Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Gebruikersavatar
vlinder
Berichten: 5474
Lid geworden op: 22 nov 2004, 18:19

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door vlinder »

Gijs83 schreef:(ik en mijn vader en moeder)
Mijn vader en moeder en ik.. :hum
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
Gebruikersavatar
Bert Mulder
Berichten: 9099
Lid geworden op: 28 aug 2006, 22:07
Locatie: Grace URC Leduc Alberta Canada
Contacteer:

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Bert Mulder »

JolandaOudshoorn schreef:Hier dus daging smoor, gadogado, rijst, pindasaus en kroepoek. Zoals het hoort: een on-even aantal gerechten ;)

nasi-goreng, kroepoek, banaan

met een biertje...
Mijn enige troost is, dat ik niet mijn, maar Jezus Christus eigen ben, Die voor mijn zonden betaald heeft, en zo bewaart, dat alles tot mijn zaligheid dienen moet; waarom Hij mij ook door Zijn Heilige Geest van eeuwig leven verzekert, en Hem voortaan te leven van harte willig en bereid maakt.
Gebruikersavatar
Mister
Administrator
Berichten: 11775
Lid geworden op: 25 jul 2005, 12:06

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Mister »

Vandaag nog ff geen idee...
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10661
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Orchidee »

vlinder schreef:
Gijs83 schreef:(ik en mijn vader en moeder)
Mijn vader en moeder en ik.. :hum
Moet dat nu altijd...dat gemuggenzift... :hum
(Ik weet ook heus wel dat het anders hoort...)
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door MarthaMartha »

Mmmm.... heb me voorgenomen vanavond eens lekker te gaan kokkerellen.
Zalm voor Demo, voor mezelf moet ik nog verzinnen, gebakken aardappeltjes, lekker sla...
nog een nagerechtje verzinnen, misschien nog een voorafje...
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door JolandaOudshoorn »

MarthaMartha schreef:Mmmm.... heb me voorgenomen vanavond eens lekker te gaan kokkerellen.
Zalm voor Demo, voor mezelf moet ik nog verzinnen, gebakken aardappeltjes, lekker sla...
nog een nagerechtje verzinnen, misschien nog een voorafje...
je verwent hem nu al veel te veel :hum
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Lassie »

JolandaOudshoorn schreef:Daging smoor/gesmoord rundvlees

500gr rundvlees (sucade/riblappen)
3 eetl. ketjap manis
1 eetl. citroensap
1 ui
2 knoflookteentjes
3 kemirienoten (of 6 pinda's)
zonnebloemolie
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepen djinten
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 theelepel kaneel
evt. zout en peper
1/4 kippenbouillon van een 1/2 tablet
evt. 1 eetlepel tamarindepasta
1 eetlepel goela djawa of donkerbruine basterdsuiker

Snij het vlees in reepjes/blokjes en doe die in een kom. Meng 1 eetlepel ketjap en het citroensap erdoor en laat afgedekt ca 30 minuten staan. Snipper de gepelde ui en de knoflookteentjes. Hak de noten fijn, rooster ze in een koekenpan lichtbruin en wrijf ze fijn in een vijzel.
Verhit de olie in de braadpan en roerbak de ui, knoflook, kemirie (notenmengsel), ketoembar, djinten, vijfkruidenpoeder en kaneel ca 2 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak ca 3 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk de bouillon erbij en roer de suiker en de overige ketjap en evt. de tamerindepasta goed door. Laat het vlees afgedekt, zachtjes in minimaal 1,5 uur gaar worden.

Heerlijk!!!!!
Lekker met witte rijst.
Is dit ook lekker om een dag van te voren klaar te maken?
Gebruikersavatar
Lourens
Berichten: 3873
Lid geworden op: 09 jun 2008, 20:15
Locatie: Bunsburg

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Lourens »

Gisteravond hadden we heerlijke tagliatellig.
In de wok had mijn vrouw stukje kip gebraden met spekreepjes. Veel uien erbij en knoflook en vervolgens verse bladspinazie.

Alles tesamen smaakte het uitstekend en zelfs naar meer. Maar ja, toen was de pan leeg.

Niet eens wat overgebleven voor mijn lunch vandaag :bobo

Dan maar een broodje Mario met tonijn
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Lassie »

denk aan je gewicht fluitje.... :barbare
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door JolandaOudshoorn »

Lassie schreef:
JolandaOudshoorn schreef:Daging smoor/gesmoord rundvlees

500gr rundvlees (sucade/riblappen)
3 eetl. ketjap manis
1 eetl. citroensap
1 ui
2 knoflookteentjes
3 kemirienoten (of 6 pinda's)
zonnebloemolie
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepen djinten
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 theelepel kaneel
evt. zout en peper
1/4 kippenbouillon van een 1/2 tablet
evt. 1 eetlepel tamarindepasta
1 eetlepel goela djawa of donkerbruine basterdsuiker

Snij het vlees in reepjes/blokjes en doe die in een kom. Meng 1 eetlepel ketjap en het citroensap erdoor en laat afgedekt ca 30 minuten staan. Snipper de gepelde ui en de knoflookteentjes. Hak de noten fijn, rooster ze in een koekenpan lichtbruin en wrijf ze fijn in een vijzel.
Verhit de olie in de braadpan en roerbak de ui, knoflook, kemirie (notenmengsel), ketoembar, djinten, vijfkruidenpoeder en kaneel ca 2 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak ca 3 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk de bouillon erbij en roer de suiker en de overige ketjap en evt. de tamerindepasta goed door. Laat het vlees afgedekt, zachtjes in minimaal 1,5 uur gaar worden.

Heerlijk!!!!!
Lekker met witte rijst.
Is dit ook lekker om een dag van te voren klaar te maken?
Zou ik niet doen. je kan het wel al 's morgens klaar maken en dan de hele dag lekker laten sudderen. Maar het kan wel! (een dag van tevoren klaar maken)
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Lassie »

Wij eten vanavond lekker andijviestamppot met runderbraadworst en spekjes. hmmm
Gebruikersavatar
henriët
Berichten: 12915
Lid geworden op: 30 mar 2007, 17:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door henriët »

FRIET!!!!!!!!!!!!

met zulk weer geen zin om te koken:)

mèt komkommer en versgeperste jus d'orange
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Gebruikersavatar
Hendrikus
Berichten: 17063
Lid geworden op: 10 apr 2004, 09:37

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Hendrikus »

henriët schreef:FRIET!!!!!!!!!!!!
ici aussi
~~Soli Deo Gloria~~
Gebruikersavatar
Mister
Administrator
Berichten: 11775
Lid geworden op: 25 jul 2005, 12:06

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Mister »

Hendrikus schreef:
henriët schreef:FRIET!!!!!!!!!!!!
ici aussi
Hier auch!
Gebruikersavatar
Ichtus
Berichten: 2162
Lid geworden op: 26 jul 2007, 22:37

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Ichtus »

henriët schreef:FRIET!!!!!!!!!!!!

met zulk weer geen zin om te koken:)

mèt komkommer en versgeperste jus d'orange
Dat wordt nog wat dan, als het zulk weer blijft of nog warmer wordt dan eten jullie alleen maar friet :slurp
Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!
Gesloten