Pagina 2 van 2
Re: Wie heeft er ervaring met WIJN MAKEN?
Geplaatst: 09 jan 2009, 17:25
door Democritus
Wijn maken heb ik geen ervaring mee........... maar als je er vanaf moet (mits het geen azijn is) dan heb ik wel ervaring met het opmaken van wijn.
Mijn tante heeft ook een tijdje wijn gemaakt..... die maakte het zo ongeveer van alles wat wilde gisten.
Bananenwijn is zeer bijzonder kan ik je vertellen.... tevens een goede gootsteenontstopper.
Re: Wie heeft er ervaring met WIJN MAKEN?
Geplaatst: 09 jan 2009, 18:24
door jvdg
Democritus schreef:Bananenwijn is zeer bijzonder kan ik je vertellen.... tevens een goede gootsteenontstopper.

Re: Wie heeft er ervaring met WIJN MAKEN?
Geplaatst: 09 jan 2009, 18:25
door jvdg
jakobmarin schreef:Wijn is niet alleen van druiven te maken (heb ik in het boekje gelezen), maar van letterlijk bijna alles:
- geurige Rozenblaadjes
- Berkenbastsap
- Brandnetels
- Appels/mandarijnen
- Banaan
- Paardenbloemen
- etc
Dus die niet in NL geteelde druiven is het probleem niet.
Overigens heb ik een beginnerssetje op de kop kunnen tikken voor een paar euro en ga er volgende week om, dus ben benieuwd hoe het gaat werken..
Hou ons op de hoogte......
Vooral als je met die bananen gaat experimenteren....

Re: Wie heeft er ervaring met WIJN MAKEN?
Geplaatst: 09 jan 2009, 21:55
door artistiek
jvdg schreef:jakobmarin schreef:Wijn is niet alleen van druiven te maken (heb ik in het boekje gelezen), maar van letterlijk bijna alles:
- geurige Rozenblaadjes
- Berkenbastsap
- Brandnetels
- Appels/mandarijnen
- Banaan
- Paardenbloemen
- etc
Dus die niet in NL geteelde druiven is het probleem niet.
Overigens heb ik een beginnerssetje op de kop kunnen tikken voor een paar euro en ga er volgende week om, dus ben benieuwd hoe het gaat werken..
Hou ons op de hoogte......
Vooral als je met die bananen gaat experimenteren....

Mij lijkt paardenbloemenwijn wel iets...

Re: Wie heeft er ervaring met WIJN MAKEN?
Geplaatst: 09 jan 2009, 22:03
door vriend-en-metgezel
artistiek schreef:jvdg schreef:jakobmarin schreef:Wijn is niet alleen van druiven te maken (heb ik in het boekje gelezen), maar van letterlijk bijna alles:
- geurige Rozenblaadjes
- Berkenbastsap
- Brandnetels
- Appels/mandarijnen
- Banaan
- Paardenbloemen
- etc
Dus die niet in NL geteelde druiven is het probleem niet.
Overigens heb ik een beginnerssetje op de kop kunnen tikken voor een paar euro en ga er volgende week om, dus ben benieuwd hoe het gaat werken..
Hou ons op de hoogte......
Vooral als je met die bananen gaat experimenteren....

Mij lijkt paardenbloemenwijn wel iets...

Berkenbastsapwijn lijkt me ook wel wat