Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Orchidee schreef:Ik zelf gebruik zelden pakjes en zakjes, vind en vond het niet lekker, gezond en gevarieerd, maar mijn dochters en man zijn er dol op en worden er door geinspireerd qua ingredienten enz. :)

Ik moet het uit handen geven en dat duurt nog wel even, dus nu geld het voor mij: "eten wat de pot schaft" of je het nu lekker vind of niet ;)

Wist niet dat ik eten zo'n issue vond/vind :hum
Vervelend Orchidee, zeker als je al niet zo'n trek hebt.
Veel mensen zijn gecharmeerd van de wereldgerechten e.d.
Ik niet. Vaak zitten er ook nog ingrediënten in die ik niet mag hebben of waar ik niet tegen kan en ze zijn bovendien veel te zout, en er wordt ook nog suiker aan toegevoegd.
Maar al doende leert men en je dochters vast ook. :)
En een gewone Hollandse prak, lukt dat wel?
Gekookt aardappeltje, gekookte groente en een karbonaadje of schnitzeltje, daar kan weinig mee mis gaan toch?

@Lien: ik gebruikte eerst ook bladerdeegplakjes, totdat ik de hartigetaart plakjes (zelfde merk, liggen naast elkaar in de diepvries) ontdekte en dat is echt veel lekkerder.
Je kunt ze ook op een bakplaat tot één grote plak maken en dan kun je een heerlijke pizza maken.

@Sirdanilot: Je moet die kaas, eieren en ham zien als het vlees.
Ik gebruik zelf voor deze maat vorm maar 3 eieren en vul het aan met melk.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Sheba
Inactief
Berichten: 1997
Lid geworden op: 23 okt 2013, 21:48

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Sheba »

Mara schreef:
Orchidee schreef:Ik zelf gebruik zelden pakjes en zakjes, vind en vond het niet lekker, gezond en gevarieerd, maar mijn dochters en man zijn er dol op en worden er door geinspireerd qua ingredienten enz. :)

Ik moet het uit handen geven en dat duurt nog wel even, dus nu geld het voor mij: "eten wat de pot schaft" of je het nu lekker vind of niet ;)

Wist niet dat ik eten zo'n issue vond/vind :hum
Vervelend Orchidee, zeker als je al niet zo'n trek hebt.
Veel mensen zijn gecharmeerd van de wereldgerechten e.d.
Ik niet. Vaak zitten er ook nog ingrediënten in die ik niet mag hebben of waar ik niet tegen kan en ze zijn bovendien veel te zout, en er wordt ook nog suiker aan toegevoegd.
Maar al doende leert men en je dochters vast ook. :)
En een gewone Hollandse prak, lukt dat wel?
Gekookt aardappeltje, gekookte groente en een karbonaadje of schnitzeltje, daar kan weinig mee mis gaan toch?

@Lien: ik gebruikte eerst ook bladerdeegplakjes, totdat ik de hartigetaart plakjes (zelfde merk, liggen naast elkaar in de diepvries) ontdekte en dat is echt veel lekkerder.
Je kunt ze ook op een bakplaat tot één grote plak maken en dan kun je een heerlijke pizza maken.

@Sirdanilot: Je moet die kaas, eieren en ham zien als het vlees.
Ik gebruik zelf voor deze maat vorm maar 3 eieren en vul het aan met melk.
Bedankt voor de tip. En die melk en 3 eieren doe je ipv crème fraiche?
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Nee sorry, demi creme fraiche is er wel lekker door, maakt het wat frisser van smaak.
Doe je er geen tomaatjes bij, is ook lekker bij spinazie.
En als je de spinazie eerst roerbakt (?) uitje meebakken.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11024
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

Mara schreef:Nee sorry, demi creme fraiche is er wel lekker door, maakt het wat frisser van smaak.
Doe je er geen tomaatjes bij, is ook lekker bij spinazie.
En als je de spinazie eerst roerbakt (?) uitje meebakken.
Het kan handig zijn om de spinazie na het roerbakken even te laten staan en dan het vocht weg te gieten. Je krijgt anders zo'n weke kledderige bodem in je taart.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Zita schreef:
Mara schreef:Nee sorry, demi creme fraiche is er wel lekker door, maakt het wat frisser van smaak.
Doe je er geen tomaatjes bij, is ook lekker bij spinazie.
En als je de spinazie eerst roerbakt (?) uitje meebakken.
Het kan handig zijn om de spinazie na het roerbakken even te laten staan en dan het vocht weg te gieten. Je krijgt anders zo'n weke kledderige bodem in je taart.
Ja zeker, ik gooi het in het vergiet en laat het gerust een half uurtje staan.
Maar ze vinden het hier lekkerder met diverse hardere groentjes, zoals Broccoli, groene asperges(tips), blokjes courgette (minder hard) Ik heb trouwens zonet een gele courgette gekocht, ken je die? Smaken die anders?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
freek
Berichten: 5711
Lid geworden op: 24 nov 2005, 13:55

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door freek »

sirdanilot schreef:
lien75 schreef:
Orchidee schreef:Dat word hier steeds moeilijker, de gemakkelijke, snel klaar versies en pakjes en zakjes komen de neus uit, mijn smaak en mond is niet zoals het behoort te zijn, zelf geen energie om te koken + inspiratie andere gezinsleden is ver te zoeken :wiz
Of hetlekker is weet ik niet. Ga het vanavond uitproberen....

Hartige taart met bladerdeeg en spinazie...

Dit is voor 4 personen...
Taartvorm van 24 cm doorsnede...
6 eieren
1 ui
Bladerdeeg
160 Gr dikke plakken schouderham
600 Gr spinazie
125 ml crème fraiche
75 geraspte belegen kaas
Peper zout

Vorm bekleden met bladerdeeg en gaatjes inprikken
10 minuten bakken in voorverwarmde oven van 200 graden
4 eieren hard koken en pellen
Ui snipperen en samen met de ham fruiten in olijfolie in wok.
Beetje bij beetje spinazie toevoegen tot het slinkt.

Bodem uit de oven vullen met mengsel uit wok. En vier eieren die je gekookt hebt.
Mengsel maken van 2 losgeklopte eieren en crème fraiche en Maas. Op smaak brengen met peper en zout en over taartmengsel gieten.
Tot slot nog 35 minuten in de oven afbakken.

Gezond, geen pakjes ;) en snel en makkelijk!
Lijkt me erg lekker, maar is ook erg vet (craime freche, veel eieren, bladerdeeg). Leuk voor een feestdag misschien.
Ik zou geen bladerdeeg gebruiken (gelet op de ingrediënten), maar craime freche en eieren zijn gezonde vetten.
sirdanilot
Berichten: 772
Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
Locatie: Leiden

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door sirdanilot »

Mara schreef:
Zita schreef:
Mara schreef:Nee sorry, demi creme fraiche is er wel lekker door, maakt het wat frisser van smaak.
Doe je er geen tomaatjes bij, is ook lekker bij spinazie.
En als je de spinazie eerst roerbakt (?) uitje meebakken.
Het kan handig zijn om de spinazie na het roerbakken even te laten staan en dan het vocht weg te gieten. Je krijgt anders zo'n weke kledderige bodem in je taart.
Ja zeker, ik gooi het in het vergiet en laat het gerust een half uurtje staan.
Maar ze vinden het hier lekkerder met diverse hardere groentjes, zoals Broccoli, groene asperges(tips), blokjes courgette (minder hard) Ik heb trouwens zonet een gele courgette gekocht, ken je die? Smaken die anders?
Bij de turkse supermarkt heb je wel WITTE ( nou ja, lichtgroene) courgettes en die zijn ietsjes lekkerder dan normale en even duur. Gele weet ik niet.
Sheba
Inactief
Berichten: 1997
Lid geworden op: 23 okt 2013, 21:48

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Sheba »

Zita schreef:
Mara schreef:Nee sorry, demi creme fraiche is er wel lekker door, maakt het wat frisser van smaak.
Doe je er geen tomaatjes bij, is ook lekker bij spinazie.
En als je de spinazie eerst roerbakt (?) uitje meebakken.
Het kan handig zijn om de spinazie na het roerbakken even te laten staan en dan het vocht weg te gieten. Je krijgt anders zo'n weke kledderige bodem in je taart.
:garde
Wat zal het lekker worden nu....
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10675
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Coosje schreef:Orchidee het is ook erg moeilijk om iemand te vervangen die koken als hobby heeft toch?
Laat ze nou maar even. Ze doen hun best. :love
Je hebt helemaal gelijk @Coosje! soms klaag ik ook maar even, sorry! :blush
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5857
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Bij de AH las ik het woord

slamelanges


Ik moest toch wel drie keer kijken om te snappen wat er nou stond...
sirdanilot
Berichten: 772
Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
Locatie: Leiden

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door sirdanilot »

^Haha, ik las ook eerst slame-langes :haha
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24718
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Kerst.omaatjes.
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lassie »

Gebakken krieltjes, stukje vlees en rode bietjes.
astroguy
Berichten: 645
Lid geworden op: 29 dec 2004, 08:12
Locatie: Johannesburg, Zuid Afrika

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door astroguy »

Een pot zelfgemaakte nasi speciaal in Zuid Afrika. Wereld beroemd in heel Nederland.
Atze
-DIA-
Berichten: 33966
Lid geworden op: 03 okt 2008, 00:10

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door -DIA- »

Brood en soep...
Moest even snel...
Maar wel lekker!

Want ik had namelijk
de gelegenheid
om mee te kunnen
naar een zangavond
in de Zuiderkerk.
© -DIA- 33.950 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Plaats reactie