Bij patat kunnen toch ook groente gegeven worden? Komkommer, sla, paprika, rauwe worteltjes.merel schreef:Vandaag begint 'de regelmaat'weer. Schoolvakantie is voorbij. Afgelopen week her en der bij familie gegeten en het was 2x pannenkoeken, 2 keer patat, 1 keer wafels als ontbijt, tussen de middag een keer bananentosti's De kinderen vonden het heerlijk! Ik snak naar groente.
Ik ben blij dat de regelmaat nu ook weer qua eten begint. Vandaag gewoon hutsput ( met bruine bonen) en een bal gehakt.
Terwijl ik aan het frituren ben, knabbelen ze hier vaak al op rauwkost.
Ik haal tegenwoordig vers gesneden frites, veel lekkerder dan de zakken uit de diepvries.
En ook gemakkelijk en snel, de staafjes zijn al gaar, je hoeft ze alleen te frituren, ong. 6 minuten.
Ik weet dat de combi hutspot met bruine bonen bestaat, maar ik vind dit meer kost voor mensen die zwaar lichamelijk werk verrichten.
Mijn maag zou het niet verdragen.
Hutspot, ook wel stamp genoemd, is een typisch wintergerecht. Het wordt overal in Nederland en Vlaanderen gegeten maar de recepten verschillen per streek.
Veluwse hutspot bevat een ingrediënt dat, voor zover ik weet, nergens anders aan hutspot wordt toegevoegd: Bruine bonen.
bron: develuwenaar
Maar zo heeft iedere streek wel bijzondere gerechten, die nergens anders zo gegeten worden.
In Volendam vond ik bietjes met vis een heel wonderlijke combinatie.
Maar ja, daar kijken ze dan weer vreemd naar Urk, met hun gebakken vis met rijst, kaneel, boter en suiker.
