Gijs83 schreef:Volgende tip(was van gisteren, maar maakt natuurlijk in feite uit welke dag):
Maak woensdag voortaan 'restjesdag'(een collega zei gisteren dat voor hem dat de zaterdag was, kan natuurlijk ook!). Alle ANWB-leden bij elkaar gooien per jaar 1,6 miljard euro aan eten weg. Dat is gelijk aan 10 to 15% van al het eten dat u jaarlijks koopt.
Doe dus bewust boodschappen en gooi niet alles wat over is gelijk weg. Gebruik luchtdichte doosjes, label ze met de inhoud en datum en stop ze dezelfde avond nog in de koel(e)kast of vriezer. Een keer in de week kunt u de restjes nog prima als maaltijd gebruiken!
Voor mij persoonlijk zijn er altijd de korsten van het brood: heerlijk!
Over welke korsten heb je het, Gijs? Eten je medehuisgenoten geen korsten en snijden ze de korsten van het brood, of bedoel je de 'kapjes' aan het begin en eind van 'the loaf'?
Wij eten ze allemaal op en de 'kapjes' vind ik zelf ook heerlijk, vooral als het nog vers brood is.
Liefst nog net warm... mmmm...