EMTE heeft de ambachtelijke slagerij geërfd van de voormalige supermarktketen Sanders. Die stond altijd al bekend om zijn fijne vleeswaren. Volgens mij hebben ze zelfs de naam Sanders voor hun vleeswaren nog in gebruik.mulder schreef:Vleeswaren halen wij altijd bij de EMTE en andere boodschappen vaak Lidl. Bijna alles wordt bij eerstgenoemde dagelijks vers gesneden. veel lekkerder en smaakvoller dan de voorverpakte lidl vleeswaren
Koken en bakken
Re: Koken en bakken
© -DIA- 18-05-2024: 32800
Re: Koken en bakken
Is er niemand hier die de hardwerkende middenstander steunt?
En de boerenkaas lekkerder vindt dan de plastic plakken?
En de boerenkaas lekkerder vindt dan de plastic plakken?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- Dodo
- Berichten: 5650
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Koken en bakken
Hmmm! Boerenkaas! En dan het liefst met stalsmaak.Mara schreef:Is er niemand hier die de hardwerkende middenstander steunt?
En de boerenkaas lekkerder vindt dan de plastic plakken?
Maar als ik mijn kaas in de winkel moest kopen, wist ik het nog niet. Kaas is best duur. Nu gebruiken we vrij veel omdat we vaak monsterstukjes van de zaak hebben, dus gratis.
Met andere dingen steun ik inderdaad liever de middenstand, bloemen, vlees, groente.
Re: Koken en bakken
Tja... mensen willen graag alles onder één dak... Toch geloof ik dat ook de plaatselijke Keurslager en andere nog overgebleven slagerijen, poeliers, nog wel klanten trekken.Mara schreef:Is er niemand hier die de hardwerkende middenstander steunt?
En de boerenkaas lekkerder vindt dan de plastic plakken?
© -DIA- 18-05-2024: 32800
Re: Koken en bakken
Lekkerder wel, maar prijs+gemak wegen voor ons niet op tegen kwaliteit.Mara schreef:Is er niemand hier die de hardwerkende middenstander steunt?
En de boerenkaas lekkerder vindt dan de plastic plakken?
- Dodo
- Berichten: 5650
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Koken en bakken
Er is ook veel prima fabriekskaas. Wat ik niet snap is dat mensen van die plakken smakeloze gummi op brood doen. Ik zou liever weinig kaas eten en dan lekkere, dan elke dag smakeloos spul.eilander schreef:Lekkerder wel, maar prijs+gemak wegen voor ons niet op tegen kwaliteit.Mara schreef:Is er niemand hier die de hardwerkende middenstander steunt?
En de boerenkaas lekkerder vindt dan de plastic plakken?
-
- Berichten: 1564
- Lid geworden op: 17 apr 2012, 17:47
Re: Koken en bakken
Supermarkt kaas van de versafdelingen is prima kaas. Zolang je niet die uit de hoge koelingen hebt (inderdaad plastic), heb je in principe dezelfde kwaliteit als de kaasboer.Mara schreef:Is er niemand hier die de hardwerkende middenstander steunt?
En de boerenkaas lekkerder vindt dan de plastic plakken?
Re: Koken en bakken
Ik vind juist die kaas uit de koelingen erg lekker. Of mag dat niet?
-
- Berichten: 1564
- Lid geworden op: 17 apr 2012, 17:47
Re: Koken en bakken
Ach, je moet eten wat je zelf lekker vindt, toch?
Re: Koken en bakken
Tiberius schreef:Ik vind juist die kaas uit de koelingen erg lekker. Of mag dat niet?
Re: Koken en bakken
Wie heeft er weleens een lekker en gezond artisjokgerecht gemaakt?
Is het uberhaupt een smakelijke groente of moet je het vooral smakelijk maken?
Is het uberhaupt een smakelijke groente of moet je het vooral smakelijk maken?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Koken en bakken
Het was wat ons betreft: eens maar nooit weer.Orchidee schreef:Wie heeft er weleens een lekker en gezond artisjokgerecht gemaakt?
Is het uberhaupt een smakelijke groente of moet je het vooral smakelijk maken?
Blaadjes in een sausje dopen, er zat geen prettige smaak aan het geheel.
Hier heb je het recept:
http://www.onzefransekeuken.nl/2014/03/ ... -stap.html
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Koken en bakken
ik moet het eigenlijk voor m,n gezondheid gaan eten en dan liefst 2x in de week
Dat beloofd niet veel goeds
Dat beloofd niet veel goeds
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Koken en bakken
Ow?Orchidee schreef: ik moet het eigenlijk voor m,n gezondheid gaan eten en dan liefst 2x in de week
Dat beloofd niet veel goeds
Je hoeft natuurlijk niet in details te treden, maar wat zou artisjok - twee keer in de week - kunnen bewerkstelligen dan?
Bij een ijzertekort zegt de diëtiste dan bijvoorbeeld, veel ijzerrijke groenten en fruit eten, ijzer wordt beter opgenomen als het tezamen met vitamine C wordt ingenomen. Zoiets.
Zit er een stofje in artisjok?
Het is bovendien best een duur middeltje. En moeilijk verkrijgbaar.
Ik zou dan voor de pilletjes kiezen
Verkrijgbaar in elk reformhuis.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Koken en bakken
Artisjok: Je moet niet te lang nadenken om deze groente aan je dieet toe te voegen om de gezondheid van je lever te verbeteren. Het bevat zeer weinig calorieën, werkt zeer goed diuretisch, helpt het niveau van cholesterol en bloedsuiker te controleren, vermindert de absorptie van vet etc. Het is aangeraden om minstens twee keer per week verse artisjok te eten. Bereid ze op een gezonde manier (gestoomd of gebakken) en vermijd dressings, saus of room eraan toe te voegen.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!