Pagina 82 van 458
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 16 okt 2014, 11:56
door Terri
Sheba schreef:Orchidee schreef:Verse boerenkoolstamppot met rookworst, hmmm heb nu al zin

Lekker. Maar hoe krijg jij de boerenkool lekker zacht nu? Ik had begrepen dat over de lekkerste boerenkool eerst nachtvorst moest zijn gegaan.
Ik leg ze altijd van te voren in de diepvries.
Vind de smaak inderdaad minder als het niet bevroren is geweest.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 16 okt 2014, 12:07
door Sheba
Terri schreef:Sheba schreef:Orchidee schreef:Verse boerenkoolstamppot met rookworst, hmmm heb nu al zin

Lekker. Maar hoe krijg jij de boerenkool lekker zacht nu? Ik had begrepen dat over de lekkerste boerenkool eerst nachtvorst moest zijn gegaan.
Ik leg ze altijd van te voren in de diepvries.
Vind de smaak inderdaad minder als het niet bevroren is geweest.
Slim. Een nachtje ofzo?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 16 okt 2014, 12:11
door Orchidee
Een nachtje in de vriezer? slim!
Ik kook hem nu gewoon wat langer, met een klein scheutje azijn.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 16 okt 2014, 12:15
door Sheba
Orchidee schreef:Een nachtje in de vriezer? slim!
Ik kook hem nu gewoon wat langer, met een klein scheutje azijn.
Ja, maar dan vind ik hem nog niet zo lekker zacht als het wel eens kan zijn...
Smaken mogen verschillen, toch?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 16 okt 2014, 13:21
door Mara
Sheba schreef:Orchidee schreef:Een nachtje in de vriezer? slim!
Ik kook hem nu gewoon wat langer, met een klein scheutje azijn.
Ja, maar dan vind ik hem nog niet zo lekker zacht als het wel eens kan zijn...
Smaken mogen verschillen, toch?
Boerenkool smaakt lekkerder na een nachtje vorst vanwege de natuurlijke suikers die er in zitten.
Planten maken suikers aan voor hun groei. Daalt de temperatuur, dan stagneert die groei maar de suikeraanmaak gaat nog een tijdje door: die wordt minder snel afgeremd dan de groei. Omdat de plant de suikers niet meer kan inzetten voor de groei, hopen ze zich op.
Dat geldt ook voor spruitjes trouwens.
Maar dit was meer iets van vroeger, toen de groenten nog tijdens koffietijd op het vuur werden gezet.
Met de kortere kooktijden en andere bereidingswijzen, zul je het verschil nauwelijks nog proeven.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 16 okt 2014, 19:00
door modesto
Gekonfijte pinguinboutjes. (En omdat ze al uit Antarctica komen, hoef je ze niet eens een nachtje in de vriezer te leggen!)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 16 okt 2014, 19:30
door Orchidee
Pinguinboutjes?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2014, 20:03
door modesto
Zuurkool met vette jus.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2014, 20:05
door -DIA-
modesto schreef:Zuurkool met vette jus.
Met
Unox erbij? Dat hóórt er toch gewoon bij!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2014, 20:14
door modesto
-DIA- schreef:modesto schreef:Zuurkool met vette jus.
Met
Unox erbij? Dat hóórt er toch gewoon bij!
Wat dacht u van een pudding met bessensap?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2014, 20:17
door refo
Mara schreef:Sheba schreef:Orchidee schreef:Een nachtje in de vriezer? slim!
Ik kook hem nu gewoon wat langer, met een klein scheutje azijn.
Ja, maar dan vind ik hem nog niet zo lekker zacht als het wel eens kan zijn...
Smaken mogen verschillen, toch?
Boerenkool smaakt lekkerder na een nachtje vorst vanwege de natuurlijke suikers die er in zitten.
Planten maken suikers aan voor hun groei. Daalt de temperatuur, dan stagneert die groei maar de suikeraanmaak gaat nog een tijdje door: die wordt minder snel afgeremd dan de groei. Omdat de plant de suikers niet meer kan inzetten voor de groei, hopen ze zich op.
Dat geldt ook voor spruitjes trouwens.
Maar dit was meer iets van vroeger, toen de groenten nog tijdens koffietijd op het vuur werden gezet.
Met de kortere kooktijden en andere bereidingswijzen, zul je het verschil nauwelijks nog proeven.
Het is niet precies bekend waarom de boerenkool beter smaakt na een nachtvorst.
De suikertheorie is niet aangetoond.
Mogelijk barsten de cellen door het vriezen waardoor de groente minder stug is.
Dat is voor mij ook de grote moeilijkheid van boerenkool. Het smaakt naar niets en is zó droog.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2014, 21:02
door -DIA-
modesto schreef:-DIA- schreef:modesto schreef:Zuurkool met vette jus.
Met
Unox erbij? Dat hóórt er toch gewoon bij!
Wat dacht u van een pudding met bessensap?
Lekker hoor, bessensap van
Hero of
Tova Dessertsaus!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2014, 21:54
door Sheba
refo schreef:Mara schreef:Sheba schreef:Orchidee schreef:Een nachtje in de vriezer? slim!
Ik kook hem nu gewoon wat langer, met een klein scheutje azijn.
Ja, maar dan vind ik hem nog niet zo lekker zacht als het wel eens kan zijn...
Smaken mogen verschillen, toch?
Boerenkool smaakt lekkerder na een nachtje vorst vanwege de natuurlijke suikers die er in zitten.
Planten maken suikers aan voor hun groei. Daalt de temperatuur, dan stagneert die groei maar de suikeraanmaak gaat nog een tijdje door: die wordt minder snel afgeremd dan de groei. Omdat de plant de suikers niet meer kan inzetten voor de groei, hopen ze zich op.
Dat geldt ook voor spruitjes trouwens.
Maar dit was meer iets van vroeger, toen de groenten nog tijdens koffietijd op het vuur werden gezet.
Met de kortere kooktijden en andere bereidingswijzen, zul je het verschil nauwelijks nog proeven.
Het is niet precies bekend waarom de boerenkool beter smaakt na een nachtvorst.
De suikertheorie is niet aangetoond.
Mogelijk barsten de cellen door het vriezen waardoor de groente minder stug is.
Dat is voor mij ook de grote moeilijkheid van boerenkool. Het smaakt naar niets en is zó droog.
De lekkerste boerenkool heb ik ooit eens in een hotelletje in het Sauerland gegeten. Het was niet eens stampot! Maar zo zacht...
Daar heb je natuurlijk veel meer ( nacht) vorst. Dus misschien heeft het inderdaad daarmee te maken. De tip van in de vriezer leggen ga ik uitproberen. Laten we er gewoon een nachtje vorst overheen gaan...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 okt 2014, 22:17
door Orchidee
Gisteren de boerenkool, "lekker" gaar laten koken, maar dat doe ik dus niet weer!
Had hetzelfde effect als spruitjes langer dan 10 minuten koken...maagpijn

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 18 okt 2014, 16:48
door Orchidee
Spaghetti met zelfgemaakte bolognesesaus en echte parmezaan
