https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R ... -en-linzen
erg lekker! Ik heb er wel meer geitenkaas door gedaan en meer kruiden. Anders blijft het wat vlak van smaak.
Lekkere vegetarische recepten
- Maanenschijn
- Berichten: 4792
- Lid geworden op: 01 jan 2016, 14:33
Re: Lekkere vegetarische recepten
Onderlaatst zag ik één of andere tv-kok ( bij binnenstebuiten) oreren over vegetarische kaas. Kan iemand mij uitleggen wat voor kaas dat is?
Wie lege handen heeft, kan ze altijd vouwen.
Re: Lekkere vegetarische recepten
Ik denk dat er dan geen stremsel aan toegevoegd is, dat komt immers uit een kalvermaag.Maanenschijn schreef:Onderlaatst zag ik één of andere tv-kok ( bij binnenstebuiten) oreren over vegetarische kaas. Kan iemand mij uitleggen wat voor kaas dat is?
N.B. Wat grappig dat jij zegt: onderlaatst.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Lekkere vegetarische recepten
Veganisten gebruiken vaak edelgist als vervanger van kaas. Deze is verrijkt met vit B12
https://nl.wikipedia.org/wiki/Edelgist
https://nl.wikipedia.org/wiki/Edelgist
- Maanenschijn
- Berichten: 4792
- Lid geworden op: 01 jan 2016, 14:33
Re: RE: Re: Lekkere vegetarische recepten
Aha, dat zal het zijn.Mara schreef:Ik denk dat er dan geen stremsel aan toegevoegd is, dat komt immers uit een kalvermaag.Maanenschijn schreef:Onderlaatst zag ik één of andere tv-kok ( bij binnenstebuiten) oreren over vegetarische kaas. Kan iemand mij uitleggen wat voor kaas dat is?
N.B. Wat grappig dat jij zegt: onderlaatst.
En eigenlijk zeggen we hier wat het midden houd tussen 'onderlest en onderlutst'. Afkomst verloochend zich niet....
Wie lege handen heeft, kan ze altijd vouwen.
Re: RE: Re: Lekkere vegetarische recepten
Ik ben dol op streektaal.Maanenschijn schreef:Aha, dat zal het zijn.Mara schreef:Ik denk dat er dan geen stremsel aan toegevoegd is, dat komt immers uit een kalvermaag.Maanenschijn schreef:Onderlaatst zag ik één of andere tv-kok ( bij binnenstebuiten) oreren over vegetarische kaas. Kan iemand mij uitleggen wat voor kaas dat is?
N.B. Wat grappig dat jij zegt: onderlaatst.
En eigenlijk zeggen we hier wat het midden houd tussen 'onderlest en onderlutst'. Afkomst verloochend zich niet....
Ik gebruik die woorden ook weleens.
Heb echt nog heel veel woorden en uitdrukkingen van vroeger. Mijn kinderen vinden het gelukkig ook wel grappig.
Ik zie in de winkels wel Kees liggen, het mag dan geen kaas genoemd worden.
Maar ik betwijfel of dat lekker is.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Lekkere vegetarische recepten
Hoe maak jij deze plaattaart? Met hartige taart deeg of filodeeg? Roerbak je de spinazie of leg je die er zo op?Mara schreef:Deze vegaweek dan toch maar afsluiten met een recept zonder vlees.
Vanavond een plaattaart met geitenkaas, spinazie, courgette, rode ui.
En ik verheug me al op morgen, dan gaat er een grote Franse scharrelkip in de oven.
Re: Lekkere vegetarische recepten
Ik heb geen vast recept, deze keer was het hartige taartdeeg van tante Fanny.merel schreef:Hoe maak jij deze plaattaart? Met hartige taart deeg of filodeeg? Roerbak je de spinazie of leg je die er zo op?Mara schreef:Deze vegaweek dan toch maar afsluiten met een recept zonder vlees.
Vanavond een plaattaart met geitenkaas, spinazie, courgette, rode ui.
En ik verheug me al op morgen, dan gaat er een grote Franse scharrelkip in de oven.
Ik bak hem 10 minuten blind voor, dan trekt het vocht er niet meer in.
Filodeeg is lekker, maar vanwege de broosheid is het een lastig te verwerken deeg.
De spinazie roerbak ik kort voor en druk hem daarna goed uit in een vergiet.
De courgette leg ik er rauw op (dunne linten)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon