Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vandaag hebben we kebab gegeten met charief, pesto en couscous en aubergine.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zojuist een Oreotaart gemaakt, maar die is pas voor morgen....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De pinguin zal ik onthouden. Onze kleuter is namelijk ook binnenkort jarig.Sheba schreef:Hmmm het is niet gezond hoor...merel schreef:Er zijn geen specifieke regels. Afgelopen jaren heb ik muffins gebakken, maar daar had zoonlief geen zin in. Ook wel eens ijs gedaan ( hij is midden in de zomer jarig, wij zijn dit jaar wat verlaat). Chips om 9.30 uur ( het traktatiemoment) vind ik wat te gortig. Afgelopen jaar bij dl wel gedaan, maar toen had ik mijn arm gebroken. Ik kon verder ook niets.
Maar ik heb wel eens pinquins gemaakt.
Neem een lange sateprikker. Schuif er een bananensnoepje op precies door het midden doorschuiven naar onderen. (Poten) Dan twee witte marshmallows aanschuiven. (Lijfje)Dan een sliert trekdrop.(vleugels die slap langs het lijfje hangen) Aansluitend twee kleine dropjes met de platte kanten tegen elkaar ( van die konijnenkeuteltjes.... weet je wel. ( kopje) En tussen die zwarte dropjes wat het hoofdje is schuif je een oranje rijstesnoepje) ik heb wat glazuur gemaakt van witte poedersuiker. Daarmee maakte ik twee witte stipjes voor de ogen op het laatste dropje. Alles heb ik op een plaat piepschuim gezet met wat verschillende lagen..., (ijsschots)
Was een groot succes.
Of maak kleine puntzakjes met reepjes cake.(friet) Toefje slagroom als mayo. En een patatvorkje erbij....
Ligt er natuurlijk helemaal welke leeftijdsgroep. In de hoogste groepen was alle opsmuk niet meer nodig voor onze kinderen.
Succes!
Voor morgen ga ik toch bananenmuffins maken. Dat schud ik makkelijker uit mijn mouw dan al dat geknutsel. Daar heb ik echt zo'n hekel aan.
En dan barst de feestweek los. Ik zal blij zijn als het volgende week zondag is!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteren dit recept gemaakt
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... -pastinaak
En wat was dat lekker, de pan is echt uitgeschraapt.
Die Zwolsche kruidenmelange maakt het zo bijzonder.
Ik ga hem nog wel een paar keer maken deze winter.
@Merel, echt een zondagsschotel, je hoeft het vlees niet te snijden en als alles er in zit, heb je er vrijwel geen omkijken meer naar. Je hoeft ook niet te roeren. Alleen de pastinaak in het laatste half uur toevoegen.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... -pastinaak
En wat was dat lekker, de pan is echt uitgeschraapt.

