k heb mijn heet water nog nooit horen loeien.oesterschelpje schreef:Wassen, beetje schil eraf halen, kleine stukjes snijden en koken.
Je kan het beter in potten bewaren dan invriezen.
Ik maak altijd mijn potjes schoon met soda, spoel ze goed na met loeiend heet water.
Daarna kook ik de rabarber, giet ze kokend in de potjes, deksel erop, af laten koelen, controleren of ze dichtgeklikt zijn.
Zo ja, dan kun je ze zeker maanden later nog eten.
Heerlijk!
Wij hebben altijd begrepen dat je na juli geen rabarber meer mag snijden, ivm.....? ziektes/schimmels??
Daarom durf ik nu niet meer te oogsten.
En je mag een rabarberplant ook nooit laten bloeien.
Weet iemand dat uit te leggen?


Wij eten vanavond:
gevulde kipfilet met paddestoeltjes
selderijstamppot met kipfiletreepjes
rode paprika en ijsbergsla erbij
en als toetje: magere yoghurt met verse aardbeien