Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb nog wel eens pinda's of noten bij een gerecht. Geeft een lekkere crunch en je kunt minderen op het vlees.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Óók lastig: noten...
Niemand houd hier van noten of fruit door/bij de warme maaltijd ;-)
Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk
Niemand houd hier van noten of fruit door/bij de warme maaltijd ;-)
Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik ben echt een beetje klaar met vlees. Je hebt voor je gezondheid maar weinig nodig. Vlees eten is ook nog eens bezwaarlijk voor het milieu. Ik kan er eigenlijk echt niet zo goed bij dat mensen onbekommerd veel vlees blijven eten. Er zijn zoveel alternatieven en goede vegetarische recepten tegenwoordig.
Wij hebben ook vrijwel geen vleeswaar op brood. We komen makkelijk aan kaas, in allerlei soorten, dat scheelt natuurlijk, maar die eet ik zelf ook weinig. Eigengebakken brood met roomboter, meer heb ik niet nodig.
Wij hebben ook vrijwel geen vleeswaar op brood. We komen makkelijk aan kaas, in allerlei soorten, dat scheelt natuurlijk, maar die eet ik zelf ook weinig. Eigengebakken brood met roomboter, meer heb ik niet nodig.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Toch blijf ik het lastig vinden om smaakvolle vegetarische gerechten klaar te maken. Ik heb er nu een paar recepten op mijn lijstje staan die wij echt lekker vinden. Een groot deel van de recepten valt voor ons qua smaak af.
En als een recept om het lekker te maken dichtgeplakt zit met allerlei kazen, vraag ik mij ook af wat de gezondheidswinst is van vegetarisch eten.
Dus ik houd mij aanbevolen voor vega recepten
ik vind zelf dit recept erg smakelijk http://www.smakelijck.nl/recepten/linzensoep-/
En als een recept om het lekker te maken dichtgeplakt zit met allerlei kazen, vraag ik mij ook af wat de gezondheidswinst is van vegetarisch eten.
Dus ik houd mij aanbevolen voor vega recepten
ik vind zelf dit recept erg smakelijk http://www.smakelijck.nl/recepten/linzensoep-/
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
zelf kruidenboter aan het maken.
Kijk niet naar de spelling en grammatica, ik ben dyslectisch.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
@ merel: ik maak regelmatig een simpele bloemkoolcurry. Rood uitje fruiten, boullion toevoegen, binden met wat bloem, kokosmelk toevoegen, flink wat kerrie erbij en vervolgens kleine bloemkoolroosjes. Is snel gaar. Wat verse koriander of peterselie erdoor, rijst of noedels erbij en na het opdienen ongebrande (geroosterde) cashewnootjes er overheen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
24Kitchen heeft ook gezonde (vegeratische) gerechten, vaak met een video voor de bereidingswijze.
Rudolph van Veen is een goede kok die gezonde, eenvoudig te bereiden en hoogstaande culinaire gerechten presenteert.
Hoe komt het trouwens dat jullie als maar naar dit soort (vegetarische) gerechten vragen.
Hebben jullie geen (voor)ouders van wie jullie suitable gerechten kunnen leren? Noe?
Rudolph van Veen is een goede kok die gezonde, eenvoudig te bereiden en hoogstaande culinaire gerechten presenteert.
Hoe komt het trouwens dat jullie als maar naar dit soort (vegetarische) gerechten vragen.
Hebben jullie geen (voor)ouders van wie jullie suitable gerechten kunnen leren? Noe?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mijn ouders en.voorouders waren niet zo met eten bezig wb hoeveelheden, gezond, wel of niet vegetarisch.
6/7 dagen per week: aardappels, groente, vlees. Én een bord pap na.
Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk
6/7 dagen per week: aardappels, groente, vlees. Én een bord pap na.
Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De inzichten op het gebied van voeding zijn nogal veranderd de laatste tijd. Leren wat goede voeding is, doe je uit de media denk ik. Een artikel in de krant, een stuk op internet, dat soort dingen.
Ik heb zelf een hele omslag gemaakt in mijn manier van koken en boodschappen doen. Toen ik pas getrouwd was, wist ik er niet veel van. En ik moest een beetje op het geld letten. Maar geleidelijk, ook door internet, ben ik gezonder gaan koken en leven.
Door internet kun je zo makkelijk aan goede recepten komen! Dat is echt geweldig.
Ik heb zelf een hele omslag gemaakt in mijn manier van koken en boodschappen doen. Toen ik pas getrouwd was, wist ik er niet veel van. En ik moest een beetje op het geld letten. Maar geleidelijk, ook door internet, ben ik gezonder gaan koken en leven.
Door internet kun je zo makkelijk aan goede recepten komen! Dat is echt geweldig.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Inderdaad. En zo doe ik het nog steeds vrijwel iedere dag: veel groente, niet te veel aardappelen en een lekker stukje vlees. Niks mis mee.Orchidee schreef:Mijn ouders en.voorouders waren niet zo met eten bezig wb hoeveelheden, gezond, wel of niet vegetarisch.
6/7 dagen per week: aardappels, groente, vlees. Én een bord pap na.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja inderdaad, herkenbaar. In de herfst werd de grote houten bak volgestort met aardappels, waar we tot in de lente van aten.Orchidee schreef:Mijn ouders en.voorouders waren niet zo met eten bezig wb hoeveelheden, gezond, wel of niet vegetarisch.
6/7 dagen per week: aardappels, groente, vlees. Én een bord pap na.
Heel veel stamppotten of kruimig gekookte aardappels. De Hollandse prak.
