Pagina 165 van 254

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 25 aug 2010, 15:12
door Lassie
oesterschelpje schreef:Wassen, beetje schil eraf halen, kleine stukjes snijden en koken.
Je kan het beter in potten bewaren dan invriezen.

Ik maak altijd mijn potjes schoon met soda, spoel ze goed na met loeiend heet water.
Daarna kook ik de rabarber, giet ze kokend in de potjes, deksel erop, af laten koelen, controleren of ze dichtgeklikt zijn.
Zo ja, dan kun je ze zeker maanden later nog eten.
Heerlijk!

Wij hebben altijd begrepen dat je na juli geen rabarber meer mag snijden, ivm.....? ziektes/schimmels??
Daarom durf ik nu niet meer te oogsten.
En je mag een rabarberplant ook nooit laten bloeien.
Weet iemand dat uit te leggen?
k heb mijn heet water nog nooit horen loeien. :slurp :nananere (gloeiend heet bedoel je?).

Wij eten vanavond:

gevulde kipfilet met paddestoeltjes
selderijstamppot met kipfiletreepjes
rode paprika en ijsbergsla erbij
en als toetje: magere yoghurt met verse aardbeien

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 25 aug 2010, 15:20
door Schemerlichtje
Ik heb chocolademousse gemaakt, dus dat wordt het in ieder geval vanavond met slagroomijs oid. Lijkt ons best wel wat om te proberen. Verder bloemkool, rundervinken, aardappels

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 25 aug 2010, 15:22
door Mara
oesterschelpje schreef:Wassen, beetje schil eraf halen, kleine stukjes snijden en koken.
Je kan het beter in potten bewaren dan invriezen.

Ik maak altijd mijn potjes schoon met soda, spoel ze goed na met loeiend heet water.
Daarna kook ik de rabarber, giet ze kokend in de potjes, deksel erop, af laten koelen, controleren of ze dichtgeklikt zijn.
Zo ja, dan kun je ze zeker maanden later nog eten.
Heerlijk!

Wij hebben altijd begrepen dat je na juli geen rabarber meer mag snijden, ivm.....? ziektes/schimmels??
Daarom durf ik nu niet meer te oogsten.
En je mag een rabarberplant ook nooit laten bloeien.
Weet iemand dat uit te leggen?
Pas wel op voor botulisme !
Ik kijk wel eens op een site, (Teunie) zij weckt echt heel veel. Zij waarschuwt haar lezers er ook voor.
het is nl geur- en smaakloos, maar dodelijk !
brrr
Dan kan het beter gaan schimmelen, dat zie je tenminste.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 25 aug 2010, 15:55
door oesterschelpje
Lassie schreef:
k heb mijn heet water nog nooit horen loeien. :slurp :nananere (gloeiend heet bedoel je?).
Haha, ik heb nog zo een ouderwetse fluitketel, dus het gloeit en het loeit hier. ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 25 aug 2010, 16:15
door MarthaMartha
oesterschelpje schreef:Wassen, beetje schil eraf halen, kleine stukjes snijden en koken.
Je kan het beter in potten bewaren dan invriezen.

Ik maak altijd mijn potjes schoon met soda, spoel ze goed na met loeiend heet water.
Daarna kook ik de rabarber, giet ze kokend in de potjes, deksel erop, af laten koelen, controleren of ze dichtgeklikt zijn.
Zo ja, dan kun je ze zeker maanden later nog eten.
Heerlijk!

Wij hebben altijd begrepen dat je na juli geen rabarber meer mag snijden, ivm.....? ziektes/schimmels??
Daarom durf ik nu niet meer te oogsten.
En je mag een rabarberplant ook nooit laten bloeien.
Weet iemand dat uit te leggen?
Mmm.. 'k heb net een bakje gegeten... is het slecht?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 25 aug 2010, 17:04
door Orchidee
Lekker bloemkool met kaassaus en aardappels... :)
En een gehakt cordon bleu :slurp
Als toetje: milde magere yoghurt

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 25 aug 2010, 22:47
door Gabrielle
MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?

je kunt er heerlijke rabarbertaart van bakken,

150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
3 eieren
half zakje vanille suiker

Dit flinke poos mixen

in een springvorm doen ( appeltaartvorm)

750 gram rabarber in stukjes snijden
30 gram custard
100 gram gewone suiker ( naar smaak meer of minder, moet je uitproberen)
1 1/2 zakje vanillesuiker

door elkaar doen , en bovenop het taartdeeg storten.

in een voorverwarmde oven van 150 graden,
1 uur en 15 minuten laten bakken

EET SMAKELIJK

natuurlijk opdienen met een verse klodder slagroom :langue :langue :langue

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 25 aug 2010, 22:50
door albion
Gabrielle schreef:
MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?
Van deze quoting snap ik niets. :quoi Je had zo een mooi site doorgekregen van refo. En daar staan zoveel recepten op over rabarber. Refo gaf je een
tip: niet invriezen want dan wordt het nog slapper 'snotterig' noemde hij dat. :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 26 aug 2010, 12:47
door MarthaMartha
albion schreef:
Gabrielle schreef:
MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?
Van deze quoting snap ik niets. :quoi Je had zo een mooi site doorgekregen van refo. En daar staan zoveel recepten op over rabarber. Refo gaf je een
tip: niet invriezen want dan wordt het nog slapper 'snotterig' noemde hij dat. :)
waar snap je niets van dan?

ik heb het recept van Refo gebruikt, en niet ingevroren, dus ik zoek nog een liefhebber voor een bak rabarber, ze is echt lekker vind ik zelf.

maar dit is een leuk recept voor een volgende keer, toch?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 26 aug 2010, 12:54
door helma
MarthaMartha schreef:
albion schreef:
Gabrielle schreef:
MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?
Van deze quoting snap ik niets. :quoi Je had zo een mooi site doorgekregen van refo. En daar staan zoveel recepten op over rabarber. Refo gaf je een
tip: niet invriezen want dan wordt het nog slapper 'snotterig' noemde hij dat. :)
waar snap je niets van dan?

ik heb het recept van Refo gebruikt, en niet ingevroren, dus ik zoek nog een liefhebber voor een bak rabarber, ze is echt lekker vind ik zelf.

maar dit is een leuk recept voor een volgende keer, toch?
had maar meegenomen!!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 26 aug 2010, 13:04
door MarthaMartha
helma schreef:
MarthaMartha schreef:
waar snap je niets van dan?

ik heb het recept van Refo gebruikt, en niet ingevroren, dus ik zoek nog een liefhebber voor een bak rabarber, ze is echt lekker vind ik zelf.

maar dit is een leuk recept voor een volgende keer, toch?
had maar meegenomen!!
niet aan gedacht, moet je nog naar school vanmiddag? haal je het even langs....

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 26 aug 2010, 14:13
door refo
oesterschelpje schreef: Wij hebben altijd begrepen dat je na juli geen rabarber meer mag snijden, ivm.....? ziektes/schimmels??
Daarom durf ik nu niet meer te oogsten.
En je mag een rabarberplant ook nooit laten bloeien.
Weet iemand dat uit te leggen?
Vroeger was men avn mening dat het voor de plant beter is om na de langste dag geen stelen meer te oogsten. Tegenwoordig is dat overigens 1 augustus. Maar het kan best.
Er komt naarmate het seizoen vordert wel meer oxaalzuur in de groente. Dat is slecht wegens de botontkalking van ouderen en de vorming van nierstenen. Beetje kalk erin.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 26 aug 2010, 15:16
door Schemerlichtje
...vanavond iets met rode bieten

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 26 aug 2010, 15:27
door Mara
Schemerlichtje schreef:...vanavond iets met rode bieten
Ha ha, bietjes zijn toch altijd rood :)
sZomers zijn ze lichter dan swinters, na een paar uur wordt je urine roze !

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 26 aug 2010, 16:02
door MarthaMartha
tagliatelle met roomsaus, hamblokjes en champignons