Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik denk dat we er weer naar toegaan dat vet belangrijk wordt. Het verbaast me wel eens dat in de bijbel 'vet' verbonden is met zegen. Dus zou het gezond moeten zijn.
Wellicht komt men er nog eens achter dat een hoog cholesterol wijst op een verdediging ván het hart in plaats van een probleem vóór het hart. Als je dan alles vetloos maakt, krijgt het hart het zwaar. En zowaar: hartproblemen komen op steeds jongere leeftijd voor.
Wellicht komt men er nog eens achter dat een hoog cholesterol wijst op een verdediging ván het hart in plaats van een probleem vóór het hart. Als je dan alles vetloos maakt, krijgt het hart het zwaar. En zowaar: hartproblemen komen op steeds jongere leeftijd voor.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mijn kinderen zijn dol op jus. Het maakt een 'prakkie' toch lekkerder. Zij smokkelen wel wat met boter op brood. Dat moet nl van mij ook voor de noodzakelijke vitamine's.Orchidee schreef:Hihi, dat vinden mijn man en ik ook
Maar de jeugd denkt daar heel anders over
Volkoren pasta en zilvervliesrijst eten wij ook altijd. Ik vind het inmiddels zoveel lekkerder. Dat is ook de reden dat ik nu op zoek ben naar iets dat couscous kan vervangen. Volgens mij is dat quinoa ( hoe schrijf je dat eigenlijk?). Ik las alleen vorig jaar in het NRC dat wij met dit produkt heel Bolivia leegkopen en dusdanig erg dat de eigen bevolking het niet meer op kan brengen. Dat weerhoudt mij om dit te eten.
@ mara In hoeverre te weinig eiwitten? Hangt dit samen met het vlees/visgebruik of met de zuivelprodukten?
Voor het overige schuif ik al een aantal dagen aan. Er wordt voor mij gekookt, heerlijk! Afgelopen maandag andijviestamppot met spekjes en gisteren volkoren pasta met zelfgemaakte saus, erg lekker!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik krijg twee logé's die hoogstnodig verwend moeten worden. Ik vrees dat we vandaag bij de grote gele M belanden. Verder staat op hun lievelingslijstje eigenlijk alleen 'spaghetti carbonara zoals mama het maakt'. Aangezien ik dat nou niet echt heel erg smakelijk vind, gaan we voor morgen maar iets anders verzinnen. Op het bijna-lievelingslijstje staat tomatensoep met stokbrood en brie, bedenk ik nu. Dat klinkt aantrekkelijker, afgezien dan van de brie.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja ook melk en honing maar dat schijnt ook al niet goed te zijnrefo schreef:Ik denk dat we er weer naar toegaan dat vet belangrijk wordt. Het verbaast me wel eens dat in de bijbel 'vet' verbonden is met zegen. Dus zou het gezond moeten zijn.
Wellicht komt men er nog eens achter dat een hoog cholesterol wijst op een verdediging ván het hart in plaats van een probleem vóór het hart. Als je dan alles vetloos maakt, krijgt het hart het zwaar. En zowaar: hartproblemen komen op steeds jongere leeftijd voor.
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mits de jus is gemaakt van vloeibare boter of margarine - dus niet van een pakje - en aangelengd met water. Ik gebruik daar altijd het kookvocht van de aardappels voor, dan bindt het ook lichtjes.samanthi schreef: Dus aardappels met jus zijn wel goed? Of juist niet.
Ik eet veel volkoren producten als rijst en pasta.maar aardappeltjes met jus is toch het allerlekkerst.
Het is best nog ingewikkeld, als je met de glycemische index te maken hebt.
(GI is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Producten met een hoge GI zijn bijvoorbeeld gebakken aardappelen, brood, cornflakes en popcorn. Pasta, peulvruchten en fruit vallen onder producten met een lage GI.)
Wij hebben een boekje meegekregen, waar de produkten onder vallen en wanneer je ze het beste zou kunnen eten.
Want het maakt uit of je iets bij het ontbijt eet of vlak voor het slapen gaan.
Dat is het ook.refo schreef:Ik denk dat we er weer naar toegaan dat vet belangrijk wordt. Het verbaast me wel eens dat in de bijbel 'vet' verbonden is met zegen. Dus zou het gezond moeten zijn.
Wij nemen sinds enkele maanden dagelijks een lepel Omega 3 olie.
Maar wij eten nog maar zelden gefrituurde etenswaren.
Het ligt er ook aan als je als diabeet juist moet afvallen (bij type 2 zie je dan dat er steeds minder insuline nodig is) of juist aan moet komen en dat moet je het dus zoeken in vet en eiwitrijk. Dat is ook berekend.
Dus hier in de koelkast staat volle melk(produkten), volvette boerenkaas, slagroom (een lepel door yoghurt of kwark) en vaak zalm of sardientjes op brood, brood wordt met grasboter besmeerd.
Er zijn diverse diëten (die de sterren blijkbaar promoten) waar heel veel rauwkost en groente wordt gegeten en hooguit een stukje gegrilde kip of vis.merel schreef:mara In hoeverre te weinig eiwitten? Hangt dit samen met het vlees/visgebruik of met de zuivelprodukten?
Op zich prima, maar er zijn mensen die dan echt tekorten opbouwen.
Eiwitten moet je halen uit zuivelprodukten, kaas, vlees, maar ook noten en peulvruchten.
En de vetten uit vette vis, avocado en room/volle melk, zijn echt wel gezond.
Kinderen worden niet te dik van gezonde volle produkten, maar van snoepen en te weinig beweging.
Het is allang bewezen dat light produkten je juist dikker maken, omdat je je lichaam "bedriegt" als het ware. Het denkt: ha suiker, en maakt insuline aan, maar er kwam geen suiker. Dan raakt het op den duur ontregeld.
Omdat het supergezond is en een laag G.I. heeft, had ik het ook gekocht, maar we kregen het gevoel op zangzaad te kauwen.merel schreef:Volgens mij is dat quinoa
Het is absoluut niet vies, maar wij houden ook niet van maan- en sesamzaad op brood.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
We weten toch al lang dat er gezonde vetten zijn?refo schreef:Ik denk dat we er weer naar toegaan dat vet belangrijk wordt. Het verbaast me wel eens dat in de bijbel 'vet' verbonden is met zegen. Dus zou het gezond moeten zijn.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ok heb ook quinoa geprobeerd maar het kan ons echt niet bekoren.
Bulgur ipv coyscous doe ik weleens.
Als ik een maaltijdsalade maak.
Bulgur ipv coyscous doe ik weleens.
Als ik een maaltijdsalade maak.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Sorry voor mijn typefouten
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geeft niks hoor, het zijn ook zulke moeilijke woorden...Orchidee schreef:Sorry voor mijn typefouten
© -DIA- Laatst actief: 00 xxx 24??
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Cheeseburgersoep. Broodje kipburger. Slaatje. Watermeloen. Koppel van 20 mensen ivm verjaardag.
Als dessert koffie met Bolus.
Als dessert koffie met Bolus.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Brrr wat een combinatie.
Maar gefeliciteerd.
Maar gefeliciteerd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Was lekker hoor. Veel complimentjes gescoord
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wie heeft ervaring met het invriezen van lasagne?
Ik was net tomatensaus aan het maken voor de lasagne van vanavond, meldt 1 kind zich af.
Zijn portie kan dan naar opa, maar dat lukt me niet om het te brengen, vandaag en morgen.
Kan ik het probleemloos in de vriezer doen en hoe ontdooi je het dan weer zonder dat het een smakeloze drab wordt?
Ik was net tomatensaus aan het maken voor de lasagne van vanavond, meldt 1 kind zich af.
Zijn portie kan dan naar opa, maar dat lukt me niet om het te brengen, vandaag en morgen.
Kan ik het probleemloos in de vriezer doen en hoe ontdooi je het dan weer zonder dat het een smakeloze drab wordt?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
gewoon in een goed afgesloten tupperware in de koelkast bewaren. Kan tot enkele dagen prima. Invriezen alleen als het langer dan een dag of 5 gaat worden.Mara schreef:Wie heeft ervaring met het invriezen van lasagne?
Ik was net tomatensaus aan het maken voor de lasagne van vanavond, meldt 1 kind zich af.
Zijn portie kan dan naar opa, maar dat lukt me niet om het te brengen, vandaag en morgen.
Kan ik het probleemloos in de vriezer doen en hoe ontdooi je het dan weer zonder dat het een smakeloze drab wordt?
Kijk niet naar de spelling en grammatica, ik ben dyslectisch.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
spaghettini met spinazie a la creme gekruid met Vegeta mix.
Kijk niet naar de spelling en grammatica, ik ben dyslectisch.