Babi Pangang. Vanavond koken voor een gezin met 2 kinderen (en Joanne en ik erbij). Erg lekker recept, waarbij je saus maakt van bouillon, tomatenpuree, bruine suiker en appelstroop.
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
Marnix schreef:Babi Pangang. Vanavond koken voor een gezin met 2 kinderen (en Joanne en ik erbij). Erg lekker recept, waarbij je saus maakt van bouillon, tomatenpuree, bruine suiker en appelstroop.
Jahoor. Bij deze het recept voor de saus. (je kant het eten met rijst, mie, mihoen, wat je wil.
Nodig:
500 gram hamlappen (kan ook met kip als je geen fan van varkensvlees bent maar hamlappen is wel het lekkerst)
1,5e eetlepel appelstroop
2 uien of 1 rode ui
teentje knoflook
3 eetl.bruine suiker
5 eetl.zoete ketjap
1 mespunt sambal
1 bouillonblokje
1 klein blikje tomatenpuree
bindmiddel
zout en peper
boter
Bereiding:
Het vlees in repen snijden, kruiden met zout en peper en in de boter mooi bruin bakken.
Ui en knoflook meebakken
Suiker, ketjap en sambal in een bakje door elkaar roeren en aan het vlees toevoegen
Doe 2,5e dl water in een litermaat, voeg hier de tomatenpuree en het (fijngeknepen) bouillonblokje met en de appelstroop aan toe, mix het goed met een garde en doe dat bij het vlees.
Saus beetje dikker maken met bindmiddel
Eet smakelijk. Oh ja, er zit niet echt veel groente bij dus daar mag je nog wat voor verzinnen. Salade, tomaten.... of bijvoorbeeld atjar is er wel lekker bij.
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
Marnix schreef:Jahoor. Bij deze het recept voor de saus. (je kant het eten met rijst, mie, mihoen, wat je wil.
Nodig:
500 gram hamlappen (kan ook met kip als je geen fan van varkensvlees bent maar hamlappen is wel het lekkerst)
1,5e eetlepel appelstroop
2 uien of 1 rode ui
teentje knoflook
3 eetl.bruine suiker
5 eetl.zoete ketjap
1 mespunt sambal
1 bouillonblokje
1 klein blikje tomatenpuree
bindmiddel
zout en peper
boter
Bereiding:
Het vlees in repen snijden, kruiden met zout en peper en in de boter mooi bruin bakken.
Ui en knoflook meebakken
Suiker, ketjap en sambal in een bakje door elkaar roeren en aan het vlees toevoegen
Doe 2,5e dl water in een litermaat, voeg hier de tomatenpuree en het (fijngeknepen) bouillonblokje met en de appelstroop aan toe, mix het goed met een garde en doe dat bij het vlees.
Saus beetje dikker maken met bindmiddel
Eet smakelijk. Oh ja, er zit niet echt veel groente bij dus daar mag je nog wat voor verzinnen. Salade, tomaten.... of bijvoorbeeld atjar is er wel lekker bij.
Ik mis djahe (gemberpoeder0 volgens mij essentieel in dit recept
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Vandaag: Broodje hotdog!
bereiding: Ga naar de winkel, koop een zak witte/bruine puntjes,
neem daarbij ook nog een blik met hotdog worsten, of knakworstne is ook goed.
Daarbij neem je wat ketchup, en mosterd! En misschien nog wat frietsaus.
Snij het broodje aan de bovenkant open, leg de worst ertussen, wat saus erop. En voila! Een heerlijke hotdog!
You put me outside my safety-zone
Outside all the lines that made my home
To find out that no one really lives
Without giving what it is you give
Ria schreef:Vandaag: Broodje hotdog!
bereiding: Ga naar de winkel, koop een zak witte/bruine puntjes,
neem daarbij ook nog een blik met hotdog worsten, of knakworstne is ook goed.
Daarbij neem je wat ketchup, en mosterd! En misschien nog wat frietsaus.
Snij het broodje aan de bovenkant open, leg de worst ertussen, wat saus erop. En voila! Een heerlijke hotdog!
Bij een hotdog hoort nog een pluk zuurkool
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon