Pagina 164 van 254
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 21 aug 2010, 23:03
door Gabrielle
bbq, en zojuist nog een stukje rabarbertaart (eigenlijk een soort rabarbercake)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 23 aug 2010, 11:08
door MarthaMartha
aardappels, broccoli en katenvlinders
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 23 aug 2010, 11:13
door Democritus
MarthaMartha schreef:kat-en-vlinders
Begrijp ik nu goed dat Dorus (kat) en de door hem gevangen vlingers de pot in gaan!!!!
Soort sate mau mau
Pas maar op anders eet jij spinnen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 23 aug 2010, 11:17
door MarthaMartha
Democritus schreef:MarthaMartha schreef:kat-en-vlinders
Begrijp ik nu goed dat Dorus (kat) en de door hem gevangen vlingers de pot in gaan!!!!
Soort sate mau mau
Pas maar op anders eet jij spinnen

kijk nou maar uit, anders laat ik jou weer boodschappen doen....

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 23 aug 2010, 14:17
door Orchidee
Op verzoek: pannekoeken bakken

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 23 aug 2010, 17:36
door Lassie
satekipburger
wokgroenten
provencaalse saus
toetje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 23 aug 2010, 17:52
door Mister
Macaroni, gehakt en een fijn groot groentenpakket.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 25 aug 2010, 12:37
door MarthaMartha
ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 25 aug 2010, 12:37
door JolandaOudshoorn
MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?
rabrarber

Wij eten overigens vanavond nasi met sate
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 25 aug 2010, 12:41
door MarthaMartha
JolandaOudshoorn schreef:MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?
rabrarber

Wij eten overigens vanavond nasi met sate
het is toch rabarber? kijk maar op google / wiki / etc.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 25 aug 2010, 12:56
door JolandaOudshoorn
MarthaMartha schreef:JolandaOudshoorn schreef:MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?
rabrarber

Wij eten overigens vanavond nasi met sate
het is toch rabarber? kijk maar op google / wiki / etc.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 25 aug 2010, 12:59
door MarthaMartha
JolandaOudshoorn schreef:MarthaMartha schreef:JolandaOudshoorn schreef:MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?
rabrarber

Wij eten overigens vanavond nasi met sate
het is toch rabarber? kijk maar op google / wiki / etc.

snap er niks van...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 25 aug 2010, 13:03
door refo
Rabarber:
http://www.jeannesplace.nl/rabarber.html
Persoonlijk zou ik kleinere stukjes maken, ongeveer 2,5 cm.
Invriezen kan, maar dan gaat alles kapot en wordt het nog snottiger dan het normaal al is. Aan de smaak verandert niets.
Jolanda maakte een tikfoutje. R teveel.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 25 aug 2010, 13:07
door MarthaMartha
refo schreef:Rabarber:
http://www.jeannesplace.nl/rabarber.html
Persoonlijk zou ik kleinere stukjes maken, ongeveer 2,5 cm.
Invriezen kan, maar dan gaat alles kapot en wordt het nog snottiger dan het normaal al is. Aan de smaak verandert niets.
Jolanda maakte een tikfoutje. R teveel.
thanks!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 25 aug 2010, 14:54
door oesterschelpje
Wassen, beetje schil eraf halen, kleine stukjes snijden en koken.
Je kan het beter in potten bewaren dan invriezen.
Ik maak altijd mijn potjes schoon met soda, spoel ze goed na met loeiend heet water.
Daarna kook ik de rabarber, giet ze kokend in de potjes, deksel erop, af laten koelen, controleren of ze dichtgeklikt zijn.
Zo ja, dan kun je ze zeker maanden later nog eten.
Heerlijk!
Wij hebben altijd begrepen dat je na juli geen rabarber meer mag snijden, ivm.....? ziektes/schimmels??
Daarom durf ik nu niet meer te oogsten.
En je mag een rabarberplant ook nooit laten bloeien.
Weet iemand dat uit te leggen?