Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Gisteren hadden wij een witlofstamppot met Friese nagelkaas, best lekker en voor herhaling vatbaar.
- Dodo
- Berichten: 5833
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Wat een leuk idee. Rauwe witlof? Ik ga straks meteen een stukje nagelkaas halen.merel schreef:Gisteren hadden wij een witlofstamppot met Friese nagelkaas, best lekker en voor herhaling vatbaar.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... -nagelkaas
Nee, de witlof moet je roerbakken en aan het einde creme fraiche erdoor en dan met de nagelkaas eroverheen gratineren in de oven
Nee, de witlof moet je roerbakken en aan het einde creme fraiche erdoor en dan met de nagelkaas eroverheen gratineren in de oven
- Dodo
- Berichten: 5833
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Recept is geprint. Vanavond witlofstamppot.
Wat ik wel maf vind ik zulke recepten, is dat ze zo graag spullen van hun eigen winkel voorschrijven. Zaanse boter. Kom nou, elke roomboter is goed. Je moet er echt een beetje tussendoor kunnen lezen, anders zou je nog allerlei speciale dingen in huis halen die je net zo goed kunt vervangen door de spullen die je al in huis hebt.
Friese nagelkaas moet natuurlijk wel Friese nagelkaas zijn ;-) maar het worden wel meer dan vier plakken. Dat is niks.
Wat ik wel maf vind ik zulke recepten, is dat ze zo graag spullen van hun eigen winkel voorschrijven. Zaanse boter. Kom nou, elke roomboter is goed. Je moet er echt een beetje tussendoor kunnen lezen, anders zou je nog allerlei speciale dingen in huis halen die je net zo goed kunt vervangen door de spullen die je al in huis hebt.
Friese nagelkaas moet natuurlijk wel Friese nagelkaas zijn ;-) maar het worden wel meer dan vier plakken. Dat is niks.
- Johann Gottfried Walther
- Berichten: 5128
- Lid geworden op: 05 feb 2008, 15:49
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Die kaas hoor je wel zelf in Friesland te gaan halen...Dodo schreef:Recept is geprint. Vanavond witlofstamppot.
Wat ik wel maf vind ik zulke recepten, is dat ze zo graag spullen van hun eigen winkel voorschrijven. Zaanse boter. Kom nou, elke roomboter is goed. Je moet er echt een beetje tussendoor kunnen lezen, anders zou je nog allerlei speciale dingen in huis halen die je net zo goed kunt vervangen door de spullen die je al in huis hebt.
Friese nagelkaas moet natuurlijk wel Friese nagelkaas zijn ;-) maar het worden wel meer dan vier plakken. Dat is niks.

"Zie, de Heere is gekomen met Zijn vele duizenden heiligen, om gericht te houden tegen allen, en te straffen alle goddelozen onder hen, vanwege al hun goddeloze werken, die zij goddelooslijk gedaan hebben, en vanwege alle harde woorden, die de goddeloze zondaars tegen Hem gesproken hebben"
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ach, zaanse boter is ook hun goedkoopste roomboter. In zoverre lees ik erdoor heen. Ik heb ook zaanse crème fraiche erdoor gedaan.Met de plakken bedoelen ze de voorgesneden plakken. Ik heb het hele pakje over de ovenschoten gelegd.Dodo schreef:Recept is geprint. Vanavond witlofstamppot.
Wat ik wel maf vind ik zulke recepten, is dat ze zo graag spullen van hun eigen winkel voorschrijven. Zaanse boter. Kom nou, elke roomboter is goed. Je moet er echt een beetje tussendoor kunnen lezen, anders zou je nog allerlei speciale dingen in huis halen die je net zo goed kunt vervangen door de spullen die je al in huis hebt.
Friese nagelkaas moet natuurlijk wel Friese nagelkaas zijn ;-) maar het worden wel meer dan vier plakken. Dat is niks.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Iemand nog een tip voor een recept met couscous waar niet allerlei vage Arabische kruiden in moeten die je verder nooit meer gebruikt?
Who is John Galt? 

