Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
1 van mijn succesnummers: spätzle met worstgoulash.
Simpel en toch eenvoudig.
Simpel en toch eenvoudig.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
refo schreef:1 van mijn succesnummers: spätzle met worstgoulash.
Simpel en toch eenvoudig.

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Daar wil ik dan het receppie wel even van.refo schreef:1 van mijn succesnummers: spätzle met worstgoulash.
Simpel en toch eenvoudig.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik werk altijd uit het boekje, maar uit het hoofd:
1 pond rookworst, dat zijn er meestal 2.
In plakjes van 5 mm en die nog eens in vieren.
2 blikjes gepelde tomaten (400 gram moet het wezen)
1 ui
Knoflook
Creme fraiche
Kruiderijen
Boter of olie
Ui in de boter glazig bakken. Knoflook erbij. Worst erbij en even aanbakken.
Daarna de tomaten erbij en fijn stampen. Wat kruiderij erbij (wat je hebt en wat je wilt)
De hele massa laten sudderen. Op het end peper en zout erbij en de creme fraiche als slot. Het moet 100 zijn en de potjes zijn altijd 200. Ik mik het er altijd maar gewoon door.
Spätzle intussen koken en erdoor roeren.
Wat groen strooisel voor de sier, peterselie of basilicum of zo.
Ook moeilijke eters lusten dit (bij ons althans), dus dat is dan weer meegenomen.
1 pond rookworst, dat zijn er meestal 2.
In plakjes van 5 mm en die nog eens in vieren.
2 blikjes gepelde tomaten (400 gram moet het wezen)
1 ui
Knoflook
Creme fraiche
Kruiderijen
Boter of olie
Ui in de boter glazig bakken. Knoflook erbij. Worst erbij en even aanbakken.
Daarna de tomaten erbij en fijn stampen. Wat kruiderij erbij (wat je hebt en wat je wilt)
De hele massa laten sudderen. Op het end peper en zout erbij en de creme fraiche als slot. Het moet 100 zijn en de potjes zijn altijd 200. Ik mik het er altijd maar gewoon door.
Spätzle intussen koken en erdoor roeren.
Wat groen strooisel voor de sier, peterselie of basilicum of zo.
Ook moeilijke eters lusten dit (bij ons althans), dus dat is dan weer meegenomen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat prutje klinkt erg lekker. Laat ik nu niet weten wat spätzle wasrefo schreef:Ik werk altijd uit het boekje, maar uit het hoofd:
1 pond rookworst, dat zijn er meestal 2.
In plakjes van 5 mm en die nog eens in vieren.
2 blikjes gepelde tomaten (400 gram moet het wezen)
1 ui
Knoflook
Creme fraiche
Kruiderijen
Boter of olie
Ui in de boter glazig bakken. Knoflook erbij. Worst erbij en even aanbakken.
Daarna de tomaten erbij en fijn stampen. Wat kruiderij erbij (wat je hebt en wat je wilt)
De hele massa laten sudderen. Op het end peper en zout erbij en de creme fraiche als slot. Het moet 100 zijn en de potjes zijn altijd 200. Ik mik het er altijd maar gewoon door.
Spätzle intussen koken en erdoor roeren.
Wat groen strooisel voor de sier, peterselie of basilicum of zo.
Ook moeilijke eters lusten dit (bij ons althans), dus dat is dan weer meegenomen.

Ik heb het even opgezocht, een soort eierpasta dus.
Maar ik neem aan dat het ook met aardappelen of gewone pasta desnoods kan?
Enne, creme fraiche koop ik altijd in bekertjes van 125 gram.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Spätzle is zeldzaam in Nederland. Als we in Duitsland zijn nemen we altijd een paar zakken mee.
Laatst moest ik bucatini hebben als pasta. Nergens te vinden. Heb ik maar penne gedaan, maar toen paste de massa niet in de ovenschaal, want dat is dikker.
Laatst moest ik bucatini hebben als pasta. Nergens te vinden. Heb ik maar penne gedaan, maar toen paste de massa niet in de ovenschaal, want dat is dikker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Oeps, dat ken ik dus ook niet.refo schreef:Spätzle is zeldzaam in Nederland. Als we in Duitsland zijn nemen we altijd een paar zakken mee.
Laatst moest ik bucatini hebben als pasta. Nergens te vinden. Heb ik maar penne gedaan, maar toen paste de massa niet in de ovenschaal, want dat is dikker.
Ik heb wel tweemaal gnocchi bereid, eenmaal kant-en-klaar en eenmaal zelf bereid, maar dat vonden we allemaal geen succes.
Maar jouw "prutje" kan dus ook bij gewone pasta? Eiermei of zoiets?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Spatzle heeft de Aldi hier.Misschien in Nederland ook?
Christian faith has to do less with what you know and more with whom you know, namely God and God in Christ. Rev. Martin E Marty
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vanzelf, zou ik zeggen, Aldi is immers Duits.Margriet schreef:Spatzle heeft de Aldi hier.Misschien in Nederland ook?
Maar ik kom daar nooit, dus ik zou het niet weten, misschien Lidl dan ook?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Lidl en Aldi hebben het allebei niet.
Van het voorjaar had Lidl Duitse weken, toen hadden ze even. Maar het was geen verkoopsucces, want een paar weken later was het nog niet op. Het is niet zo bekend hier.
Aldi heeft wel een paar bijzondere soorten. Rigatoni o.a., een soort grote penne.
Lidl heeft alleen de bekende soorten: maccheroni, spaghetti, penne en tagliatelle. De laaatste in een doos of een zak. De zak is eigenlijk papardelle, maar wellicht zijn ze bang dat het dan niet verkoopt.
AH heeft wel veel soorten, in Den Haag weer meer dan in Gouda heb ik gemerkt.
Van het voorjaar had Lidl Duitse weken, toen hadden ze even. Maar het was geen verkoopsucces, want een paar weken later was het nog niet op. Het is niet zo bekend hier.
Aldi heeft wel een paar bijzondere soorten. Rigatoni o.a., een soort grote penne.
Lidl heeft alleen de bekende soorten: maccheroni, spaghetti, penne en tagliatelle. De laaatste in een doos of een zak. De zak is eigenlijk papardelle, maar wellicht zijn ze bang dat het dan niet verkoopt.
AH heeft wel veel soorten, in Den Haag weer meer dan in Gouda heb ik gemerkt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dochterlief gaat pannenkoeken bakken, ook met spek 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Klinkt goed, ga ik ook eens proberen. Alleen die spatzle... ik zal eens bij de toko kijken, die hebben wel veel. Lijkt het op eiermie?refo schreef:Ik werk altijd uit het boekje, maar uit het hoofd:
1 pond rookworst, dat zijn er meestal 2.
In plakjes van 5 mm en die nog eens in vieren.
2 blikjes gepelde tomaten (400 gram moet het wezen)
1 ui
Knoflook
Creme fraiche
Kruiderijen
Boter of olie
Ui in de boter glazig bakken. Knoflook erbij. Worst erbij en even aanbakken.
Daarna de tomaten erbij en fijn stampen. Wat kruiderij erbij (wat je hebt en wat je wilt)
De hele massa laten sudderen. Op het end peper en zout erbij en de creme fraiche als slot. Het moet 100 zijn en de potjes zijn altijd 200. Ik mik het er altijd maar gewoon door.
Spätzle intussen koken en erdoor roeren.
Wat groen strooisel voor de sier, peterselie of basilicum of zo.
Ook moeilijke eters lusten dit (bij ons althans), dus dat is dan weer meegenomen.
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geen idee wat de pot vanavond schaft.
Ik moet naar een etentje van de buren die 25 jaar zijn getrouwd...
Ik moet naar een etentje van de buren die 25 jaar zijn getrouwd...
© -DIA- 33.950 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wat schafte de pot gisteren.Zita schreef:pastasalade met paprika, sjalotje, lente-ui, komkommer, tomaat, kappertjes, bleekselderij, gerookte kip, yoghonaise.

Gisteren was één van onze zoons jarig, woensdag maakten we een boodschappenlijstje op en hij zei: pastasalade mam, dat is helemaal hot.
Nou okay, er zouden 14 eters komen, niet allemaal tegelijk, 2 moesten er vrij vroeg eten, omdat ze savonds nog een andere afspraak hadden en de laatste zou pas
om half 10 komen, na een avondcollege.
Dus grote pan soep gemaakt van verse tomaten, 2 soorten pastasalade van tricolore fusilli, eentje met gerookte zalm en eentje met tonijn.
Gehaktballetjes en kipkluifjes gebraden, saté van gemarineerde kipfilet (anderhalve kilo staan snijden, het was zo op

daarbij nog stokbrood en kruidenboter.
Alles is opgegaan.
Dan is die pastasalade wel ideaal, ik heb hem smiddags al gemaakt, op de vis na, koel weggezet en op het laatst de vis erbij gedaan. Die grote schalen passen nl niet in de ijskast.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteren:
(tja, sorry ik publiceer wat weinig in dit topic, ik ben namelijk een heel nuchtere 'Hollandse pot-eter")
Romige tomatensoep, Varkensschnitzel met champignons, verschillende groenten, en verschillende desserts.
(tja, sorry ik publiceer wat weinig in dit topic, ik ben namelijk een heel nuchtere 'Hollandse pot-eter")
Romige tomatensoep, Varkensschnitzel met champignons, verschillende groenten, en verschillende desserts.

© -DIA- 33.950 || ©Dianthus »since 03.10.2008«