Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteravond courgetti met bolognesesaus gemaakt.
Ik miste de pasta helemaal niet, integendeel!
Ik koop het nu kant-en-klaar, maar ik denk er hard over om een apparaatje aan te schaffen, die de courgette snel en handig in sliertjes kan snijden, want dat is voordeliger.
Ik miste de pasta helemaal niet, integendeel!
Ik koop het nu kant-en-klaar, maar ik denk er hard over om een apparaatje aan te schaffen, die de courgette snel en handig in sliertjes kan snijden, want dat is voordeliger.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Onze vrienden kwamen eten en namen chinees mee. Erg lekker! Superlief!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat is inderdaad lief helma!
Vanavond rode kool met riblappen, stoofperen en zelfgemaakte appelmoes. Helemaal lekker. Morgen maak ik een zuurkoolschotel. Wel handig, kan het zo na de kerk in de oven.
Vanavond rode kool met riblappen, stoofperen en zelfgemaakte appelmoes. Helemaal lekker. Morgen maak ik een zuurkoolschotel. Wel handig, kan het zo na de kerk in de oven.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hoe maak jij zuurkoolschotel, Merel?merel schreef:Dat is inderdaad lief helma!
Vanavond rode kool met riblappen, stoofperen en zelfgemaakte appelmoes. Helemaal lekker. Morgen maak ik een zuurkoolschotel. Wel handig, kan het zo na de kerk in de oven.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wisselend. Ik maak wel eens deze http://www.smakelijck.nl/recepten/zuurkoolschotel-/
maar ook wel eens gebakken ontbijspek en gebakken ui doorelkaar heen scheppen en dit op de bodem van een ovenschaal doen. Daar aardappelpuree overheen en vervolgens de zuurkool ( met rozijnen en ananas) en daarover heen rookworst met kaas.
Morgen doe ik waarschijnlijk de meest eenvoudige variant door aardappelpuree op de bodem van een ovenschaal en daaroverheen de zuurkool met uitgebakken spekjes en worst en kaas op de bovekant. Deze variant valt bij de kinderen het meest in de smaak.
maar ook wel eens gebakken ontbijspek en gebakken ui doorelkaar heen scheppen en dit op de bodem van een ovenschaal doen. Daar aardappelpuree overheen en vervolgens de zuurkool ( met rozijnen en ananas) en daarover heen rookworst met kaas.
Morgen doe ik waarschijnlijk de meest eenvoudige variant door aardappelpuree op de bodem van een ovenschaal en daaroverheen de zuurkool met uitgebakken spekjes en worst en kaas op de bovekant. Deze variant valt bij de kinderen het meest in de smaak.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wat grappig, ik doe het altijd andersom, eerst de zuurkool dan bijvoorbeeld rul gebakken gehakt of uitgebakken spekjes, maar altijd bovenop de aardappelpuree.merel schreef:Wisselend. Ik maak wel eens deze http://www.smakelijck.nl/recepten/zuurkoolschotel-/
maar ook wel eens gebakken ontbijspek en gebakken ui doorelkaar heen scheppen en dit op de bodem van een ovenschaal doen. Daar aardappelpuree overheen en vervolgens de zuurkool ( met rozijnen en ananas) en daarover heen rookworst met kaas.
Morgen doe ik waarschijnlijk de meest eenvoudige variant door aardappelpuree op de bodem van een ovenschaal en daaroverheen de zuurkool met uitgebakken spekjes en worst en kaas op de bovekant. Deze variant valt bij de kinderen het meest in de smaak.
Als je wat paneermeel en blokjes boter op de puree legt, krijg je een knapperig bruin korstje.
Sinds we de broccolirijst, bloemkoolrijst en courgettini hebben ontdekt, hebben we geen gewone pasta meer gegeten.
We vinden het veel lekkerder.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
lagen omwisselen zal ik ook eens proberen
.
Maak jij zelf de broccoli- en bloemkoolrijst of kan je die kopen? Ik weet niet of het wat voor ons is. Manlief en een aantal kinderen hebben wel voldoende koolhydraten nodig om te kunnen functioneren. Ik kies daarom altijd al voor volkoren pasta en zilvervliesrijst. Dit eten spreekt mij wel aan.

Maak jij zelf de broccoli- en bloemkoolrijst of kan je die kopen? Ik weet niet of het wat voor ons is. Manlief en een aantal kinderen hebben wel voldoende koolhydraten nodig om te kunnen functioneren. Ik kies daarom altijd al voor volkoren pasta en zilvervliesrijst. Dit eten spreekt mij wel aan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik eet die groenten als pasta juist om koolhydraatarm te koken
Ik wil vandaag eens iets met aubergines doen.
Griekse moussaka oid. maar.zonder aardappels, pasta of rijst.

