Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lassie »

Heel simpel:
4 eieren
2 bananen
beetje kaneel
kokosolie of roomboter

Je prakt de bananen, samen met de eieren maak je er beslag van. Beetje kaneel door.
Beetje kokosolie of roomboter in de pan en dan op een laag pitje bakken, het is wel even wennen qua bakken.
Jongere
Berichten: 7763
Lid geworden op: 14 apr 2004, 15:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Jongere »

vlinder schreef:E-nummers, heerlijk! Vanavond weer een wereldgerecht van Knorr op. Wij leven van pakjes, mixjes en sausjes.
De E-nummers en gezondheidshype kan me niet zoveel schelen.

Maar ik snap werkelijk niet waarom je zou houden van dat soort knorr-gerechten. Ik heb ze zelf overigens jarenlang gegeten, dus ik begrijp heus wel wat dat aantrekkelijk maakt. Maar het is mijn smaak niet meer. Je proeft vrijwel niets meer van de originele producten, smaken van de groenten, etc. Heel je hap wordt bepaald door de knallende smaken van één of ander poedertje. Je smaakzintuigen worden er ook een beetje door bedorven. Je hebt dan vooral extreme smaken nodig om ergens van te genieten.
Voor mij is een gerecht juist heerlijk als er veel verschillende smaken te proeven zijn, die worden bepaald door verschillende producten. Persoonlijk vind ik ook dat je het voedsel dan wel wat meer recht doet, dan wanneer je alle natuurlijke smaken neutraliseert door een knallend knorr-product er doorheen.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Ooo. Ik dacht jij gaat vast spelt of havermout als ingrediënt noemen.
Dus die bananenpuree fungeert als "bloem"?
Is kokosolie echt gezonder dan olijf en zonnebloem?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Jongere schreef:
vlinder schreef:E-nummers, heerlijk! Vanavond weer een wereldgerecht van Knorr op. Wij leven van pakjes, mixjes en sausjes.
De E-nummers en gezondheidshype kan me niet zoveel schelen.

Maar ik snap werkelijk niet waarom je zou houden van dat soort knorr-gerechten. Ik heb ze zelf overigens jarenlang gegeten, dus ik begrijp heus wel wat dat aantrekkelijk maakt. Maar het is mijn smaak niet meer. Je proeft vrijwel niets meer van de originele producten, smaken van de groenten, etc. Heel je hap wordt bepaald door de knallende smaken van één of ander poedertje. Je smaakzintuigen worden er ook een beetje door bedorven. Je hebt dan vooral extreme smaken nodig om ergens van te genieten.
Voor mij is een gerecht juist heerlijk als er veel verschillende smaken te proeven zijn, die worden bepaald door verschillende producten. Persoonlijk vind ik ook dat je het voedsel dan wel wat meer recht doet, dan wanneer je alle natuurlijke smaken neutraliseert door een knallend knorr-product er doorheen.
Mijn bezwaar is dat de macaronischotel of kipschotel dan altijd hetzelfde smaakt.
Als je zelf alles toevoegt is de tomatensoep de ene keer zoetig, de andere keer rinsig.
Ik had een pakje kerriesoep van H onig gekregen in een boodschappenpakketje, die was me pittig :sweat
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door JolandaOudshoorn »

Soms gebruik ik pakjes, soms niet. Wij eten altijd vrij pittig, zelfs als ik het aanpas voor gasten, vinden zij het nog pittig, terwijl dan bij ons altijd nog wat erover heen wordt gestrooid.

