Pagina 202 van 458

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 02 feb 2017, 20:05
door merel
Mara schreef:
merel schreef: Idem met de aardappelen. Hoe kan je nu ee
merel schreef:Dat komt ook omdat wij vooral seizoensgroente eten en ik geen snijbonen in januari eet.
Op zondag wil ik niet altijd kool spruitjes of witlof op tafel zetten.
Er komen weinig andere groenten in de winter uit Nederland.
Ik zie in de winter sperzie- en snijboontjes als een "luxe groente" die we dan weleens op zondag bij een kippetje of varkenshaasje of biefstukje eten.
Wij eten helemaal geen tropisch fruit, alleen af en toe een banaantje voor het sporten, dus dat heft elkaar dan mooi op. ;)
merel schreef:Ik heb daqar in het kader van rentmeesterschap over de aarde ook wat moeite mee.
Mensen die dit zeggen crossen vaak dagelijks rond in een auto en boeken een vliegreis (of twee). Ik denk dat we ons allemaal schuldig maken aan een te grote ecologische voetafdruk.
De kleding die je draagt komt van ver, de benzine die je in de auto gooit, het gas komt uit Rusland heb ik begrepen, want Groningen raakt op.
:)
Het klopt dat onze ecologische voetstap voor een ieder te groot is, maar vliegen schijnt met stip op 1 te staan qua vervuiling. Daarom probeer ik dat met voeding zoveel mogelijk te voorkomen en eet daarom alleen seizoensgroente, gaan nooit vliegen, gaan naar het werk met openbaarvervoer of werken thuis en doen veel op de fiets. Gas gebruiken wij ook niet :D

In de winter eten wij inderdaad veel kolen, peulvruchten, stoofschotels, en winterspelen. Ook op zondag kan je zo eindeloos variëren. Zomergroente, (sla, sperziebonen, andijvie, spinazie etcetera. ) eet ik alleen als het de tijd ervoor is.

Vandaag gekookte prei gegeten met kip uit de oven. Morgen rode kool met zelfgemaakte appelmoes en sukadelappen. Overmorgen maak ik een vegetarische chili. Zondag erwtensoep en maandag koolraapjes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 feb 2017, 10:18
door Mara
Geen glutenvrij gezonde pizzabodem, gemaakt van bloemkool meer. :nonnon Ik zat met een keuken vol troep.
Omdat ik geen keukenmachine meer heb, moest ik de bloemkool met de hand over de schaaf halen. Omdat het twee hele grote kolen waren, duurde dat heeeeel lang. Toen ik het met de staafmixer probeerde zat de hele keuken in no time onder de bloemkoolroosjes.
De bodem werd niet mooi goudbruin, ook niet na 10 minuten langer bakken, smaakte niet zo lekker, ondanks de kruiden die ik er door gegooid heb.
Het was eten, daar was alles mee gezegd.
Heel veel moeite en tijd met een teleurstellend resultaat.
Volgende keer weer met plakjes van Koopmans uit de diepvries :D

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 feb 2017, 15:47
door Mister
Hier staat een heerlijke goulash te stoven... :slurp Made by Mister :D

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 feb 2017, 17:24
door helma
Wij eten macaroni :-), made by me

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 09 feb 2017, 03:08
door Bert Mulder
snert

