Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lassie »

Mijn zoon die heeft pas zitten smullen van de stoofpeertjes (waar ook rode wijn in zat) en draadjesvlees met rode wijn.
Die kun je alles voorschotelen en eet echt alles.
sirdanilot
Berichten: 772
Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
Locatie: Leiden

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door sirdanilot »

---knip--- Vloeken niet toegestaan dan lust hij nog meer dan ik. Ik lustte als kind geen lever (en dus ook paté/leverworst), champignon, olijf, ei en dingen met rode wijn erin. Verder lustte ik alles.

Tegenwoordig lust ik al die dingen wel, behalve dan echt dingen met leversmaak zoals gebakken kippelevertjes of zo.
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11024
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

sirdanilot schreef:
refo schreef:
sirdanilot schreef:Ja, maar daar gaat wel een heel flesje Westmalle Dubbel in, dus wellicht niet geschikt voor als kinderen mee-eten?
Als je de alcohol bedoelt? Die verdampt al bij 60 graden.
Klopt, de alcohol is het probleem niet zo, maar de smaak vinden kinderen misschien ook niet lekker. Ik vond vroeger dingen met rode wijn erin in ieder geval niet lekker als kind, bijvoorbeeld gestoofde konijn met rode wijn (hee dat rijmt). Of kaasfondue waar ook wijn/drank in zit. Gelukkig aten we zoiets natuurlijk alleen bij feestelijke gelegenheden.

Tegenwoordig vind ik dat juist allemaal heerlijk.
Een beetje van jezelf, een beetje van kokenmetkarin, een beetje van sirdanilot. Champignons, winterpeen, beetje paprika, ui gebakken. Restje tomatenblokjes erdoor. Kruidnagels, laurier en tijm erdoor. Scheut water en klein flesje wijn erdoor. Intussen runderlappen aangebraden met runderkruiden. Schep bloem erdoor. Twee pannen bij elkaar gemikt en nu drie uur op 150 graden in de oven. Dat scheelt weer roeren.
Edit: ik vergat nog de spekjes die ik meebakte.
Ik ga het eten met aardappelpartjes uit de oven (lees: geen frituurpan, terwijl friet en stoofvlees toch wel een erg lekkere combinatie is) en peultjes.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Zita schreef:
sirdanilot schreef:
refo schreef:
sirdanilot schreef:Ja, maar daar gaat wel een heel flesje Westmalle Dubbel in, dus wellicht niet geschikt voor als kinderen mee-eten?
Als je de alcohol bedoelt? Die verdampt al bij 60 graden.
Klopt, de alcohol is het probleem niet zo, maar de smaak vinden kinderen misschien ook niet lekker. Ik vond vroeger dingen met rode wijn erin in ieder geval niet lekker als kind, bijvoorbeeld gestoofde konijn met rode wijn (hee dat rijmt). Of kaasfondue waar ook wijn/drank in zit. Gelukkig aten we zoiets natuurlijk alleen bij feestelijke gelegenheden.

Tegenwoordig vind ik dat juist allemaal heerlijk.
Een beetje van jezelf, een beetje van kokenmetkarin, een beetje van sirdanilot. Champignons, winterpeen, beetje paprika, ui gebakken. Restje tomatenblokjes erdoor. Kruidnagels, laurier en tijm erdoor. Scheut water en klein flesje wijn erdoor. Intussen runderlappen aangebraden met runderkruiden. Schep bloem erdoor. Twee pannen bij elkaar gemikt en nu drie uur op 150 graden in de oven. Dat scheelt weer roeren.
Edit: ik vergat nog de spekjes die ik meebakte.
Ik ga het eten met aardappelpartjes uit de oven (lees: geen frituurpan, terwijl friet en stoofvlees toch wel een erg lekkere combinatie is) en peultjes.
Klinkt goed Zita. En wat doe je dan met de jus?
Want met een dergelijke jusje zouden kruimige Thoolse aardappeltjes er heerlijk bij zijn, met sperzieboontjes bijv. ;)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Desiree
Berichten: 2099
Lid geworden op: 09 dec 2006, 19:10

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Desiree »

Een lekkerbekje en/of Kibbeling met saus van de visboer met rode! wijn en witlof gesneden met ham/kaas en aardappels. Yoghurt met perzik toe.
Erg ongewone maaltijd maar smaakte prima.

Veel vegetarisch op van de week en daarom morgen maar weer eens sudderen :slurp En daarna zorgen dan manlief de keuken uitblijft ;)
We moeten ons niet alleen in God verblijden om wat we van Hem ontvangen hebben en nog dagelijks ontvangen,
maar ook om wat Hij beloofd heeft en wat we nog van Hem hopen te ontvangen.

Matthew Henry


Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lassie »

Zijn er hier die ook zelf brood bakken?
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5857
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Lassie schreef:Zijn er hier die ook zelf brood bakken?
Broodbakmachine. Elke dag.
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lassie »

Maak je 1 soort of verschillende soorten? En doe je het met gist of desem?
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5857
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Lassie schreef:Maak je 1 soort of verschillende soorten? En doe je het met gist of desem?
Droge gist, dat spul uit zo'n blauwe vacuüm zak.
Elke nacht volkoren brood, met waldkorn meel van Soezie, met wat witmeel erbij. Soms ook een pizzadeeg, 's zondags.
Familie maakt graag een omweg om bij ons een boterham te eten, omdat dat zelfgemaakte brood zo lekker is :)
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 19511
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door helma »

Lassie schreef:Zijn er hier die ook zelf brood bakken?
wij (meestal mijn echtgenoot) bakken zaterdagavond ons krentenbrood voor de zondag.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Gisteravond voor het eerst eens een grove rookworst bij de rode kool geserveerd.
Dat is echt heel anders dan de gewone!
We vonden het erg lekker, ook passend bij rode kool. :)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
vlinder
Berichten: 5474
Lid geworden op: 22 nov 2004, 18:19

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door vlinder »

Wij eten noodles. (Uit n pakkie) :oO beetje maggie en beetje van manlief.
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
Gebruikersavatar
Mister
Administrator
Berichten: 11785
Lid geworden op: 25 jul 2005, 12:06

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mister »

vlinder schreef:Wij eten noodles. (Uit n pakkie) :oO beetje maggie en beetje van manlief.
Een beetje van manlief door je noodles? :Oo :Oo
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door MarthaMartha »

Lassie schreef:Zijn er hier die ook zelf brood bakken?
af en toe, gewoon in de oven, ik vind het een aardige klus en het is lang niet altijd lekker.
In een broodbakmachine gaat dat vast beter. (die heb ik gehad, maar dat was een goedkoop-miskoop-ding).
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
-DIA-
Berichten: 33966
Lid geworden op: 03 okt 2008, 00:10

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door -DIA- »

JolandaOudshoorn schreef:
henriët schreef:Macaroni omdat memento geen aardappels wil...
:mdr
Er is toch MOMENTO RIJST? Zo niet meer in de winkels dan wel in de
archieven van A.G. Honig in Koog aan den Zaan of wellicht tegenwoordig bij H.J. Heinz te Zeist. ;)
© -DIA- 33.950 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Plaats reactie