Pagina 68 van 459

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 14:47
door Mara
Orchidee schreef:Ik zelf gebruik zelden pakjes en zakjes, vind en vond het niet lekker, gezond en gevarieerd, maar mijn dochters en man zijn er dol op en worden er door geinspireerd qua ingredienten enz. :)

Ik moet het uit handen geven en dat duurt nog wel even, dus nu geld het voor mij: "eten wat de pot schaft" of je het nu lekker vind of niet ;)

Wist niet dat ik eten zo'n issue vond/vind :hum
Vervelend Orchidee, zeker als je al niet zo'n trek hebt.
Veel mensen zijn gecharmeerd van de wereldgerechten e.d.
Ik niet. Vaak zitten er ook nog ingrediënten in die ik niet mag hebben of waar ik niet tegen kan en ze zijn bovendien veel te zout, en er wordt ook nog suiker aan toegevoegd.
Maar al doende leert men en je dochters vast ook. :)
En een gewone Hollandse prak, lukt dat wel?
Gekookt aardappeltje, gekookte groente en een karbonaadje of schnitzeltje, daar kan weinig mee mis gaan toch?

@Lien: ik gebruikte eerst ook bladerdeegplakjes, totdat ik de hartigetaart plakjes (zelfde merk, liggen naast elkaar in de diepvries) ontdekte en dat is echt veel lekkerder.
Je kunt ze ook op een bakplaat tot één grote plak maken en dan kun je een heerlijke pizza maken.

@Sirdanilot: Je moet die kaas, eieren en ham zien als het vlees.
Ik gebruik zelf voor deze maat vorm maar 3 eieren en vul het aan met melk.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 14:51
door Sheba
Mara schreef:
Orchidee schreef:Ik zelf gebruik zelden pakjes en zakjes, vind en vond het niet lekker, gezond en gevarieerd, maar mijn dochters en man zijn er dol op en worden er door geinspireerd qua ingredienten enz. :)

Ik moet het uit handen geven en dat duurt nog wel even, dus nu geld het voor mij: "eten wat de pot schaft" of je het nu lekker vind of niet ;)

Wist niet dat ik eten zo'n issue vond/vind :hum
Vervelend Orchidee, zeker als je al niet zo'n trek hebt.
Veel mensen zijn gecharmeerd van de wereldgerechten e.d.
Ik niet. Vaak zitten er ook nog ingrediënten in die ik niet mag hebben of waar ik niet tegen kan en ze zijn bovendien veel te zout, en er wordt ook nog suiker aan toegevoegd.
Maar al doende leert men en je dochters vast ook. :)
En een gewone Hollandse prak, lukt dat wel?
Gekookt aardappeltje, gekookte groente en een karbonaadje of schnitzeltje, daar kan weinig mee mis gaan toch?

@Lien: ik gebruikte eerst ook bladerdeegplakjes, totdat ik de hartigetaart plakjes (zelfde merk, liggen naast elkaar in de diepvries) ontdekte en dat is echt veel lekkerder.
Je kunt ze ook op een bakplaat tot één grote plak maken en dan kun je een heerlijke pizza maken.

@Sirdanilot: Je moet die kaas, eieren en ham zien als het vlees.
Ik gebruik zelf voor deze maat vorm maar 3 eieren en vul het aan met melk.
Bedankt voor de tip. En die melk en 3 eieren doe je ipv crème fraiche?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 14:57
door Mara
Nee sorry, demi creme fraiche is er wel lekker door, maakt het wat frisser van smaak.
Doe je er geen tomaatjes bij, is ook lekker bij spinazie.
En als je de spinazie eerst roerbakt (?) uitje meebakken.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 15:07
door Zita
Mara schreef:Nee sorry, demi creme fraiche is er wel lekker door, maakt het wat frisser van smaak.
Doe je er geen tomaatjes bij, is ook lekker bij spinazie.
En als je de spinazie eerst roerbakt (?) uitje meebakken.
Het kan handig zijn om de spinazie na het roerbakken even te laten staan en dan het vocht weg te gieten. Je krijgt anders zo'n weke kledderige bodem in je taart.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 15:11
door Mara
Zita schreef:
Mara schreef:Nee sorry, demi creme fraiche is er wel lekker door, maakt het wat frisser van smaak.
Doe je er geen tomaatjes bij, is ook lekker bij spinazie.
En als je de spinazie eerst roerbakt (?) uitje meebakken.
Het kan handig zijn om de spinazie na het roerbakken even te laten staan en dan het vocht weg te gieten. Je krijgt anders zo'n weke kledderige bodem in je taart.
Ja zeker, ik gooi het in het vergiet en laat het gerust een half uurtje staan.
Maar ze vinden het hier lekkerder met diverse hardere groentjes, zoals Broccoli, groene asperges(tips), blokjes courgette (minder hard) Ik heb trouwens zonet een gele courgette gekocht, ken je die? Smaken die anders?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 15:30
door freek
sirdanilot schreef:
lien75 schreef:
Orchidee schreef:Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken :wiz
Of hetlekker is weet ik niet. Ga het vanavond uitproberen....

Hartige taart met bladerdeeg en spinazie...

Dit is voor 4 personen...
Taartvorm van 24 cm doorsnede...
6 eieren
1 ui
Bladerdeeg
160 Gr dikke plakken schouderham
600 Gr spinazie
125 ml crème fraiche
75 geraspte belegen kaas
Peper zout

Vorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes inprikken
10 minuten bakken in voorverwarmde oven van 200 graden
4 eieren hard koken en pellen
Ui snipperen en samen met de ham fruiten in olijfolie in wok.
Beetje bij beetje spinazie toevoegen tot het slinkt.

Bodem uit de oven vullen met mengsel uit wok. En vier eieren die je gekookt hebt.
Mengsel maken van 2 losgeklopte eieren en crème fraiche en Maas. Op smaak brengen met peper en zout en over taartmengsel gieten.
Tot slot nog 35 minuten in de oven afbakken.

Gezond, geen pakjes ;) en snel en makkelijk!
Lijkt me erg lekker, maar is ook erg vet (craime freche, veel eieren, bladerdeeg). Leuk voor een feestdag misschien.
Ik zou geen bladerdeeg gebruiken (gelet op de ingrediënten), maar craime freche en eieren zijn gezonde vetten.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 15:37
door sirdanilot
Mara schreef:
Zita schreef:
Mara schreef:Nee sorry, demi creme fraiche is er wel lekker door, maakt het wat frisser van smaak.
Doe je er geen tomaatjes bij, is ook lekker bij spinazie.
En als je de spinazie eerst roerbakt (?) uitje meebakken.
Het kan handig zijn om de spinazie na het roerbakken even te laten staan en dan het vocht weg te gieten. Je krijgt anders zo'n weke kledderige bodem in je taart.
Ja zeker, ik gooi het in het vergiet en laat het gerust een half uurtje staan.
Maar ze vinden het hier lekkerder met diverse hardere groentjes, zoals Broccoli, groene asperges(tips), blokjes courgette (minder hard) Ik heb trouwens zonet een gele courgette gekocht, ken je die? Smaken die anders?
Bij de turkse supermarkt heb je wel WITTE ( nou ja, lichtgroene) courgettes en die zijn ietsjes lekkerder dan normale en even duur. Gele weet ik niet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 16:08
door Sheba
Zita schreef:
Mara schreef:Nee sorry, demi creme fraiche is er wel lekker door, maakt het wat frisser van smaak.
Doe je er geen tomaatjes bij, is ook lekker bij spinazie.
En als je de spinazie eerst roerbakt (?) uitje meebakken.
Het kan handig zijn om de spinazie na het roerbakken even te laten staan en dan het vocht weg te gieten. Je krijgt anders zo'n weke kledderige bodem in je taart.
:garde
Wat zal het lekker worden nu....

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 16:38
door Orchidee
Coosje schreef:Orchidee het is ook erg moeilijk om iemand te vervangen die koken als hobby heeft toch?
Laat ze nou maar even. Ze doen hun best. :love
Je hebt helemaal gelijk @Coosje! soms klaag ik ook maar even, sorry! :blush

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 16:39
door Dodo
Bij de AH las ik het woord

slamelanges


Ik moest toch wel drie keer kijken om te snappen wat er nou stond...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 17:50
door sirdanilot
^Haha, ik las ook eerst slame-langes :haha

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 22 mei 2014, 18:19
door refo
Kerst.omaatjes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 mei 2014, 16:22
door Lassie
Gebakken krieltjes, stukje vlees en rode bietjes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 mei 2014, 17:57
door astroguy
Een pot zelfgemaakte nasi speciaal in Zuid Afrika. Wereld beroemd in heel Nederland.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 24 mei 2014, 01:08
door -DIA-
Brood en soep...
Moest even snel...
Maar wel lekker!

Want ik had namelijk
de gelegenheid
om mee te kunnen
naar een zangavond
in de Zuiderkerk.