Nu maak ik een aardappelpuree klaar met "gewone" aardappels, zoete aardappels, een restje soepgroente en een restje wortels. Daar doorheen in schijfjes gesneden pittige knakworst.
Ook heb ik nog wat kippenpootjes van gisteren, die staan nu in de oven.
Puree maak ik overigens altijd met volle melk en roomboter. Waarschijnlijk gaat er nog een schepje sambal, wat ketjap en Indische specerijen erdoor heen.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Gebruikersavatar
vlinder
Berichten: 5474
Lid geworden op: 22 nov 2004, 18:19

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door vlinder »

Jongere schreef:
vlinder schreef:E-nummers, heerlijk! Vanavond weer een wereldgerecht van Knorr op. Wij leven van pakjes, mixjes en sausjes.
De E-nummers en gezondheidshype kan me niet zoveel schelen.

Maar ik snap werkelijk niet waarom je zou houden van dat soort knorr-gerechten. Ik heb ze zelf overigens jarenlang gegeten, dus ik begrijp heus wel wat dat aantrekkelijk maakt. Maar het is mijn smaak niet meer. Je proeft vrijwel niets meer van de originele producten, smaken van de groenten, etc. Heel je hap wordt bepaald door de knallende smaken van één of ander poedertje. Je smaakzintuigen worden er ook een beetje door bedorven. Je hebt dan vooral extreme smaken nodig om ergens van te genieten.
Voor mij is een gerecht juist heerlijk als er veel verschillende smaken te proeven zijn, die worden bepaald door verschillende producten. Persoonlijk vind ik ook dat je het voedsel dan wel wat meer recht doet, dan wanneer je alle natuurlijke smaken neutraliseert door een knallend knorr-product er doorheen.
Mijn afwegingen
- ik houd niet van koken, dit is snel klaar, meeste gerechten binnen een kwartier op tafel.
- we hebben geen vaatwasser. Bij wereldgerechten mik ik alles in 1 hooguit 2 pannen, scheelt veel afwas die je krijgt met verse producten bereiden etc.
- wat smaak betreft: als iets te pittig is varieren we. Bijv. bij Buritos doen we meer creme fresh zodat de smaak zachter wordt. Daarnaast vervangen we meer dan de helft van het vlees door extra paprika's. Gezond, lekker, snel, simpel en weinig vaat.

Fijnproeven doen we regelmatig hier: http://www.restaurantkookhuys.nl
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5857
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

vlinder schreef:
Jongere schreef:
vlinder schreef:E-nummers, heerlijk! Vanavond weer een wereldgerecht van Knorr op. Wij leven van pakjes, mixjes en sausjes.
De E-nummers en gezondheidshype kan me niet zoveel schelen.

Maar ik snap werkelijk niet waarom je zou houden van dat soort knorr-gerechten. Ik heb ze zelf overigens jarenlang gegeten, dus ik begrijp heus wel wat dat aantrekkelijk maakt. Maar het is mijn smaak niet meer. Je proeft vrijwel niets meer van de originele producten, smaken van de groenten, etc. Heel je hap wordt bepaald door de knallende smaken van één of ander poedertje. Je smaakzintuigen worden er ook een beetje door bedorven. Je hebt dan vooral extreme smaken nodig om ergens van te genieten.
Voor mij is een gerecht juist heerlijk als er veel verschillende smaken te proeven zijn, die worden bepaald door verschillende producten. Persoonlijk vind ik ook dat je het voedsel dan wel wat meer recht doet, dan wanneer je alle natuurlijke smaken neutraliseert door een knallend knorr-product er doorheen.
Mijn afwegingen
- ik houd niet van koken, dit is snel klaar, meeste gerechten binnen een kwartier op tafel.
- we hebben geen vaatwasser. Bij wereldgerechten mik ik alles in 1 hooguit 2 pannen, scheelt veel afwas die je krijgt met verse producten bereiden etc.
- wat smaak betreft: als iets te pittig is varieren we. Bijv. bij Buritos doen we meer creme fresh zodat de smaak zachter wordt. Daarnaast vervangen we meer dan de helft van het vlees door extra paprika's. Gezond, lekker, snel, simpel en weinig vaat.

Fijnproeven doen we regelmatig hier: http://www.restaurantkookhuys.nl
Het is eigenlijk te gek voor woorden dat je hier aan het uitleggen bent waarom je op een bepaalde manier kookt. Doe wat je wil en wat werkt voor jou.
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24717
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Uiteindelijk doet Knorr precies wat je zelf ook doet: veel verschillende smaken verwerken, die worden bepaald door verschillende producten. Alleen is de kwaliteit veel beter bij Knorr. En de wereldgrechten zijn al wat afgevlakt naar Nederlandse smaak. Als je de originele gerechten in de landen zelf eet heb je liters bluswater nodig.
Jongere
Berichten: 7763
Lid geworden op: 14 apr 2004, 15:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Jongere »

Dodo schreef: Het is eigenlijk te gek voor woorden dat je hier aan het uitleggen bent waarom je op een bepaalde manier kookt. Doe wat je wil en wat werkt voor jou.
Ik probeerde me te onthouden van een al te stellig waardeoordeel. Van mij hoeft vlinder geen moeite te doen om zich te verdedigen.
Anderzijds kan ik ook niet zoveel met "doe wat je wil en wat werkt voor jou". Er valt volgens mij wel iets normatiefs te zeggen. Ik vraag me oprecht wel eens af of we het natuurlijke voedsel dat God ons heeft gegeven wel "recht doen" door er vrijwel niets meer van te proeven.
Volgens mij kunnen we daar gewoon normaal over van gedachten wisselen, toch? Alleen als het gelijk als een aanval wordt ervaren, hoeft van mij het gesprek niet zo.
Sowieso ligt het geloof ik gevoelig om hierover te praten, als ik soms de reacties over dit soort onderwerpen lees. De ene moeder beschuldigt dan weer honderd andere kokende moeders op een blog of in een Gezinsgids-column en daar gaat de hele discussie weer...
Jongere
Berichten: 7763
Lid geworden op: 14 apr 2004, 15:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Jongere »

refo schreef:Uiteindelijk doet Knorr precies wat je zelf ook doet: veel verschillende smaken verwerken, die worden bepaald door verschillende producten. Alleen is de kwaliteit veel beter bij Knorr. En de wereldgrechten zijn al wat afgevlakt naar Nederlandse smaak. Als je de originele gerechten in de landen zelf eet heb je liters bluswater nodig.
Pittig door een pepertje is absoluut iets anders dan 'knallend' door een poedertje.
En de smaken hebben heel weinig meer te maken met de producten die je eet, hoor.
sirdanilot
Berichten: 772
Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
Locatie: Leiden

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door sirdanilot »

refo schreef:Uiteindelijk doet Knorr precies wat je zelf ook doet: veel verschillende smaken verwerken, die worden bepaald door verschillende producten. Alleen is de kwaliteit veel beter bij Knorr. En de wereldgrechten zijn al wat afgevlakt naar Nederlandse smaak. Als je de originele gerechten in de landen zelf eet heb je liters bluswater nodig.
Jij weet duidelijk weinig van koken af als je denkt dat de kilo's e-nummers, zout, suiker en andere mysterieuze dingen in Knorr-producten 'goede kwaliteit zijn'. En Knorr wereldgerechten zijn onvergelijkbaar met wat je in de landen zelf zal krijgen.

@ Vlinder: Je hebt echt geen duizend pannen nodig om iets te koken zonder kruiden/poedertjes/zakjes wat dan ook.

Stel je maakt een kaassaus. Dat kan 1. met melk en een poedertje, 2. door een beetje boter in een pannetje te doen, wat bloem erbij, dan de melk erdoorheen roeren met de garde, en dan veel geraspte kaas.

Voor beide heb je maar 1 pannetjje nodig, en de échte kaassaus is 10 keer zo lekker ;)
Sheba
Inactief
Berichten: 1997
Lid geworden op: 23 okt 2013, 21:48

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Sheba »

sirdanilot schreef:
refo schreef:Uiteindelijk doet Knorr precies wat je zelf ook doet: veel verschillende smaken verwerken, die worden bepaald door verschillende producten. Alleen is de kwaliteit veel beter bij Knorr. En de wereldgrechten zijn al wat afgevlakt naar Nederlandse smaak. Als je de originele gerechten in de landen zelf eet heb je liters bluswater nodig.
Jij weet duidelijk weinig van koken af als je denkt dat de kilo's e-nummers, zout, suiker en andere mysterieuze dingen in Knorr-producten 'goede kwaliteit zijn'. En Knorr wereldgerechten zijn onvergelijkbaar met wat je in de landen zelf zal krijgen.

@ Vlinder: Je hebt echt geen duizend pannen nodig om iets te koken zonder kruiden/poedertjes/zakjes wat dan ook.

Stel je maakt een kaassaus. Dat kan 1. met melk en een poedertje, 2. door een beetje boter in een pannetje te doen, wat bloem erbij, dan de melk erdoorheen roeren met de garde, en dan veel geraspte kaas.

Voor beide heb je maar 1 pannetjje nodig, en de échte kaassaus is 10 keer zo lekker ;)
Klopt hoor... Die zelfgemaakte sausjes zijn dieper van smaak...
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5857
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Vlinder doet binnen haar mogelijkheden haar best goed en lekker eten op tafel te zetten. Ik vind het een beetje maf dat ze daar min of meer verantwoording van af legt. Dat hoeft toch niet.
Koken met veel vers en zo is erg lekker, en waarschijnlijk ook gezonder. Maar het kost meer tijd en geld. Ik sjouw wat af naar de groentewinkel.

En e-nummers zijn nog altijd goedgekeurde hulpstoffen. Geen gifjes of zo. Nederland staat op nr 1 in de wereld waar het gaat om voedselveiligheid, maar soms slaan we door. Sommige e-nummers zijn gewoon natuurlijke stoffen, zoals caroteen.

De grootste winst in zelf klaarmaken zit 'm denk ik vooral in het zoutgebruik. Kant-en-klaar bevat veel zout en daar wen je zo aan. Bij zelf maken komen de echte smaken meer door.
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5857
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

sirdanilot schreef:
refo schreef:Uiteindelijk doet Knorr precies wat je zelf ook doet: veel verschillende smaken verwerken, die worden bepaald door verschillende producten. Alleen is de kwaliteit veel beter bij Knorr. En de wereldgrechten zijn al wat afgevlakt naar Nederlandse smaak. Als je de originele gerechten in de landen zelf eet heb je liters bluswater nodig.
Jij weet duidelijk weinig van koken af als je denkt dat de kilo's e-nummers, zout, suiker en andere mysterieuze dingen in Knorr-producten 'goede kwaliteit zijn'. En Knorr wereldgerechten zijn onvergelijkbaar met wat je in de landen zelf zal krijgen.

@ Vlinder: Je hebt echt geen duizend pannen nodig om iets te koken zonder kruiden/poedertjes/zakjes wat dan ook.

Stel je maakt een kaassaus. Dat kan 1. met melk en een poedertje, 2. door een beetje boter in een pannetje te doen, wat bloem erbij, dan de melk erdoorheen roeren met de garde, en dan veel geraspte kaas.

Voor beide heb je maar 1 pannetjje nodig, en de échte kaassaus is 10 keer zo lekker ;)
Dan heeft ze kaassaus, die veel duurder is dan uit een pakje. En ze moet alsnog pannen gebruiken voor vlees, aardappels en groente.
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24717
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

We moeten in deze discussie nog wel even definiëren wat het woord LEKKER betekent.

Melk en een poedertje klinkt wat misterieus. Dat poedertje evenwel bevat evengoed boter, bloem en kaas.
En het zoutprobleem is ook al een stuk minder.
Plaats reactie