Pagina 2 van 4

Geplaatst: 08 jun 2004, 14:37
door dré
Oorspronkelijk gepost door Breekijzertje
Haring is pas lekker als-ie wat rijper is. M.a.w. de maden moeten hun werk gedaan hebben!


Een 'breekje' van Breekijzertje
en dan..... met of zonder uitjes?

Geplaatst: 08 jun 2004, 16:16
door Margriet
He dat is iets wat ik hier mis!!!!
Heel veel vis hier , maar geen haring.....

Geplaatst: 08 jun 2004, 19:06
door takkie
Oorspronkelijk gepost door Pim
Nog niemand gehoord over de Hollandse Nieuwe?! Zijn er kenners in de zaal? Ik heb net de hitte getrotseerd en mijn 2 eerste harinkies van de 2004-vangst op.

Ik ben geen kenner, maar ze smaken duidelijk anders dan de 'ouwe' een paar weken geleden. Mag ik het omschrijven als zachter? Of is dat niet de juiste term?
Ik heb liever een ijssie met dit weer als je het niet erg vind:+ en haring lust ik niet :(

Geplaatst: 08 jun 2004, 20:14
door jacob
Oorspronkelijk gepost door takkie
Oorspronkelijk gepost door Pim
Nog niemand gehoord over de Hollandse Nieuwe?! Zijn er kenners in de zaal? Ik heb net de hitte getrotseerd en mijn 2 eerste harinkies van de 2004-vangst op.

Ik ben geen kenner, maar ze smaken duidelijk anders dan de 'ouwe' een paar weken geleden. Mag ik het omschrijven als zachter? Of is dat niet de juiste term?
Ik heb liever een ijssie met dit weer als je het niet erg vind:+ en haring lust ik niet :(
zo erg moet het toch niet zijn? Je hebt je stemming nog op cool staan.

Geplaatst: 08 jun 2004, 22:17
door england
Vorig jaar aten we mee bij Maninne's (vorige) predikant, en die hadden die dag net nieuwe haring binnen, net vers uit Zeeland..Hij keek me aan of 'ie me onder censuur wou zetten toen ik er voor bedankte...BRRRRRR, maar het smaakte hem er niet minder om geloof ik, als ik dat zo zag.... :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Geplaatst: 09 jun 2004, 00:08
door Hendrikus
Oorspronkelijk gepost door Pim
Ik ben geen kenner, maar ze smaken duidelijk anders dan de 'ouwe' een paar weken geleden. Mag ik het omschrijven als zachter? Of is dat niet de juiste term?
Mals en zacht: héérlijk!
Uitjes horen er volgens de regels van de kunst natuurlijk niet bij, maar dat hebben we toch maar lekker wèl gedaan! En de prijs? 3 voor 5 Euro of 1,75/stuk.

Geplaatst: 09 jun 2004, 07:36
door Napoleon
Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest, maar ga het vandaag zeker doen: lekker een harinkie happen! Uiteraard ZONDER uitjes!! mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Geplaatst: 09 jun 2004, 08:12
door marsm104
Ik ben niet zo kapot van haring... doe mij maar een lekker bakje kibbeling :,

Geplaatst: 09 jun 2004, 09:00
door Adorote
Nou een heerlijke groene haring met een oude genever en wat stokbrood,maar ook VEEL UITJES ,zou zeggen waarom is er eigenlijk geen OSW nieuwe haring bijeenkomst.

HEERLIJK HARING.

Geplaatst: 09 jun 2004, 09:35
door Napoleon
Oorspronkelijk gepost door marsm104
Ik ben niet zo kapot van haring... doe mij maar een lekker bakje kibbeling :,
Het zal me een vertoning wezen zeg: kapot zijn van haring: moeten we je gaan verbinden en oplappen met krammen en andere hechtingen!

Geplaatst: 09 jun 2004, 16:15
door Andre
Oorspronkelijk gepost door Adryan
Oorspronkelijk gepost door limosa
Bij de weg: ik eet ze het liefst zonder uitjes. Die haring dan hé, die worst wil ik geeneens over nadenken . . .
Verse haring moet je ook zonder uitjes eten. Die uitjes zijn alleen voor de oude haring. Als de smaak wat minder is.
en zo is het!

Geplaatst: 09 jun 2004, 16:30
door limosa
Oorspronkelijk gepost door Adorote
Nou een heerlijke groene haring met een oude genever en wat stokbrood,maar ook VEEL UITJES ,zou zeggen waarom is er eigenlijk geen OSW nieuwe haring bijeenkomst.

HEERLIJK HARING.
Nou, laat die uitjes maar zitten. De rest wil ik wel eens proberen . . . ;-)

Geplaatst: 09 jun 2004, 16:43
door Jelle
Ik heb ze nog niet geproefd, maar hoop dat binnenkort wel te doen.
Zodra wij ergens in een plaats komen waar markt is en er verse haring te koop is dan moet ik altijd wel even een paar van die harinkjes wegwerken.

Ik weet nog uit mijn jeugd dat mijn vader samen met Ds. lekkerkerker en met ons als kinderen naar scheveningen gingen om de eerste haring te proeven.
Nou er werd dan ook behoorlijk haring gegeten want de afspraak was: wie de minste haring eet betaald. Je begrijpt dat wij als kinderen uiteraard mijn vader hielpen met het eten van haring, dus Lekkerkerker verloor altijd. Maar net als het jaar er voor betaalden ze altijd weer ieder de helft.
Een leuke tijd waar ik vaak nog wel eens aan terug denk als de nieuw haring binnenkomt.

Geplaatst: 10 jun 2004, 00:09
door Daphne
Oorspronkelijk gepost door Rens
Haring, mmmmmmmmmm, maar aan het staartje of in stukken gehakt???
:$ RENS??? :$