Ik wil vandaag eens iets met aubergines doen.
Griekse moussaka oid. maar.zonder aardappels, pasta of rijst.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik wil het zelf gaan maken, maar moet dan eerst een apparaat aanschaffen, ik heb ook geen keukenmachine meer.merel schreef:lagen omwisselen zal ik ook eens proberen.
Maak jij zelf de broccoli- en bloemkoolrijst of kan je die kopen? Ik weet niet of het wat voor ons is. Manlief en een aantal kinderen hebben wel voldoende koolhydraten nodig om te kunnen functioneren. Ik kies daarom altijd al voor volkoren pasta en zilvervliesrijst. Dit eten spreekt mij wel aan.
Met de hand raspen is niet te doen.
Ik dacht eerst ook mmmm, ik weet niet

Maar het is echt lekker en zo klaar, 1/2 minuutjes op het laatst mee roerbakken.
Volkorenpasta is al beter dan gewone, voor je bloedsuiker. Je krijgt dan geen piek en dal effect.
Heb je daar het recept van?Orchidee schreef:Griekse moussaka oid. maar.zonder aardappels, pasta of rijst.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik ga de smakelijck-schotel vandaag testen. Maar ik maak 'm wel ondersteboven: aardappelpuree bovenop, zuurkool onderop. Ik ben benieuwd.merel schreef:Wisselend. Ik maak wel eens deze http://www.smakelijck.nl/recepten/zuurkoolschotel-/
maar ook wel eens gebakken ontbijspek en gebakken ui doorelkaar heen scheppen en dit op de bodem van een ovenschaal doen. Daar aardappelpuree overheen en vervolgens de zuurkool ( met rozijnen en ananas) en daarover heen rookworst met kaas.
Morgen doe ik waarschijnlijk de meest eenvoudige variant door aardappelpuree op de bodem van een ovenschaal en daaroverheen de zuurkool met uitgebakken spekjes en worst en kaas op de bovekant. Deze variant valt bij de kinderen het meest in de smaak.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb de moussaka nog niet gemaakt en heb ook nog niet echt een goed recept
We waren maar samen en dan eet je toch anders

We waren maar samen en dan eet je toch anders

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
En was het lekker?Zita schreef:Ik ga de smakelijck-schotel vandaag testen. Maar ik maak 'm wel ondersteboven: aardappelpuree bovenop, zuurkool onderop. Ik ben benieuwd.merel schreef:Wisselend. Ik maak wel eens deze http://www.smakelijck.nl/recepten/zuurkoolschotel-/
maar ook wel eens gebakken ontbijspek en gebakken ui doorelkaar heen scheppen en dit op de bodem van een ovenschaal doen. Daar aardappelpuree overheen en vervolgens de zuurkool ( met rozijnen en ananas) en daarover heen rookworst met kaas.
Morgen doe ik waarschijnlijk de meest eenvoudige variant door aardappelpuree op de bodem van een ovenschaal en daaroverheen de zuurkool met uitgebakken spekjes en worst en kaas op de bovekant. Deze variant valt bij de kinderen het meest in de smaak.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
@ orchidee In het magazine van de MCD staat deze maand een recept voor moussaka. Wil je het hebben?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
ja! Ik had het niet helemaal verwacht, maar het was echt heerlijk.merel schreef:En was het lekker?Zita schreef:Ik ga de smakelijck-schotel vandaag testen. Maar ik maak 'm wel ondersteboven: aardappelpuree bovenop, zuurkool onderop. Ik ben benieuwd.merel schreef:Wisselend. Ik maak wel eens deze http://www.smakelijck.nl/recepten/zuurkoolschotel-/
maar ook wel eens gebakken ontbijspek en gebakken ui doorelkaar heen scheppen en dit op de bodem van een ovenschaal doen. Daar aardappelpuree overheen en vervolgens de zuurkool ( met rozijnen en ananas) en daarover heen rookworst met kaas.
Morgen doe ik waarschijnlijk de meest eenvoudige variant door aardappelpuree op de bodem van een ovenschaal en daaroverheen de zuurkool met uitgebakken spekjes en worst en kaas op de bovekant. Deze variant valt bij de kinderen het meest in de smaak.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wat liefmerel schreef:@ orchidee In het magazine van de MCD staat deze maand een recept voor moussaka. Wil je het hebben?

Is het een recept zonder aardappels, pasta of rijst

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!