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 09 feb 2017, 09:08
door Dodo
Bert Mulder schreef:snert
Wij ook Afbeelding
Op donderdag pas ik op het kleinkind en dan ben ik vaak laat thuis (bussen in Utrecht Afbeelding), dus vaak kook ik op woensdag vast het eten voor donderdag. De erwtensoep staat dus in de hooikist. Dan kunnen de katten er ook niet bij...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 09 feb 2017, 09:20
door Johann Gottfried Walther
Dodo schreef:
Bert Mulder schreef:snert
Wij ook Afbeelding
Op donderdag pas ik op het kleinkind en dan ben ik vaak laat thuis (bussen in Utrecht Afbeelding), dus vaak kook ik op woensdag vast het eten voor donderdag. De erwtensoep staat dus in de hooikist. Dan kunnen de katten er ook niet bij...
Ik dacht nog wel dat de hooikist totaal in onbruik was geraakt.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 09 feb 2017, 10:13
door Dodo
Er zijn moderne uitvoeringen, maar ik heb een ouderwetse houten kist met een oud dekbed als vulling. Handig ding hoor!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 09 feb 2017, 16:53
door Mara
Johann Gottfried Walther schreef: Ik dacht nog wel dat de hooikist totaal in onbruik was geraakt.
Nee, hij is juist in ere hersteld, steeds meer vrouwen gebruiken hem. Mede door de invloed van de vele blogs.
(Net zoals het inbakeren van baby's, vroeger wisten ze wel raad met dergelijke problemen)
Dodo schreef:dus vaak kook ik op woensdag vast het eten voor donderdag. De erwtensoep staat dus in de hooikist. Dan kunnen de katten er ook niet bij...
Die houden toch niet van snert, of vissen ze de worst eruit als ze de kans krijgen? :haha
En wat maak je dan s'zomers bijvoorbeeld?

Vanavond staat hier ovenfriet met een frikandel - gemaakt door de slager - op het menu.
Ik had tamelijk veel appels, ook met hier en daar een plekje, dus ik heb daar net een moes van gekookt.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 09 feb 2017, 17:51
door Johann Gottfried Walther
Mara schreef:
Johann Gottfried Walther schreef: Ik dacht nog wel dat de hooikist totaal in onbruik was geraakt.
Nee, hij is juist in ere hersteld, steeds meer vrouwen gebruiken hem. Mede door de invloed van de vele blogs.
(Net zoals het inbakeren van baby's, vroeger wisten ze wel raad met dergelijke problemen)
Door Dodo is het voor het eerst dat ik er weer over hoor. Dus was mij niet opgevallen die terugkomst van het gebruik van de hooikist.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 09 feb 2017, 17:54
door Dodo
Opmerkelijke parallel tussen de hooikist en het inbakeren van baby's
Ik maak ook vaak een pastasalade of goulash of zo. En in schoolvakanties hoef ik niet. Ze geeft Duits.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 10 feb 2017, 15:57
door Mara
Dodo schreef:Opmerkelijke parallel tussen de hooikist en het inbakeren van baby's Afbeelding
Dat zat heel erg voorin mijn geheugen, omdat ik net van 2 jonge moeders had gehoord dat de kraamverpleging het inbakeren had geadviseerd bij de huilende baby's en bij beide hielp het fantastisch. ;)
Johann Gottfried Walther schreef:Door Dodo is het voor het eerst dat ik er weer over hoor.
Hij is niet zo bekend meer. Maar is wel in opkomst bij de vrouwen die van het landleven houden en past goed bij het slowcooking principe.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 feb 2017, 08:49
door Orchidee
Afgelopen zaterdag voor de 2e keer boekweitpannenkoeken gebakken.
Het smaakte en lukte beter dan de eerste keer maar toch......
Zijn hier liefhebbers en/of ervaringsdeskundigen die werken met boekweitmeel/kruid???
Wat en hoe gebruiken jullie het?
Ik had nu 1 1/2 liter plantaardige melk (amandel)
8 eieren
500 gr boekweit
1 eetlepel baking soda
Snuf zout
En ik doe áltijd een flinke scheut zonnebloemolie door het beslag zodat ik verder geen olie of vet meer hoef te gebruiken tijdens het bakken.

Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 feb 2017, 11:39
door merel
Ik heb nog nooit iets gedaan met boekweitmeel. Wat is daar het voordeel van ten opzichte van gewone (volkoren) meel?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 feb 2017, 15:45
door Orchidee
Het voordeel is dat je suiker niet zo "piekt", het heeft een zeer gunstig effect op je bloedsuikerspiegel, het is glutenvtrij en het bevat geen slechte koolhydraten.
Het is geen graan maar een kruid/zaad.
Het is gewoon heel gezond!
"Google" het maar eens