
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
en wij kregen Pizza 

Weet je dat de Vader je kent
Weet je dat je van waarde bent
Weet je dat je een Parel bent
Een Parel in Gods Hand!
Weet je dat je van waarde bent
Weet je dat je een Parel bent
Een Parel in Gods Hand!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja. Soms heb je wel ees bij de bakker van dat stevige brood wat je ook in Zwitserland hebt. Alleen is dat bij ons alleen op zaterdag. Stokbrood (Niet de afbak variant) is goedkoper.Mara schreef:Doop je dan stokbrood in de kaasfondue?lien75 schreef:Kaasfondue met salade..... Even lekker gemakkelijk!
Ik heb het eens op wintersportvakantie gedaan, toen was het erg lekker, maar best machtig.
Sommige mensen doen het ook met champignons, tomaat etc.
Het is machtig. dus bij ons is het dan geen toetje meer... Verder gewoon niet teveel eten. en je huis goed luchten!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja. Soms heb je wel ees bij de bakker van dat stevige brood wat je ook in Zwitserland hebt. Alleen is dat bij ons alleen op zaterdag. Stokbrood (Niet de afbak variant) is goedkoper.Mara schreef:Doop je dan stokbrood in de kaasfondue?lien75 schreef:Kaasfondue met salade..... Even lekker gemakkelijk!
Ik heb het eens op wintersportvakantie gedaan, toen was het erg lekker, maar best machtig.
Sommige mensen doen het ook met champignons, tomaat etc.
Het is machtig. dus bij ons is het dan geen toetje meer... Verder gewoon niet teveel eten. en je huis goed luchten!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Alhoewel wij allemaal fervente kaaseters zijn, altijd eerst een volkorenboterham met kaas, staat fondue nooit op ons menu.lien75 schreef:Ja. Soms heb je wel ees bij de bakker van dat stevige brood wat je ook in Zwitserland hebt. Alleen is dat bij ons alleen op zaterdag. Stokbrood (Niet de afbak variant) is goedkoper.Mara schreef:Doop je dan stokbrood in de kaasfondue?lien75 schreef:Kaasfondue met salade..... Even lekker gemakkelijk!
Ik heb het eens op wintersportvakantie gedaan, toen was het erg lekker, maar best machtig.
Sommige mensen doen het ook met champignons, tomaat etc.
Het is machtig. dus bij ons is het dan geen toetje meer... Verder gewoon niet teveel eten. en je huis goed luchten!
Jij bedoelt zeker dat zurige desembrood, dat je in Duitsland ook hebt?
Dat is lekker en voedzaam, vooral als je er kaas op doet.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee. Gewoon stevig wit brood. En ze zien er dan ook echt een beetje uit zoals je de broden in het buitenland vaak bij de bakker koopt. Bakkerij Klootwijk....Mara schreef:Alhoewel wij allemaal fervente kaaseters zijn, altijd eerst een volkorenboterham met kaas, staat fondue nooit op ons menu.lien75 schreef:Ja. Soms heb je wel ees bij de bakker van dat stevige brood wat je ook in Zwitserland hebt. Alleen is dat bij ons alleen op zaterdag. Stokbrood (Niet de afbak variant) is goedkoper.Mara schreef:Doop je dan stokbrood in de kaasfondue?lien75 schreef:Kaasfondue met salade..... Even lekker gemakkelijk!
Ik heb het eens op wintersportvakantie gedaan, toen was het erg lekker, maar best machtig.
Sommige mensen doen het ook met champignons, tomaat etc.
Het is machtig. dus bij ons is het dan geen toetje meer... Verder gewoon niet teveel eten. en je huis goed luchten!
Jij bedoelt zeker dat zurige desembrood, dat je in Duitsland ook hebt?
Dat is lekker en voedzaam, vooral als je er kaas op doet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Oh ja, dan weet ik het wel.
Dat Rotterdams wit is ook zo lekker, korst blijft knapperig.