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Je kunt ook een ras el hanout mix kopen in plaats van allerlei kruiden apart.John Galt schreef:Iemand nog een tip voor een recept met couscous waar niet allerlei vage Arabische kruiden in moeten die je verder nooit meer gebruikt?
Dat is wat ik ook gebruik (ongeveer twee theelepeltjes) en een bouillonblokje.
https://www.jumbo.com/jumbo-marokkaanse ... /182165BLK
https://www.dirk.nl/boodschappen/voorra ... nout/51887
https://www.jumbo.com/euroma-ras-el-han ... g/77932BLK
- Dodo
- Berichten: 5833
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Moet er Ras el Hanout door? De kans is groot dat je dat nog wel een keer wilt gebruiken hoor.John Galt schreef:Iemand nog een tip voor een recept met couscous waar niet allerlei vage Arabische kruiden in moeten die je verder nooit meer gebruikt?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ras el hanout vinden wij ook erg lekker door de couscous. Onze kinderen houden er niet van Ik heb het pas ook gebruikt over geroosterde groente met zoete aardappel. Ook erg lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik maak couscous altijd in een braadpan:
Ongeveer als volgt. De tijden weet ik niet precies want ik doe het op gevoel (af en toe proeven)
1. Beginnen met het bakken van stukjes kipfilet.
2. Na een paar minuten een in kleine stukjes gesneden ui en winterpeen toevoegen.
3. Na ongeveer 5 minuten een in stukjes gesneden courgette erbij.
4. Twee theelepels ras el hanout toevoegen (of naar smaak). Af en toe omscheppen.
5. Na een minuutje of vijf een paar in stukjes gesneden tomaat toevoegen.
6. Een mok water toevoegen en een verkruimeld bouillon blokje.
7. Als het water gaat koken zet je het vuur laag en de deksel op de pan.
8. Ik laat het zo meestal een kwartier staan.
9. Vervolgens een mok couscous toevoegen en een paar handjes rozijnen.
10. Alles goed omscheppen en het vuur zo laag mogelijk.
11. De pan zo tien minuutjes tot een kwartier laten staan met de deksel er op.
12. Al het vocht en smaken zijn dan opgenomen in de couscous.
Klaar!
Ongeveer als volgt. De tijden weet ik niet precies want ik doe het op gevoel (af en toe proeven)
1. Beginnen met het bakken van stukjes kipfilet.
2. Na een paar minuten een in kleine stukjes gesneden ui en winterpeen toevoegen.
3. Na ongeveer 5 minuten een in stukjes gesneden courgette erbij.
4. Twee theelepels ras el hanout toevoegen (of naar smaak). Af en toe omscheppen.
5. Na een minuutje of vijf een paar in stukjes gesneden tomaat toevoegen.
6. Een mok water toevoegen en een verkruimeld bouillon blokje.
7. Als het water gaat koken zet je het vuur laag en de deksel op de pan.
8. Ik laat het zo meestal een kwartier staan.
9. Vervolgens een mok couscous toevoegen en een paar handjes rozijnen.
10. Alles goed omscheppen en het vuur zo laag mogelijk.
11. De pan zo tien minuutjes tot een kwartier laten staan met de deksel er op.
12. Al het vocht en smaken zijn dan opgenomen in de couscous.
Klaar!
- Dodo
- Berichten: 5833
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Heerlijk gegeten! En het recept meegegeven aan volwassen zoon. Jammer dat mijn man het niet geweldig vond, hij houdt niet van stamppotten. En de nagelkaas (die in Overijssel gemaakt wordt...) maakte het af.merel schreef:https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... -nagelkaas
Nee, de witlof moet je roerbakken en aan het einde creme fraiche erdoor en dan met de nagelkaas eroverheen gratineren in de oven
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Leuk! Ik houd normaliter niet van witlof, maar vind deze variant, mede door de nagelkaas, erg lekker
-
- Berichten: 5652
- Lid geworden op: 14 sep 2018, 08:49
- Locatie: bertiel1306@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Net paella op 

Wien heb ik nevens U in den hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde!
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Spinaziesoep met stokbrood en eigen gemaakte eier- en tonijnsalade