Pagina 109 van 254

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 02:57
door vlinder
Gijs83 schreef:(ik en mijn vader en moeder)
Mijn vader en moeder en ik.. :hum

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 05:01
door Bert Mulder
JolandaOudshoorn schreef:Hier dus daging smoor, gadogado, rijst, pindasaus en kroepoek. Zoals het hoort: een on-even aantal gerechten ;)

nasi-goreng, kroepoek, banaan

met een biertje...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 07:34
door Mister
Vandaag nog ff geen idee...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 09:04
door Orchidee
vlinder schreef:
Gijs83 schreef:(ik en mijn vader en moeder)
Mijn vader en moeder en ik.. :hum
Moet dat nu altijd...dat gemuggenzift... :hum
(Ik weet ook heus wel dat het anders hoort...)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 09:29
door MarthaMartha
Mmmm.... heb me voorgenomen vanavond eens lekker te gaan kokkerellen.
Zalm voor Demo, voor mezelf moet ik nog verzinnen, gebakken aardappeltjes, lekker sla...
nog een nagerechtje verzinnen, misschien nog een voorafje...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 11:04
door JolandaOudshoorn
MarthaMartha schreef:Mmmm.... heb me voorgenomen vanavond eens lekker te gaan kokkerellen.
Zalm voor Demo, voor mezelf moet ik nog verzinnen, gebakken aardappeltjes, lekker sla...
nog een nagerechtje verzinnen, misschien nog een voorafje...
je verwent hem nu al veel te veel :hum

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 11:33
door Lassie
JolandaOudshoorn schreef:Daging smoor/gesmoord rundvlees

500gr rundvlees (sucade/riblappen)
3 eetl. ketjap manis
1 eetl. citroensap
1 ui
2 knoflookteentjes
3 kemirienoten (of 6 pinda's)
zonnebloemolie
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepen djinten
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 theelepel kaneel
evt. zout en peper
1/4 kippenbouillon van een 1/2 tablet
evt. 1 eetlepel tamarindepasta
1 eetlepel goela djawa of donkerbruine basterdsuiker

Snij het vlees in reepjes/blokjes en doe die in een kom. Meng 1 eetlepel ketjap en het citroensap erdoor en laat afgedekt ca 30 minuten staan. Snipper de gepelde ui en de knoflookteentjes. Hak de noten fijn, rooster ze in een koekenpan lichtbruin en wrijf ze fijn in een vijzel.
Verhit de olie in de braadpan en roerbak de ui, knoflook, kemirie (notenmengsel), ketoembar, djinten, vijfkruidenpoeder en kaneel ca 2 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak ca 3 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk de bouillon erbij en roer de suiker en de overige ketjap en evt. de tamerindepasta goed door. Laat het vlees afgedekt, zachtjes in minimaal 1,5 uur gaar worden.

Heerlijk!!!!!
Lekker met witte rijst.
Is dit ook lekker om een dag van te voren klaar te maken?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 13:22
door Lourens
Gisteravond hadden we heerlijke tagliatellig.
In de wok had mijn vrouw stukje kip gebraden met spekreepjes. Veel uien erbij en knoflook en vervolgens verse bladspinazie.

Alles tesamen smaakte het uitstekend en zelfs naar meer. Maar ja, toen was de pan leeg.

Niet eens wat overgebleven voor mijn lunch vandaag :bobo

Dan maar een broodje Mario met tonijn

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 13:30
door Lassie
denk aan je gewicht fluitje.... :barbare

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 13:50
door JolandaOudshoorn
Lassie schreef:
JolandaOudshoorn schreef:Daging smoor/gesmoord rundvlees

500gr rundvlees (sucade/riblappen)
3 eetl. ketjap manis
1 eetl. citroensap
1 ui
2 knoflookteentjes
3 kemirienoten (of 6 pinda's)
zonnebloemolie
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepen djinten
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 theelepel kaneel
evt. zout en peper
1/4 kippenbouillon van een 1/2 tablet
evt. 1 eetlepel tamarindepasta
1 eetlepel goela djawa of donkerbruine basterdsuiker

Snij het vlees in reepjes/blokjes en doe die in een kom. Meng 1 eetlepel ketjap en het citroensap erdoor en laat afgedekt ca 30 minuten staan. Snipper de gepelde ui en de knoflookteentjes. Hak de noten fijn, rooster ze in een koekenpan lichtbruin en wrijf ze fijn in een vijzel.
Verhit de olie in de braadpan en roerbak de ui, knoflook, kemirie (notenmengsel), ketoembar, djinten, vijfkruidenpoeder en kaneel ca 2 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak ca 3 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk de bouillon erbij en roer de suiker en de overige ketjap en evt. de tamerindepasta goed door. Laat het vlees afgedekt, zachtjes in minimaal 1,5 uur gaar worden.

Heerlijk!!!!!
Lekker met witte rijst.
Is dit ook lekker om een dag van te voren klaar te maken?
Zou ik niet doen. je kan het wel al 's morgens klaar maken en dan de hele dag lekker laten sudderen. Maar het kan wel! (een dag van tevoren klaar maken)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 17:49
door Lassie
Wij eten vanavond lekker andijviestamppot met runderbraadworst en spekjes. hmmm

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 18:44
door henriët
FRIET!!!!!!!!!!!!

met zulk weer geen zin om te koken:)

mèt komkommer en versgeperste jus d'orange

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 18:49
door Hendrikus
henriët schreef:FRIET!!!!!!!!!!!!
ici aussi

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 18:58
door Mister
Hendrikus schreef:
henriët schreef:FRIET!!!!!!!!!!!!
ici aussi
Hier auch!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 24 mar 2010, 19:17
door Ichtus
henriët schreef:FRIET!!!!!!!!!!!!

met zulk weer geen zin om te koken:)

mèt komkommer en versgeperste jus d'orange
Dat wordt nog wat dan, als het zulk weer blijft of nog warmer wordt dan eten jullie alleen maar friet :slurp