Die Zwolsche kruidenmelange maakt het zo bijzonder.
Ik ga hem nog wel een paar keer maken deze winter.
@Merel, echt een zondagsschotel, je hoeft het vlees niet te snijden en als alles er in zit, heb je er vrijwel geen omkijken meer naar. Je hoeft ook niet te roeren. Alleen de pastinaak in het laatste half uur toevoegen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
O, die lijkt mij ook erg lekker.
De kruiden van J. de Boer zijn sowieso erg lekker. Ik heb meerdere potjes van hem staan.
Ik maak in het weekend nog wel eens deze schotel van Jamie
https://personalfoodcoaching.nl/2013/10 ... ie-oliver/
Vaak laat ik krielaardappeltjes of een handje vol aardperen meepruttelen. Ook erg lekker!
De kruiden van J. de Boer zijn sowieso erg lekker. Ik heb meerdere potjes van hem staan.
Ik maak in het weekend nog wel eens deze schotel van Jamie
https://personalfoodcoaching.nl/2013/10 ... ie-oliver/
Vaak laat ik krielaardappeltjes of een handje vol aardperen meepruttelen. Ook erg lekker!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Blikjes zijn wel aan de prijs. Maar als je al die kruiden los moet kopen, ben je meer kwijt. En sommige kruiden gebruik je zo zelden.merel schreef:O, die lijkt mij ook erg lekker.
De kruiden van J. de Boer zijn sowieso erg lekker. Ik heb meerdere potjes van hem staan.
Ik maak in het weekend nog wel eens deze schotel van Jamie
https://personalfoodcoaching.nl/2013/10 ... ie-oliver/
Vaak laat ik krielaardappeltjes of een handje vol aardperen meepruttelen. Ook erg lekker!
Jouw recept ziet er ook lekker uit. Ga ik ook eens maken.
Ik heb een tijd kokosvet gebruikt, omdat het gezond zou zijn, maar inmiddels is dat niet meer zo. Het bevat 82% verzadigd vet en is dus chol. verhogend.
Ik heb het laten harden en smeer het evt op een wondje bij de katten of als we zelf een schaafwondje of droog plekje hebben.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik gebruik ook altijd gewoon roomboter. Het voordeel van dit recept is dat het vlees ongebraden in de pan kan en zo de over ingeschoven kan worden. Ideaal.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
We hebben een stoofschotel gemaakt van aubergine, rode en groene punt paprika, courgette (kleine lichtgroene), rode uien, olijven en knoflook. Dat eten we met witte rijst. Zoete aardappels gestoofd in de oven. Deze gehalveerd, een ruitpatroon ingesneden en roomboter erin gedaan. Dat is echt lekker!
Kippenpootjes met honing ingesmeerd op de bbq en een frisse salade van romana sla met fijngesneden tomaat en komkommer met een dressing van olijfolie en balsamico.
Kippenpootjes met honing ingesmeerd op de bbq en een frisse salade van romana sla met fijngesneden tomaat en komkommer met een dressing van olijfolie en balsamico.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kan iemand mij een aubergine aanraden? Ik heb die nooit geproefd... Zijn ze zoet? zuur? pittig? of flauw? Tja... smaak is een lastig iets om te omschrijven. Men zegt wel dat ze erg voedzaam zijn en er snel een vol gevoel van krijgt.
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De smaak is heel lastig te omschrijven, DIA. Zeker niet zoet, licht zurig en zeker niet pittig. Eigenlijk is de smaak heel moeilijk te omschrijven.-DIA- schreef:Kan iemand mij een aubergine aanraden? Ik heb die nooit geproefd... Zijn ze zoet? zuur? pittig? of flauw? Tja... smaak is een lastig iets om te omschrijven. Men zegt wel dat ze erg voedzaam zijn en er snel een vol gevoel van krijgt.
Wil je het toch een keer proberen, hier heb je een recept, maar je kan er veel op internet vinden. Succes.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... aubergines
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
ik vind aubergine iets tussen komkommer en een sinaasappel.
Kijk niet naar de spelling en grammatica, ik ben dyslectisch.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De site is wel vertrouwd.Roos2017 schreef:De smaak is heel lastig te omschrijven, DIA. Zeker niet zoet, licht zurig en zeker niet pittig. Eigenlijk is de smaak heel moeilijk te omschrijven.-DIA- schreef:Kan iemand mij een aubergine aanraden? Ik heb die nooit geproefd... Zijn ze zoet? zuur? pittig? of flauw? Tja... smaak is een lastig iets om te omschrijven. Men zegt wel dat ze erg voedzaam zijn en er snel een vol gevoel van krijgt.
Wil je het toch een keer proberen, hier heb je een recept, maar je kan er veel op internet vinden. Succes.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... aubergines

© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Aubergine heeft qua smaak ook de eigenschappen van een spons, de omgevingssmaken worden nogal opgenomen. Dat is ook goed om te weten. En als je hem snijdt, lijkt het net of je isolatieplaat zaagt, qua gevoel en qua gepiep. 

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Die sponseigenschappen komen juist goed uit wanneer je gebruik maakt van een goed recept. Wil je dat niet, laat de aubergine dan een half uurtje in zout water liggen, dan neemt hij veel minder op.Protegé schreef:Aubergine heeft qua smaak ook de eigenschappen van een spons, de omgevingssmaken worden nogal opgenomen. Dat is ook goed om te weten. En als je hem snijdt, lijkt het net of je isolatieplaat zaagt, qua gevoel en qua gepiep.
Mocht je niet willen zagen, laat de aubergine dan wat rijper worden, dan heb je daar beslist geen last van.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Aubergine is aan ons niet besteed!;-)
Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn HUAWEI SCL-L21 met Tapatalk
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!