Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

sirdanilot schreef:
Mara schreef:Waar smaken ze naar?
Ik heb laatst een gerecht met linzen gemaakt, maar nee, het kon ons allen niet bekoren.
Je hebt heel veel kruiden en specerijen nodig en dan nog is de smaak niet lekker.
Jammer, want ze zijn gezond.
Binnenkort die kikkertjes maar eens proberen dan.
Ik zag dat jongere een leuk receptje had geplaatst. :)
Bij AH lagen trouwens inmiddels asperges die aanmerkelijk goedkoper waren.
Zagen er best goed uit.
Belangrijk bij linzen is:

- Het gebruik van een goede bouillon, een bouillonblokje doet al wonderen
- Het gebruik van gedroogde linzen, nooit uit blik
- Het gebruik van ui en knoflook (geeft smaak)
- En inderdaad het gebruik van kruiden en specerijen
Ik had een goede kwaliteit verse linzen gekocht, bij een speciaalzaak.
Inderdaad wat zout en een groentenbouillonblokje in het water gedaan.
Knoflook houden wij allemaal niet van, ik had kerrie en peper toegevoegd.
Gebakken uitje erdoor, maar het wilde gewoon niet.
Ik heb het recept niet meer bij de hand, maar ik had veel meer smaken toegevoegd uiteindelijk dan
er op vermeld stond en meestal is het andersom.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Zita schreef:Spaghetti met zalm volgens het recept uit de laatste Allerhande. Erg lekker!
Bedoel je die spaghetti met erwten, spinazie en zalm Zita?
Volgens AH valt dit onder de kids favorieten, en budget recepten.
Dat laatste vraag ik me af gezien de 200 gram gerookte zalm die erin moet.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24719
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

sirdanilot schreef: Belangrijk bij linzen is:

- Het gebruik van een goede bouillon, een bouillonblokje doet al wonderen
- Het gebruik van gedroogde linzen, nooit uit blik
- Het gebruik van ui en knoflook (geeft smaak)
- En inderdaad het gebruik van kruiden en specerijen
Dus zijn linzen alleen maar maagvulling.
En of je ze uit blik neemt of niet mag iedereen gewoon zelf weten, neem ik aan.
Ze smaken tenslotte nergens naar.
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door MarthaMartha »

lasagne, maar dan niet met die grote bladen maar met gewone kleine pasta
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11024
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

Mara schreef:
Zita schreef:Spaghetti met zalm volgens het recept uit de laatste Allerhande. Erg lekker!
Bedoel je die spaghetti met erwten, spinazie en zalm Zita?
Volgens AH valt dit onder de kids favorieten, en budget recepten.
Dat laatste vraag ik me af gezien de 200 gram gerookte zalm die erin moet.
Jeps. Met geroosterde pijnboompitten en verse spinazie. Budget was het niet, maar als er iemand mee-eet is het wel leuk om wat lekkers te maken. Zusjelief is geen kid meer, maar halverwege de twintig, maar ze vond het erg lekker.
Vandaag eet ik het laatste kwart van een witte kool, gratis aardappels en gehakt uit de aanbieding :-) (kool in reepjes snijden en koken, aardappels koken en pureren (beetje kleffe puree maken, want het moet nog in de oven), gehakt kruiden en paneren en rul bakken, kerriesaus maken van een gesnipperd uitje, bloem, melk, kerrie, zout en peper. Kool onderin de ovenschaal, kerriesaus erover, gehakt daar bovenop, aardappelpuree daarop, bestrooien met paneermeel, 20 min op 180 graden. Het kost niks en ik vind het lekker.)
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Zita schreef:
Mara schreef:
Zita schreef:Spaghetti met zalm volgens het recept uit de laatste Allerhande. Erg lekker!
Bedoel je die spaghetti met erwten, spinazie en zalm Zita?
Volgens AH valt dit onder de kids favorieten, en budget recepten.
Dat laatste vraag ik me af gezien de 200 gram gerookte zalm die erin moet.
Jeps. Met geroosterde pijnboompitten en verse spinazie. Budget was het niet, maar als er iemand mee-eet is het wel leuk om wat lekkers te maken. Zusjelief is geen kid meer, maar halverwege de twintig, maar ze vond het erg lekker.
Vandaag eet ik het laatste kwart van een witte kool, gratis aardappels en gehakt uit de aanbieding :-) (kool in reepjes snijden en koken, aardappels koken en pureren (beetje kleffe puree maken, want het moet nog in de oven), gehakt kruiden en paneren en rul bakken, kerriesaus maken van een gesnipperd uitje, bloem, melk, kerrie, zout en peper. Kool onderin de ovenschaal, kerriesaus erover, gehakt daar bovenop, aardappelpuree daarop, bestrooien met paneermeel, 20 min op 180 graden. Het kost niks en ik vind het lekker.)
Okay, ik ga het ook maken, morgen misschien. Maar ik laat die pijnboompitten weg. ;)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
MoesTuin
Verbannen
Berichten: 887
Lid geworden op: 01 jul 2013, 10:18

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door MoesTuin »

Kostelijk allemaal!

Hier verse Spinazie in de pan, 1 uur geleden geplukt van de tuin
Met aardappels en vlees, (prutje door elkaar wordt het uiteindelijk)

Aardappels in de tuin komen al op, en ga ik zo toedekken met vliesdoek, lekker bedje voor ze vannacht onder deken....lekker warm genoeg hopenlijk, want een aardappelplan houdt helemaal niet van vorst en legt het loodje anders......

Bonne Appetit!
Weet je dat de Vader je kent
Weet je dat je van waarde bent
Weet je dat je een Parel bent
Een Parel in Gods Hand!
sirdanilot
Berichten: 772
Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
Locatie: Leiden

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door sirdanilot »

refo schreef:
sirdanilot schreef: Belangrijk bij linzen is:

- Het gebruik van een goede bouillon, een bouillonblokje doet al wonderen
- Het gebruik van gedroogde linzen, nooit uit blik
- Het gebruik van ui en knoflook (geeft smaak)
- En inderdaad het gebruik van kruiden en specerijen
Dus zijn linzen alleen maar maagvulling.
En of je ze uit blik neemt of niet mag iedereen gewoon zelf weten, neem ik aan.
Ze smaken tenslotte nergens naar.
Als je bruine bonen 'maagvulling' vindt, dan vind je linzen ook maagvulling. Linzen zijn immers gewoon bonen, maar dan veel kleiner dan b.v. een bruine boon.

'Ze smaken nergens naar' dan maak je ze dus niet goed klaar. Uit blik is vies, gedroogd is lekker. Verse uit een speciaalzaak ken ik zelf niet.
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24719
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Je zegt zelf dat er bouillon bij moet, knoflook, kruiden.
Dan proef je uiteindelijk de linze zelf niet meer.
Bij bruine en witte bonen is dat ook wel zo.
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door MarthaMartha »

nasi zonder pakjes en zakjes....

Rijst koken in bouillon, prei in een zeef er even boven hangen en gaar stomen.
In de koekenpan een eitje roerbakken en wat schouderham erdoor.
Saté erbij...

Aardbeitjes toe
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

MarthaMartha schreef:nasi zonder pakjes en zakjes....

Rijst koken in bouillon, prei in een zeef er even boven hangen en gaar stomen.
In de koekenpan een eitje roerbakken en wat schouderham erdoor.
Saté erbij...

Aardbeitjes toe
Bij een drogist met reform artikelen, kun je nasi- en bamikruiden zonder smaakversterkers en andere toevoegingen, kopen.
Ik betaalde maar 90 cent en kon daar twee keer een pan nasi van maken.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10676
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Maak je de nasi ook nog "kruidig" met losse kruiden bijv.?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Nee, maar van ons hoeft het ook niet zo pittig of scherp.
Je moet zelf even experimenteren met de hoeveelheid.
Misschien dat jij er een heel zakje bij doet?
En verder roerbak ik de diverse chinese groentjes erbij en laatst een keer met vegablokjes.
Maar dat vonden wij niet zo'n succes.
Maar nasi staat hier niet zo vaak op het menu.
O ja, een flinke scheut ketjap, op het laatst.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Gisteren hebben we gebakken op de tafelgrill.
Ideaal :super
Na 1 teleurstellend woksetje en slecht functionerend gourmetstel, hebben we nu deze aangeschaft
Afbeelding

Geen olie of vet nodig! Supergladde plaat, je kunt hem ook omkeren en dan heb je een geribbelde.
Lekbakje zit eronder dus het overtollige vet wordt netjes opgevangen.
Zo schoon onder een hete kraan met een scheutje afwas.
Geen vieze aangekoekte pannetjes meer.
Alleen de garnalen hadden we in een apart pannetje.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24719
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Bij gourmet heb je nooit vet of olie nodig.
Plaats reactie