaktmengsel apart zetten.
Aubergineplakken droog deppen en elke kant in olijfolie bakken.
Oven voorverwarmen op 180C
De helft vd aardappel over de bodem van de oven schaal. Daarover de helft vh gehakt en een laagje aubergine. Weer gehakt en aubergine. Als laatste aardappels.
Eieren loskloppen met melk, zout en peper. Over gerecht gieten en bestrooien met sesamzaad. Bak de moussaka 45 min in de oven.
Persoonlijk vind ik de verhouding groente onvoldoende. Ik zou veel meer groente doen bv. extra aubergine, stukjes paprika en tomaat en extra wortel aan gehaktmengsel toevoegen en evt wat minder vlees
2 aubergines in dunne plakken
Olijfolie
8 aardappelen geschild in dunne plakjes
2 uien
1 winterwortel in kleine stukjes
700 gr rundergehakt
100 ml vlees bouillon
2 tenen knoflook
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels platte peterselie
5 eieren
500 melk
Sesamzaad
Aubergines met zout bestrooien en apart zetten. Aardappelplakjes per kant 2 min bakken in olie. Aardappeltjes uit de pan halen en wortel en ui in hetzelfde vet bakken. Gehakt met knoflook toevoegen. Vlees rul bakken, bouillon en kruiden toevoegen. Gehaktmengsel apart zetten.
Aubergineplakken droog deppen en elke kant in olijfolie bakken.
Oven voorverwarmen op 180C
De helft vd aardappel over de bodem van de oven schaal. Daarover de helft vh gehakt en een laagje aubergine. Weer gehakt en aubergine. Als laatste aardappels.
Eieren loskloppen met melk, zout en peper. Over gerecht gieten en bestrooien met sesamzaad. Bak de moussaka 45 min in de oven.
Persoonlijk vind ik de verhouding groente onvoldoende. Ik zou veel meer groente doen bv. extra aubergine, stukjes paprika en tomaat en extra wortel aan gehaktmengsel toevoegen en evt wat minder vlees
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteren de lasagne gemaakt die als eerste op de site van smakelijck staat Erg lekker! echt een aanrader. Vandaag staat er bloemkool met sudderlappen op het menu.
Deze week wil ik ook eens de prei/venkelsoep gaan proberen ( eveneens van smakelijck). ben erg benieuwd hoe deze smaakt.
Deze week wil ik ook eens de prei/venkelsoep gaan proberen ( eveneens van smakelijck). ben erg benieuwd hoe deze smaakt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Inmiddels een lekker (dacht ik
) recept gemaakt met aubergines maar het is namens de overige gezinsleden niet voor herhaling vatbaar!
Ze hebben allemaal netjes hun bordje leeggegeten maar ze onthielden me waar ze het naar vonden smaken
Nou ja niet geprobeerd is altijd mis, dus aubergines worden hier niet meer gekocht

Ze hebben allemaal netjes hun bordje leeggegeten maar ze onthielden me waar ze het naar vonden smaken

Nou ja niet geprobeerd is altijd mis, dus aubergines worden hier niet meer gekocht

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb aubergines op verschillende manieren klaargemaakt, maar het wil ons ook niet echt bekoren.Orchidee schreef:Inmiddels een lekker (dacht ik) recept gemaakt met aubergines maar het is namens de overige gezinsleden niet voor herhaling vatbaar!
Ze hebben allemaal netjes hun bordje leeggegeten maar ze onthielden me waar ze het naar vonden smaken![]()
Nou ja niet geprobeerd is altijd mis, dus aubergines worden hier niet meer gekocht
Niet echt vies, maar het is zeker geen eerste of tweede keus.
Ik vind de courgette veelzijdiger en smakelijker. Al is dit misschien geen vergelijk.
Vanavond wordt het broccolirijst, roergebakken met diverse groenten en runderreepjes provencaals gekruid.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gebakken vind ik aubergines best lekker, met peper en zout.
Vandaag eten we aardappels, bloemkool en komkommer. En keus tussen gekookte kabeljauwfilet met botersaus of rundersaucijs. Als dessert verse fruitsalade
Vandaag eten we aardappels, bloemkool en komkommer. En keus tussen gekookte kabeljauwfilet met botersaus of rundersaucijs. Als dessert verse fruitsalade
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Aubergines in plakken snijden en bestrooien met (zee)zout. Op stapeltjes zetten en er iets opzetten. Het vocht komt zo los. Dan afdeppen en de smaak is al een stuk beter.
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hé dat had ik precies gedaan maar wij vonden het echt niet lekker!refo schreef:Aubergines in plakken snijden en bestrooien met (zee)zout. Op stapeltjes zetten en er iets opzetten. Het vocht komt zo los. Dan afdeppen en de smaak is al een stuk beter.
Courgettes zijn meer aan ons besteed, daar kan je veel mee

