Lekkere vegetarische recepten

merel
Berichten: 10945
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Lekkere vegetarische recepten

Bericht door merel »

https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R ... -en-linzen

erg lekker! Ik heb er wel meer geitenkaas door gedaan en meer kruiden. Anders blijft het wat vlak van smaak.
Gebruikersavatar
Maanenschijn
Berichten: 4792
Lid geworden op: 01 jan 2016, 14:33

Re: Lekkere vegetarische recepten

Bericht door Maanenschijn »

Onderlaatst zag ik één of andere tv-kok ( bij binnenstebuiten) oreren over vegetarische kaas. Kan iemand mij uitleggen wat voor kaas dat is?
Wie lege handen heeft, kan ze altijd vouwen.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Lekkere vegetarische recepten

Bericht door Mara »

Maanenschijn schreef:Onderlaatst zag ik één of andere tv-kok ( bij binnenstebuiten) oreren over vegetarische kaas. Kan iemand mij uitleggen wat voor kaas dat is?
Ik denk dat er dan geen stremsel aan toegevoegd is, dat komt immers uit een kalvermaag.

N.B. Wat grappig dat jij zegt: onderlaatst. :)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
merel
Berichten: 10945
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Lekkere vegetarische recepten

Bericht door merel »

Veganisten gebruiken vaak edelgist als vervanger van kaas. Deze is verrijkt met vit B12

https://nl.wikipedia.org/wiki/Edelgist
Gebruikersavatar
Maanenschijn
Berichten: 4792
Lid geworden op: 01 jan 2016, 14:33

Re: RE: Re: Lekkere vegetarische recepten

Bericht door Maanenschijn »

Mara schreef:
Maanenschijn schreef:Onderlaatst zag ik één of andere tv-kok ( bij binnenstebuiten) oreren over vegetarische kaas. Kan iemand mij uitleggen wat voor kaas dat is?
Ik denk dat er dan geen stremsel aan toegevoegd is, dat komt immers uit een kalvermaag.

N.B. Wat grappig dat jij zegt: onderlaatst. :)
Aha, dat zal het zijn.

En eigenlijk zeggen we hier wat het midden houd tussen 'onderlest en onderlutst'. Afkomst verloochend zich niet....
Wie lege handen heeft, kan ze altijd vouwen.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: RE: Re: Lekkere vegetarische recepten

Bericht door Mara »

Maanenschijn schreef:
Mara schreef:
Maanenschijn schreef:Onderlaatst zag ik één of andere tv-kok ( bij binnenstebuiten) oreren over vegetarische kaas. Kan iemand mij uitleggen wat voor kaas dat is?
Ik denk dat er dan geen stremsel aan toegevoegd is, dat komt immers uit een kalvermaag.
N.B. Wat grappig dat jij zegt: onderlaatst. :)
Aha, dat zal het zijn.
En eigenlijk zeggen we hier wat het midden houd tussen 'onderlest en onderlutst'. Afkomst verloochend zich niet....
Ik ben dol op streektaal.
Ik gebruik die woorden ook weleens.
Heb echt nog heel veel woorden en uitdrukkingen van vroeger. Mijn kinderen vinden het gelukkig ook wel grappig. :)
Ik zie in de winkels wel Kees liggen, het mag dan geen kaas genoemd worden.
Maar ik betwijfel of dat lekker is.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
merel
Berichten: 10945
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Lekkere vegetarische recepten

Bericht door merel »

Mara schreef:Deze vegaweek dan toch maar afsluiten met een recept zonder vlees.
Vanavond een plaattaart met geitenkaas, spinazie, courgette, rode ui.
En ik verheug me al op morgen, dan gaat er een grote Franse scharrelkip in de oven. :langue
Hoe maak jij deze plaattaart? Met hartige taart deeg of filodeeg? Roerbak je de spinazie of leg je die er zo op?
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Lekkere vegetarische recepten

Bericht door Mara »

merel schreef:
Mara schreef:Deze vegaweek dan toch maar afsluiten met een recept zonder vlees.
Vanavond een plaattaart met geitenkaas, spinazie, courgette, rode ui.
En ik verheug me al op morgen, dan gaat er een grote Franse scharrelkip in de oven. :langue
Hoe maak jij deze plaattaart? Met hartige taart deeg of filodeeg? Roerbak je de spinazie of leg je die er zo op?
Ik heb geen vast recept, deze keer was het hartige taartdeeg van tante Fanny.
Ik bak hem 10 minuten blind voor, dan trekt het vocht er niet meer in.
Filodeeg is lekker, maar vanwege de broosheid is het een lastig te verwerken deeg.
De spinazie roerbak ik kort voor en druk hem daarna goed uit in een vergiet.
De courgette leg ik er rauw op (dunne linten)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Plaats reactie