Dodo schreef:helma schreef:Zuurkoolschotel. En ik heb er erg veel zin in.
Ik ben dol op zuurkool; helaas mijn echtgenoot en gezin wat minder...
Herkenbaar. Oudste en ik waren lange tijd de enige die zuurkool lustten. Ik kookte het wel eens apart voor ons, omdat het zo lekker is. Inmiddels zijn meer kinderen om, en is mijn man de enige die het niet lust. Dus als hij een keer niet meeëet, is het hier zuurkoolfeest.
Vanmiddag heb ik grutjes gekookt, in karnemelk. De karnemelk maakte het nogal zuur, dus de honing of suiker is echt nodig om het nog een beetje lekker te maken.
Nu eens zoeken naar mogelijkheden om de boekweit in te zetten in lekker gerechten (pannenkoeken?), want het is wel heel gezond.
Heerlijk zuurkool, maar ook hier mopperaars als ik het op tafel zet.
Ik heb diverse recepten maar als ovenschotel wordt het nog het "lekkerste" gevonden.
@Dodo, maak je het dan als toetje?
Ik heb hele slechte herinneringen aan gruttenpap, ik
moest het vroeger eten, deed er een paar flinke scheppen basterdsuiker in, maar ik weet nog wel dat ik huilde: het is vies, het is net kots.
En dat mocht ik niet zeggen van moeder.
Dezelfde herinneringen heb ik trouwens ook aan biest. Al zitten daar geen klontjes in geloof ik.
Terwijl ik toch een fervente melkdrinkster ben.