Re: Wat staat er op het menu vandaag? [2]
Geplaatst: 07 jun 2008, 16:45
eigen gemaakte? of zo kant en klare uit de winkel?vlinder schreef:En wij zonder BBQ....![]()
![]()
(grapje we eten pizzaaaaaaaaa)
eigen gemaakte? of zo kant en klare uit de winkel?vlinder schreef:En wij zonder BBQ....![]()
![]()
(grapje we eten pizzaaaaaaaaa)
Die allergoedkoopste zijn heerlijk als basis!vlinder schreef:Kant en klaar. De allergoedkoopste. Keertje proberen pizza voor 50 cent. We doen er een extra paprika over en het wordt smullen!
Zo zijn er nog wel meer topics als zodanig aan te wijzen.Afgewezen schreef:Komt helemaal goed, maar ik vind dit echt een topic reforum onwaardig.henriët schreef:eet een lekker zoet appeltje vandaag.....
En daar hoef je heus geen hyperintellectueel voor te zijn of zoiets...
JolandaOudshoorn schreef:spinazie (van gisteren, even in de oven met kaas), kipfilet en groentesoep
De bacteriën die nitraten omzetten in nitrieten gedijen het beste in een lauwwarme omgeving. Vroeger werd vaak aangeraden om eenmaal gekookte spinazie niet meer opnieuw op te warmen, omdat in de tussenliggende tijd bij kamertemperatuur meer nitriet gevormd kan worden dan gezond is. Dit advies dateert echter uit de tijd dat koelkasten en vriezers nog geen gemeengoed waren. Met de huidige koeltechnieken kan spinazie ook thuis snel genoeg gekoeld worden, zodat zich geen grote nitrietconcentraties vormen. Het advies om spinazie niet opnieuw op te warmen is dan ook niet meer terug te vinden op de meeste spinazieverpakkingen. Met name bij zwakkere mensen, zoals kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouden van dagen, blijft het echter raadzaam om op te passen met spinazie die niet vers is
mjammie.... olijven!Hendrikus schreef:
refo schreef:JolandaOudshoorn schreef:spinazie (van gisteren, even in de oven met kaas), kipfilet en groentesoepDe bacteriën die nitraten omzetten in nitrieten gedijen het beste in een lauwwarme omgeving. Vroeger werd vaak aangeraden om eenmaal gekookte spinazie niet meer opnieuw op te warmen, omdat in de tussenliggende tijd bij kamertemperatuur meer nitriet gevormd kan worden dan gezond is. Dit advies dateert echter uit de tijd dat koelkasten en vriezers nog geen gemeengoed waren. Met de huidige koeltechnieken kan spinazie ook thuis snel genoeg gekoeld worden, zodat zich geen grote nitrietconcentraties vormen. Het advies om spinazie niet opnieuw op te warmen is dan ook niet meer terug te vinden op de meeste spinazieverpakkingen. Met name bij zwakkere mensen, zoals kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouden van dagen, blijft het echter raadzaam om op te passen met spinazie die niet vers is