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Maar dat smaakt nergens naar: louter maagvulling.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat komt me bekend voor! Dus ongeveer net zo als dit:refo schreef:Maar dat smaakt nergens naar: louter maagvulling.
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... ie#p730724
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik eet het vaak samen in gerechten. Dus ratatouille over couscous ofzo op warme dagen. Of samen verwerkt in een lasagne. Courgette en aubergine alleen als hoofdgroente vind ik niet zo lekker.
Voor vandaag heb ik de prei venkel soep klaarstaan. Ik ben erg benieuwd. Eerlijk gezegd vond ik het er niet lekker uitzien. Misschien verrast de smaak mij wel enorm
Voor vandaag heb ik de prei venkel soep klaarstaan. Ik ben erg benieuwd. Eerlijk gezegd vond ik het er niet lekker uitzien. Misschien verrast de smaak mij wel enorm

- Dodo
- Berichten: 5834
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb wel eens courgettesoep gemaakt, maar de smaak komt van de boursin die er royaal doorheen gaat.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zomers eten wij regelmatig gevulde courgettes.
En als extra groente bij pastagerechten is het ook heerlijk!
Of als bijgerecht gegrild.
En als extra groente bij pastagerechten is het ook heerlijk!
Of als bijgerecht gegrild.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Courgettesoep:
4 courgettes
1 liter bouillon van tablet
1 ui
1 klein potje pesto
6 sprieten bieslook
Bereidingswijze:
1. Snijd de ui fijn.
2. De courgette goed wassen en deze in blokjes snijden.
3. De ui fruiten in de pesto. Voeg daarna de courgette toe samen met de bouillon en dit in 15 minuten gaarkoken.
4. De bieslook wassen en deze in kleine sprieten knippen.
5. Pureer de courgettemassa met een staafmixer.
6. Breng de soep opnieuw aan de kook en garneer met bieslook
Voorbeeldje van gezonde smaakvolle soep.
4 courgettes
1 liter bouillon van tablet
1 ui
1 klein potje pesto
6 sprieten bieslook
Bereidingswijze:
1. Snijd de ui fijn.
2. De courgette goed wassen en deze in blokjes snijden.
3. De ui fruiten in de pesto. Voeg daarna de courgette toe samen met de bouillon en dit in 15 minuten gaarkoken.
4. De bieslook wassen en deze in kleine sprieten knippen.
5. Pureer de courgettemassa met een staafmixer.
6. Breng de soep opnieuw aan de kook en garneer met bieslook
Voorbeeldje van gezonde smaakvolle soep.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- Dodo
- Berichten: 5834
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Deze ga ik nog een keer een kans geven. Hoewel het waarschijnlijk meer pesto-soep is dan courgettesoep...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Proef je niet tijdens het koken?merel schreef:Ik eet het vaak samen in gerechten. Dus ratatouille over couscous ofzo op warme dagen. Of samen verwerkt in een lasagne. Courgette en aubergine alleen als hoofdgroente vind ik niet zo lekker.
Voor vandaag heb ik de prei venkel soep klaarstaan. Ik ben erg benieuwd. Eerlijk gezegd vond ik het er niet lekker uitzien. Misschien verrast de smaak mij wel enorm
Ik rasp hem grof en doe het over een plaatpizza. Of ik schaaf er lange linten van.Orchidee schreef:En als extra groente bij pastagerechten is het ook heerlijk!
In een roerbakschotel is het ook heerlijk, schijnen veel vezels in te zitten, zeker als je de schil laat zitten.
Ik maak wel eens een groene groentensoep van restantjes of een minder mooie courgette (met plekjes)Dodo schreef:Ik heb wel eens courgettesoep gemaakt, maar de smaak komt van de boursin die er royaal doorheen gaat.
Als ik een zak gemengde paprika's koop, blijft de groene altijd over, die verwerk ik dan ook in de soep.
Staafmixer erdoor en klaar.
Dan heb je geen boursin nodig hoor.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon