1,5 liter water, 10 tomaten, ontveld, gepureerd, 3 uien, in ringen, biologische bouillonpoeder, gehaktkruiden C1000, soepgroenten 150 gr., 1 pakje gezeefde tomaten.Mara schreef:In principe kun je geheel zonder E nummers koken.Anker schreef:Zojuist een hele grote pan E-nummervrije tomatensoep gefabriceerd. Ben nu aan het proeven! Lekker! Dat kan dus, zonder smaakversterkers.
Nu willen we natuurlijk wel even het recept.
1,5 liter water laten koken. Als het kookt drie afgestreken eetlepels bouillonpoeder toevoegen.
Ondertussen uien opzetten met beetje water en klein schepje bouillonpoeder. Als uien zacht zijn pureren.
gezeefde tomaten toevoegen aan kokend bouillonwater.
Uienpuree en tomatenpuree toevoegen. Ik heb er ook wat bieslook, paprikapoeder en laurier bijgemikt.
Half uurtje laten koken. In die tijd gehakt rullen met half zakje gehaktkruiden. Dit na het half uurtje in de soep doen, samen met de soepgroenten en twee handjes (volkoren liefst) macaroni.
Nog kwartiertje laten koken. Soep is klaar, je hebt wel een hoop zooi.
