Re: Waar baal je van?
Geplaatst: 10 nov 2010, 18:37
balen zeg... Hoe is het met je hb gehaalte?Orchidee schreef:Dat ik nog steeds niet genoeg energie heb, om dingen te doen, die ik zou willen doen
balen zeg... Hoe is het met je hb gehaalte?Orchidee schreef:Dat ik nog steeds niet genoeg energie heb, om dingen te doen, die ik zou willen doen
kou- slot? WAT IS DAT?oesterschelpje schreef:Gisterenavond de houtkachel aangestoken.
Maar..., doordat we een dag niet hadden gestookt, was er een kou-slot in de pijp.
Alle rook kwam met grote walmen de kamer in, de hele benedenverdieping zag blauw!
Nu zijn we d.m.v. schoonmaken/dweilen/geurkaarsjes de lucht in huis aan het verdrijven.
Heeft iemand een gouden tip om dit te voorkomen?
Ieder jaar is dit een terugkerende kwaad in het winterseizoen, niet 1 keer, maar vele keren.
De houtkachel is onze hoofdverwarming, dus we moeten wel stoken!
ik zou het niet weten, ik heb het hier ook gewoon nog nooit gehad.....oesterschelpje schreef:Vanaf de kachel loopt er een hele lange pijp naar het dak.
Als de pijp afkoelt, omdat er niet meer gestookt wordt, dan slaat de kou in de pijp.
Warme lucht stijgt, koude lucht "zakt". Vandaar een kou-slot.
Als wij gaan stoken en het vuur geeft nog niet voldoende warmte af om alle kou uit die 14 meter pijp te blazen, dan slaat de rook de kamer in.
Zelfs door de gesloten deurtjes, het komt gewoon door de luchttoevoergaten.
Die moeten openstaan, anders gaat het vuur uit, zonder zuurstof.
Het is echt afschuwelijk, vandaar mijn vraag of iemand een gouden tip hiervoor heeft.
dat zou kunnen ja, misschien eens aan een kachelspecialist vragen?oesterschelpje schreef:Misschien scheelt het waar je woont?
Wij zitten op het "open veld", het koelt hier dus 'snachts heel erg af.
Ow, klinkt niet fijnoesterschelpje schreef:Vanaf de kachel loopt er een hele lange pijp naar het dak.
Als de pijp afkoelt, omdat er niet meer gestookt wordt, dan slaat de kou in de pijp.
Warme lucht stijgt, koude lucht "zakt". Vandaar een kou-slot.
Als wij gaan stoken en het vuur geeft nog niet voldoende warmte af om alle kou uit die 14 meter pijp te blazen, dan slaat de rook de kamer in.
Zelfs door de gesloten deurtjes, het komt gewoon door de luchttoevoergaten.
Die moeten openstaan, anders gaat het vuur uit, zonder zuurstof.
Het is echt afschuwelijk, vandaar mijn vraag of iemand een gouden tip hiervoor heeft.
oesterschelpje schreef:Hebben we al gedaan, maar die weet geen antwoord....!![]()
![]()
MM schreef EEN kachelspecialist, vandaar dat ik suggereerde, DE plaatseroesterschelpje schreef:oesterschelpje schreef:Hebben we al gedaan, maar die weet geen antwoord....!![]()
![]()
Enne.....een paar uurtjes voorverwarmen met een laag vuurtje?oesterschelpje schreef:oesterschelpje schreef:Hebben we al gedaan, maar die weet geen antwoord....!![]()
![]()
Je moet dus dezelfde procedure als met een open haard volgen, en de lucht in de pijp eerst opwarmen, door er bijvoorbeeld een brandende krant in te houden.... Als dat tenminste mogelijk is...oesterschelpje schreef:Vanaf de kachel loopt er een hele lange pijp naar het dak.
Als de pijp afkoelt, omdat er niet meer gestookt wordt, dan slaat de kou in de pijp.
Warme lucht stijgt, koude lucht "zakt". Vandaar een kou-slot.
Als wij gaan stoken en het vuur geeft nog niet voldoende warmte af om alle kou uit die 14 meter pijp te blazen, dan slaat de rook de kamer in.
Zelfs door de gesloten deurtjes, het komt gewoon door de luchttoevoergaten.
Die moeten openstaan, anders gaat het vuur uit, zonder zuurstof.
Het is echt afschuwelijk, vandaar mijn vraag of iemand een gouden tip hiervoor heeft.