Ik zal het eens aan mijn dochter voorleggen (zij is fysiotherapeut in opleiding

MarthaMartha dat is lang geleden.MarthaMartha schreef:Prima stemming, ik ben een gelukkig mens!
En je hebt thuis nog wel een herinnering rondlopen?MarthaMartha schreef:Was het zo erg dan?
![]()
Kleine kinderen he?! Weinig tijd... (en weinig zin vaak)
Maar gewoon weer eens even kijken is altijd leuk, tenslotte liggen hier ook heel wat goede herinneringen![]()
Die sabbatical is in elk geval niet de oorzaak van mijn prima stemming...
Auto schreef:En je hebt thuis nog wel een herinnering rondlopen?MarthaMartha schreef:Was het zo erg dan?
![]()
Kleine kinderen he?! Weinig tijd... (en weinig zin vaak)
Maar gewoon weer eens even kijken is altijd leuk, tenslotte liggen hier ook heel wat goede herinneringen![]()
Die sabbatical is in elk geval niet de oorzaak van mijn prima stemming...
Dus jouw zus heet Ruth. Is je zwager ook zo knap?Mara schreef:Verbaasd.
In Nederland hebben we zo'n overdaad dat het normaal is geworden om 60.000 iets te gele bloemkolen (ze hebben teveel zonlicht gehad) te vernietigen. De supermarkten willen ze niet, omdat ze niet mooi wit zijn.
Gelukkig is er nu een kok die een deel van de bloemkolen gaat verwerken in heerlijke gerechten, zelfs van de bladeren trekt hij een bouillon!
Schenken aan de voedselbank schijnt ook niet te kunnen, de kosten van het oogsten zijn te hoog (voor de boer)
Ik zou zeggen, laat mensen hun eigen bloemkool van het land halen. Net als sommige boeren nog steeds doen als ze oogsten.
Mijn zusje mag bij buurman boer de achtergebleven sperziebonen en aardappelen rapen.
Tis een stukje rijden vanaf RijssenDesiree schreef:Dus jouw zus heet Ruth. Is je zwager ook zo knap?Mara schreef:Verbaasd.
In Nederland hebben we zo'n overdaad dat het normaal is geworden om 60.000 iets te gele bloemkolen (ze hebben teveel zonlicht gehad) te vernietigen. De supermarkten willen ze niet, omdat ze niet mooi wit zijn.
Gelukkig is er nu een kok die een deel van de bloemkolen gaat verwerken in heerlijke gerechten, zelfs van de bladeren trekt hij een bouillon!
Schenken aan de voedselbank schijnt ook niet te kunnen, de kosten van het oogsten zijn te hoog (voor de boer)
Ik zou zeggen, laat mensen hun eigen bloemkool van het land halen. Net als sommige boeren nog steeds doen als ze oogsten.
Mijn zusje mag bij buurman boer de achtergebleven sperziebonen en aardappelen rapen.
Al zou ik zo'n plek weten, wil ik wel een gele bloemkool.
O leuk, ik ben daar weleens geweest, maar dat is wel even geleden. Met een jongerenreis bezocht je dat hotel. Toen kwam ik veel in hotels.Mara schreef:Enigszins verbaasd, om te lezen dat het laatste christelijk hotel in Nederland de deuren moet sluiten.
Is het werkelijk het laatste?![]()
„We voelen ons niet gesteund door onze ‘eigen’ mensen, en dat doet pijn.”
„Is er nog behoefte aan een christelijk hotel?
Vroeger, toen het Achterhoekse gastenverblijf nog in handen van hun ouders was, zat het hotel de hele zomervakantie volgeboekt. Lydia: „Vooral RD-lezers kwamen hier. Zij vonden het fijn om ‘eigen’ mensen te ontmoeten.” De tijd dat gezinnen soms een hele week bleven, behoort tot het verleden. Aart: „Vroeger reden we op zondag met tien auto’s achter ons naar de kerk, de gereformeerde gemeente in Doetinchem. Nu hebben we één volger, of geen.”
http://www.rd.nl/vandaag/binnenland/laa ... -1.1355236
Het echtpaar voelt zich kennelijk erg in de steek gelaten door de refogezindte.
Cynisch én emotioneel vindt Aart het dat na bijna veertig jaar de stekker uit het familiebedrijf gaat.
Zoals ik het lees, lijkt het me inderdaad best moeilijk te begrijpen.