Ik vond het heel bijzonder toen ik als kind een bord macaroni voor mijn neus kreeg.
Niet de laatste tijd, dat is al een tijdje, maar is voortdurend in beweging. Wat vandaag nog gezond is, blijkt morgen toch een beetje betwijfeld.Dodo schreef:De inzichten op het gebied van voeding zijn nogal veranderd de laatste tijd.
We moesten eerst massaal aan de B.ecel, daarna was roomboter toch echt gezonder, nu weet ik het niet.
Het mediterraan dieet zou goed voor hart- bloedvaten zijn, want in die landen zijn minder hartinfarcten. Maar ja, die mensen wonen wel in een zonnig land, waar de zoete tomaatjes en olijven in of naast hun tuin groeien.
Ik denk maar zo, ik pik van elk dieet iets mee. Afwisselen, de ene dag groenten van onder de grond, de andere dag groenten die boven de grond groeien. Rood, oranje, wit en groen afwisselen.
Eten was vroeger om de honger te stillen, nu moet het een beleving zijn in een restaurant.
We kregen een folder in de bus van een pas geopend restaurant.
Met foto's van opgemaakte borden. Wat een aanstellerij zeg. Je betaalt heeft veel geld voor een bord met pietepeuterige gerechtjes.
Er zullen best mensen zijn die hier veel plezier aan beleven, maar ik vind het zonde van mijn geld om driekwart weeksalaris op 1 avond er doorheen te jagen met een bordje eten samen met mijn gezin.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij hebben dit vanavond gegeten, naar tevredenheid. Het was echt lekker. Ik had er alleen nog een rode peper doorheen gesnipperd, wij houden wel van een beetje pittig.Vorst schreef:@ merel: ik maak regelmatig een simpele bloemkoolcurry. Rood uitje fruiten, boullion toevoegen, binden met wat bloem, kokosmelk toevoegen, flink wat kerrie erbij en vervolgens kleine bloemkoolroosjes. Is snel gaar. Wat verse koriander of peterselie erdoor, rijst of noedels erbij en na het opdienen ongebrande (geroosterde) cashewnootjes er overheen.
Als je nog meer ideeën hebt, hou ik me aanbevolen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bloemkool is een heerlijke groente. Als wij bloemkool eten dan koken we die in het geheel. Op z´n kop in de pan met de groene bladeren er nog aan. Daardoor wordt de hitte in de bloemkool groter en is hij binnen 20-25 minuten gaar. Doordat je hem niet in roosjes snijdt zit er veel meer smaak in. Vervolgens in de oven om een geroosterd laagje te krijgen. Opdienen op een grote schaal, er omheen rijst of couscous en een royale (pittige) zelfgemaakte currysaus over de bloemkool. Echt heerlijk vegetarisch en het ziet er ook nog eens super uit.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Van mijn ouders en grootouders heb ik zeker leren koken. Alleen wel op de Hollandse wijze. Inderdaad veel aardappel gerechten, maar ook veel vlees. Daarnaast oliebollen en appelflappen bakken en in de zomer kruutmoes maken; een gerecht vol spek, gort, karnemelk en worst. Heerlijk!
En ik denk ook dat je met aardappels, groente, vlees, relatief veel verschillende groente binnen krijgt. Witte rijst en couscous probeer ik zoveel mogelijk te mijden of te vervangen voor meer vezelrijke produkten.
@ vorst dank je! Ik zal het volgende week eens proberen te maken.
Gisteren en eergisteren vegetarisch gegeten. Zaterdag een bloemkoolsoep. Op zich niets mis mee, maar mi net geprakte bloemkool. Gisteren had ik een spinazie ricotta lasagne klaargemaakt. De smaak was goed, alleen kwam ik er halverwege achter dat ik onvoldoende lasagnebladen had. Vervoglens maar een laagje macaroni ertussen gedaan
Vandaag eten wij bietjes, gebakken ui en een balletje gehakt en morgen maak ik een zuurkoolschotel.
En ik denk ook dat je met aardappels, groente, vlees, relatief veel verschillende groente binnen krijgt. Witte rijst en couscous probeer ik zoveel mogelijk te mijden of te vervangen voor meer vezelrijke produkten.
@ vorst dank je! Ik zal het volgende week eens proberen te maken.
Gisteren en eergisteren vegetarisch gegeten. Zaterdag een bloemkoolsoep. Op zich niets mis mee, maar mi net geprakte bloemkool. Gisteren had ik een spinazie ricotta lasagne klaargemaakt. De smaak was goed, alleen kwam ik er halverwege achter dat ik onvoldoende lasagnebladen had. Vervoglens maar een laagje macaroni ertussen gedaan
Vandaag eten wij bietjes, gebakken ui en een balletje gehakt en morgen maak ik een zuurkoolschotel.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
En tantes.merel schreef:Van mijn ouders en grootouders heb ik zeker leren koken.
Maar als ik nog steeds zo zou koken, zouden we aan de cholesterolremmers moeten en gaan sonjabakkeren intussen.
En alles moest overgaar worden gekookt.
Veel bladgroenten werden gebonden met een maizenapapje.
Ik heb het Margrietkookboek nog van mijn moeder.
De maaltijd bereiden besloeg echt een serieus deel van de dag.
Extra hapjes voor bij de lunch, croquetjes, flensjes, vers getrokken bouillon.
En bij het avondeten, een bordje soep, een dessert in de vorm van gekookte vla, flan of pap, allemaal bereid door moeder de vrouw.
En dan tenslotte een kopje koffie, gemaakt van vers gemalen koffiebonen (met de hand) vers gekookt water en vers gekookte melk.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon