Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mijn zoon die heeft pas zitten smullen van de stoofpeertjes (waar ook rode wijn in zat) en draadjesvlees met rode wijn.
Die kun je alles voorschotelen en eet echt alles.
Die kun je alles voorschotelen en eet echt alles.
-
- Berichten: 772
- Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
- Locatie: Leiden
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
---knip--- Vloeken niet toegestaan dan lust hij nog meer dan ik. Ik lustte als kind geen lever (en dus ook paté/leverworst), champignon, olijf, ei en dingen met rode wijn erin. Verder lustte ik alles.
Tegenwoordig lust ik al die dingen wel, behalve dan echt dingen met leversmaak zoals gebakken kippelevertjes of zo.
Tegenwoordig lust ik al die dingen wel, behalve dan echt dingen met leversmaak zoals gebakken kippelevertjes of zo.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een beetje van jezelf, een beetje van kokenmetkarin, een beetje van sirdanilot. Champignons, winterpeen, beetje paprika, ui gebakken. Restje tomatenblokjes erdoor. Kruidnagels, laurier en tijm erdoor. Scheut water en klein flesje wijn erdoor. Intussen runderlappen aangebraden met runderkruiden. Schep bloem erdoor. Twee pannen bij elkaar gemikt en nu drie uur op 150 graden in de oven. Dat scheelt weer roeren.sirdanilot schreef:Klopt, de alcohol is het probleem niet zo, maar de smaak vinden kinderen misschien ook niet lekker. Ik vond vroeger dingen met rode wijn erin in ieder geval niet lekker als kind, bijvoorbeeld gestoofde konijn met rode wijn (hee dat rijmt). Of kaasfondue waar ook wijn/drank in zit. Gelukkig aten we zoiets natuurlijk alleen bij feestelijke gelegenheden.refo schreef:Als je de alcohol bedoelt? Die verdampt al bij 60 graden.sirdanilot schreef:Ja, maar daar gaat wel een heel flesje Westmalle Dubbel in, dus wellicht niet geschikt voor als kinderen mee-eten?
Tegenwoordig vind ik dat juist allemaal heerlijk.
Edit: ik vergat nog de spekjes die ik meebakte.
Ik ga het eten met aardappelpartjes uit de oven (lees: geen frituurpan, terwijl friet en stoofvlees toch wel een erg lekkere combinatie is) en peultjes.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Klinkt goed Zita. En wat doe je dan met de jus?Zita schreef:Een beetje van jezelf, een beetje van kokenmetkarin, een beetje van sirdanilot. Champignons, winterpeen, beetje paprika, ui gebakken. Restje tomatenblokjes erdoor. Kruidnagels, laurier en tijm erdoor. Scheut water en klein flesje wijn erdoor. Intussen runderlappen aangebraden met runderkruiden. Schep bloem erdoor. Twee pannen bij elkaar gemikt en nu drie uur op 150 graden in de oven. Dat scheelt weer roeren.sirdanilot schreef:Klopt, de alcohol is het probleem niet zo, maar de smaak vinden kinderen misschien ook niet lekker. Ik vond vroeger dingen met rode wijn erin in ieder geval niet lekker als kind, bijvoorbeeld gestoofde konijn met rode wijn (hee dat rijmt). Of kaasfondue waar ook wijn/drank in zit. Gelukkig aten we zoiets natuurlijk alleen bij feestelijke gelegenheden.refo schreef:Als je de alcohol bedoelt? Die verdampt al bij 60 graden.sirdanilot schreef:Ja, maar daar gaat wel een heel flesje Westmalle Dubbel in, dus wellicht niet geschikt voor als kinderen mee-eten?
Tegenwoordig vind ik dat juist allemaal heerlijk.
Edit: ik vergat nog de spekjes die ik meebakte.
Ik ga het eten met aardappelpartjes uit de oven (lees: geen frituurpan, terwijl friet en stoofvlees toch wel een erg lekkere combinatie is) en peultjes.
Want met een dergelijke jusje zouden kruimige Thoolse aardappeltjes er heerlijk bij zijn, met sperzieboontjes bijv.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een lekkerbekje en/of Kibbeling met saus van de visboer met rode! wijn en witlof gesneden met ham/kaas en aardappels. Yoghurt met perzik toe.
Erg ongewone maaltijd maar smaakte prima.
Veel vegetarisch op van de week en daarom morgen maar weer eens sudderen
En daarna zorgen dan manlief de keuken uitblijft 
Erg ongewone maaltijd maar smaakte prima.
Veel vegetarisch op van de week en daarom morgen maar weer eens sudderen


We moeten ons niet alleen in God verblijden om wat we van Hem ontvangen hebben en nog dagelijks ontvangen,
maar ook om wat Hij beloofd heeft en wat we nog van Hem hopen te ontvangen.
Matthew Henry
maar ook om wat Hij beloofd heeft en wat we nog van Hem hopen te ontvangen.
Matthew Henry
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zijn er hier die ook zelf brood bakken?
- Dodo
- Berichten: 5857
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Broodbakmachine. Elke dag.Lassie schreef:Zijn er hier die ook zelf brood bakken?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Maak je 1 soort of verschillende soorten? En doe je het met gist of desem?
- Dodo
- Berichten: 5857
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Droge gist, dat spul uit zo'n blauwe vacuüm zak.Lassie schreef:Maak je 1 soort of verschillende soorten? En doe je het met gist of desem?
Elke nacht volkoren brood, met waldkorn meel van Soezie, met wat witmeel erbij. Soms ook een pizzadeeg, 's zondags.
Familie maakt graag een omweg om bij ons een boterham te eten, omdat dat zelfgemaakte brood zo lekker is

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
wij (meestal mijn echtgenoot) bakken zaterdagavond ons krentenbrood voor de zondag.Lassie schreef:Zijn er hier die ook zelf brood bakken?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteravond voor het eerst eens een grove rookworst bij de rode kool geserveerd.
Dat is echt heel anders dan de gewone!
We vonden het erg lekker, ook passend bij rode kool.
Dat is echt heel anders dan de gewone!
We vonden het erg lekker, ook passend bij rode kool.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij eten noodles. (Uit n pakkie)
beetje maggie en beetje van manlief.

Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een beetje van manlief door je noodles?vlinder schreef:Wij eten noodles. (Uit n pakkie)beetje maggie en beetje van manlief.


- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
af en toe, gewoon in de oven, ik vind het een aardige klus en het is lang niet altijd lekker.Lassie schreef:Zijn er hier die ook zelf brood bakken?
In een broodbakmachine gaat dat vast beter. (die heb ik gehad, maar dat was een goedkoop-miskoop-ding).
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Er is toch MOMENTO RIJST? Zo niet meer in de winkels dan wel in deJolandaOudshoorn schreef:henriët schreef:Macaroni omdat memento geen aardappels wil...
archieven van A.G. Honig in Koog aan den Zaan of wellicht tegenwoordig bij H.J. Heinz te Zeist.

© -DIA- 33.950 || ©Dianthus »since 03.10.2008«