Dat Rotterdams wit is ook zo lekker, korst blijft knapperig.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb gisteravond tuinbonensoep gemaakt.
500 gr diepvries tuinbonen
100 gr diepvries doperwten
3 sjalotjes
100 gr bacon, klein gesneden
1 l kippenbouillon, heet
200 gr veldsla
1 eidooier
4 eetl slagroom
½ theel bonenkruid
zout, peper en boter
Kook de tuinbonen tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af en laat uitlekken. Bak de bacon uit in wat boter. Schep de bacon uit de boter en fruit daar de ui in. Kook in een beetje van de bouillon de doperwten gaar. Doe de veldsla bij de uien, nog even hoog op en laat slinken.
Nu gaan we de soep in elkaar zetten. Uien en veldsla mogen bij de doperwten. Staafmixer er in. Als je een gladde puree hebt, mag dit mengsel bij de hete bouillon. Een beetje bonenkruid erbij, wat zout en peper naar smaak. De tuinbonen mogen erbij. Door verwarmen en de pan van het vuur halen. De eierdooier loskloppen met de room en door de warme soep roeren. Op warme borden serveren, met kruimels van de zeer fijngehakte bacon er over. Hier eet je mooie stukken zuurdesembrood bij. En zet een klein kommetje met een groene pittige olijfolie bij ieder bord. Gaan we morgen weer met de seizoenen mee.
===
Ik heb er kookroom en geen eidooier door gedaan en bonenkruid kon ik niet vinden. Maar het is een zachte romige soep. De kinderen houden helemaal niet van tuinboontjes als groente, maar op deze manier wel. Ik heb een handvol erwten niet meegepureerd.
Ik heb er sneetjes, gegratineerd met kaas, stokbrood bij geserveerd, en wat achtergehouden veldsla.
Het receptje heb ik van Telegraaf afgehaald.
500 gr diepvries tuinbonen
100 gr diepvries doperwten
3 sjalotjes
100 gr bacon, klein gesneden
1 l kippenbouillon, heet
200 gr veldsla
1 eidooier
4 eetl slagroom
½ theel bonenkruid
zout, peper en boter
Kook de tuinbonen tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af en laat uitlekken. Bak de bacon uit in wat boter. Schep de bacon uit de boter en fruit daar de ui in. Kook in een beetje van de bouillon de doperwten gaar. Doe de veldsla bij de uien, nog even hoog op en laat slinken.
Nu gaan we de soep in elkaar zetten. Uien en veldsla mogen bij de doperwten. Staafmixer er in. Als je een gladde puree hebt, mag dit mengsel bij de hete bouillon. Een beetje bonenkruid erbij, wat zout en peper naar smaak. De tuinbonen mogen erbij. Door verwarmen en de pan van het vuur halen. De eierdooier loskloppen met de room en door de warme soep roeren. Op warme borden serveren, met kruimels van de zeer fijngehakte bacon er over. Hier eet je mooie stukken zuurdesembrood bij. En zet een klein kommetje met een groene pittige olijfolie bij ieder bord. Gaan we morgen weer met de seizoenen mee.
===
Ik heb er kookroom en geen eidooier door gedaan en bonenkruid kon ik niet vinden. Maar het is een zachte romige soep. De kinderen houden helemaal niet van tuinboontjes als groente, maar op deze manier wel. Ik heb een handvol erwten niet meegepureerd.
Ik heb er sneetjes, gegratineerd met kaas, stokbrood bij geserveerd, en wat achtergehouden veldsla.
Het receptje heb ik van Telegraaf afgehaald.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Is de scherpe smaak van tuinbonen dan weg?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja juist.Chrisje72 schreef:Is de scherpe smaak van tuinbonen dan weg?
Diepvriesbonen smaken sowieso anders dan verse en uit blik vind ik ze erg flauwig.
Omdat er erwtjes doorheen gaan, wordt het wat zoetig en de room maakt het fluweel.
De kinderen haten tuinbonen, ik hoef ze hier echt niet zo gekookt op tafel te zetten.
Maar ze hebben hier 2 kommen van op.
Vroeger dopte mijn moeder ze dubbel, dan begon ze met een vuilniszak vol en hield uiteindelijk 2 porties over.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat laatste snap ik niet, dubbel doppen? Als de schil eraf is is die er toch af? Ik moest vroeger ook wel meehelpen, vond het altijd lekker dat schilletje, zo zacht van binnen. Maar als je het aanraakte werd het plat en hard. Waarschijnlijk zat er veel vocht in. Ik moest het ook weleens op min wratten drukken, had nogal een hardnekkige bovenop mijn teen en daar scheen het goed tegen te helpen had mijn moeder gelezen. (NOT, niets hielp. Verdween uiteindelijk vanzelf)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vooral als het later in het jaar is, worden de bonen groter en de schil harder en stugger. Je ritst de boon open, haalt het kleine boontje eruit, dat heeft een bruinig schilletje. Dat moet er dan ook af. Dan houd je uiteindelijk een zacht, klein groen boontje over.Chrisje72 schreef:Dat laatste snap ik niet, dubbel doppen? Als de schil eraf is is die er toch af? Ik moest vroeger ook wel meehelpen, vond het altijd lekker dat schilletje, zo zacht van binnen. Maar als je het aanraakte werd het plat en hard. Waarschijnlijk zat er veel vocht in. Ik moest het ook weleens op min wratten drukken, had nogal een hardnekkige bovenop mijn teen en daar scheen het goed tegen te helpen had mijn moeder gelezen. (NOT, niets hielp. Verdween uiteindelijk vanzelf)
Mensen met gevoelige magen hadden daarom een hekel aan tuinbonen, ze lagen nogal "zwaar" zo, vooral vroeger, dan werden ze veel te lang gekookt.
Lekker is ook om ze in melk te koken, dan blijven ze mooi blank.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bij ons lustte alleen mijn vader ze, hij kweekte er dan ook precies genoeg voor hem alleen ( incl. Natuurlijk een aantal maaltjes in de vriezer)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Misschien dan tijd voor een hernieuwde kennismaking?
Het is maar ruim een liter, één maaltijd.
Soms probeer ik iets wat één van ons niet lust op een andere manier te bereiden.
De ene keer is dat een succes, de andere keer een flop.
Met groenten wil ik nog wel eens experimenteren.

Het is maar ruim een liter, één maaltijd.
Soms probeer ik iets wat één van ons niet lust op een andere manier te bereiden.
De ene keer is dat een succes, de andere keer een flop.
Met groenten wil ik nog wel eens experimenteren.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zojuist een hele grote pan E-nummervrije tomatensoep gefabriceerd. Ben nu aan het proeven! Lekker! Dat kan dus, zonder smaakversterkers.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
In principe kun je geheel zonder E nummers koken.Anker schreef:Zojuist een hele grote pan E-nummervrije tomatensoep gefabriceerd. Ben nu aan het proeven! Lekker! Dat kan dus, zonder smaakversterkers.
Nu willen we natuurlijk wel even het recept.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon