Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Lassie »

oesterschelpje schreef:Wassen, beetje schil eraf halen, kleine stukjes snijden en koken.
Je kan het beter in potten bewaren dan invriezen.

Ik maak altijd mijn potjes schoon met soda, spoel ze goed na met loeiend heet water.
Daarna kook ik de rabarber, giet ze kokend in de potjes, deksel erop, af laten koelen, controleren of ze dichtgeklikt zijn.
Zo ja, dan kun je ze zeker maanden later nog eten.
Heerlijk!

Wij hebben altijd begrepen dat je na juli geen rabarber meer mag snijden, ivm.....? ziektes/schimmels??
Daarom durf ik nu niet meer te oogsten.
En je mag een rabarberplant ook nooit laten bloeien.
Weet iemand dat uit te leggen?
k heb mijn heet water nog nooit horen loeien. :slurp :nananere (gloeiend heet bedoel je?).

Wij eten vanavond:

gevulde kipfilet met paddestoeltjes
selderijstamppot met kipfiletreepjes
rode paprika en ijsbergsla erbij
en als toetje: magere yoghurt met verse aardbeien
Schemerlichtje
Berichten: 960
Lid geworden op: 05 jul 2010, 08:07

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Schemerlichtje »

Ik heb chocolademousse gemaakt, dus dat wordt het in ieder geval vanavond met slagroomijs oid. Lijkt ons best wel wat om te proberen. Verder bloemkool, rundervinken, aardappels
~ Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag ~ (Loesje)
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Mara »

oesterschelpje schreef:Wassen, beetje schil eraf halen, kleine stukjes snijden en koken.
Je kan het beter in potten bewaren dan invriezen.

Ik maak altijd mijn potjes schoon met soda, spoel ze goed na met loeiend heet water.
Daarna kook ik de rabarber, giet ze kokend in de potjes, deksel erop, af laten koelen, controleren of ze dichtgeklikt zijn.
Zo ja, dan kun je ze zeker maanden later nog eten.
Heerlijk!

Wij hebben altijd begrepen dat je na juli geen rabarber meer mag snijden, ivm.....? ziektes/schimmels??
Daarom durf ik nu niet meer te oogsten.
En je mag een rabarberplant ook nooit laten bloeien.
Weet iemand dat uit te leggen?
Pas wel op voor botulisme !
Ik kijk wel eens op een site, (Teunie) zij weckt echt heel veel. Zij waarschuwt haar lezers er ook voor.
het is nl geur- en smaakloos, maar dodelijk !
brrr
Dan kan het beter gaan schimmelen, dat zie je tenminste.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
oesterschelpje
Berichten: 832
Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door oesterschelpje »

Lassie schreef:
k heb mijn heet water nog nooit horen loeien. :slurp :nananere (gloeiend heet bedoel je?).
Haha, ik heb nog zo een ouderwetse fluitketel, dus het gloeit en het loeit hier. ;)
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door MarthaMartha »

oesterschelpje schreef:Wassen, beetje schil eraf halen, kleine stukjes snijden en koken.
Je kan het beter in potten bewaren dan invriezen.

Ik maak altijd mijn potjes schoon met soda, spoel ze goed na met loeiend heet water.
Daarna kook ik de rabarber, giet ze kokend in de potjes, deksel erop, af laten koelen, controleren of ze dichtgeklikt zijn.
Zo ja, dan kun je ze zeker maanden later nog eten.
Heerlijk!

Wij hebben altijd begrepen dat je na juli geen rabarber meer mag snijden, ivm.....? ziektes/schimmels??
Daarom durf ik nu niet meer te oogsten.
En je mag een rabarberplant ook nooit laten bloeien.
Weet iemand dat uit te leggen?
Mmm.. 'k heb net een bakje gegeten... is het slecht?
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10680
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Orchidee »

Lekker bloemkool met kaassaus en aardappels... :)
En een gehakt cordon bleu :slurp
Als toetje: milde magere yoghurt
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Gabrielle
Berichten: 1055
Lid geworden op: 04 nov 2004, 23:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Gabrielle »

MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?

je kunt er heerlijke rabarbertaart van bakken,

150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
3 eieren
half zakje vanille suiker

Dit flinke poos mixen

in een springvorm doen ( appeltaartvorm)

750 gram rabarber in stukjes snijden
30 gram custard
100 gram gewone suiker ( naar smaak meer of minder, moet je uitproberen)
1 1/2 zakje vanillesuiker

door elkaar doen , en bovenop het taartdeeg storten.

in een voorverwarmde oven van 150 graden,
1 uur en 15 minuten laten bakken

EET SMAKELIJK

natuurlijk opdienen met een verse klodder slagroom :langue :langue :langue
albion
Berichten: 7514
Lid geworden op: 27 dec 2007, 18:23
Locatie: ergens in nederland

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door albion »

Gabrielle schreef:
MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?
Van deze quoting snap ik niets. :quoi Je had zo een mooi site doorgekregen van refo. En daar staan zoveel recepten op over rabarber. Refo gaf je een
tip: niet invriezen want dan wordt het nog slapper 'snotterig' noemde hij dat. :)
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door MarthaMartha »

albion schreef:
Gabrielle schreef:
MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?
Van deze quoting snap ik niets. :quoi Je had zo een mooi site doorgekregen van refo. En daar staan zoveel recepten op over rabarber. Refo gaf je een
tip: niet invriezen want dan wordt het nog slapper 'snotterig' noemde hij dat. :)
waar snap je niets van dan?

ik heb het recept van Refo gebruikt, en niet ingevroren, dus ik zoek nog een liefhebber voor een bak rabarber, ze is echt lekker vind ik zelf.

maar dit is een leuk recept voor een volgende keer, toch?
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 19520
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door helma »

MarthaMartha schreef:
albion schreef:
Gabrielle schreef:
MarthaMartha schreef:ik heb zojuist een hele vracht rabarber uit mijn tuin gehaald, maar hope maak ik dat nu eigenlijk klaar?
en kan ik het daarna invriezen? of wordt het daar niet beter van?
Van deze quoting snap ik niets. :quoi Je had zo een mooi site doorgekregen van refo. En daar staan zoveel recepten op over rabarber. Refo gaf je een
tip: niet invriezen want dan wordt het nog slapper 'snotterig' noemde hij dat. :)
waar snap je niets van dan?

ik heb het recept van Refo gebruikt, en niet ingevroren, dus ik zoek nog een liefhebber voor een bak rabarber, ze is echt lekker vind ik zelf.

maar dit is een leuk recept voor een volgende keer, toch?
had maar meegenomen!!
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door MarthaMartha »

helma schreef:
MarthaMartha schreef:
waar snap je niets van dan?

ik heb het recept van Refo gebruikt, en niet ingevroren, dus ik zoek nog een liefhebber voor een bak rabarber, ze is echt lekker vind ik zelf.

maar dit is een leuk recept voor een volgende keer, toch?
had maar meegenomen!!
niet aan gedacht, moet je nog naar school vanmiddag? haal je het even langs....
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24728
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door refo »

oesterschelpje schreef: Wij hebben altijd begrepen dat je na juli geen rabarber meer mag snijden, ivm.....? ziektes/schimmels??
Daarom durf ik nu niet meer te oogsten.
En je mag een rabarberplant ook nooit laten bloeien.
Weet iemand dat uit te leggen?
Vroeger was men avn mening dat het voor de plant beter is om na de langste dag geen stelen meer te oogsten. Tegenwoordig is dat overigens 1 augustus. Maar het kan best.
Er komt naarmate het seizoen vordert wel meer oxaalzuur in de groente. Dat is slecht wegens de botontkalking van ouderen en de vorming van nierstenen. Beetje kalk erin.
Schemerlichtje
Berichten: 960
Lid geworden op: 05 jul 2010, 08:07

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Schemerlichtje »

...vanavond iets met rode bieten
~ Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag ~ (Loesje)
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door Mara »

Schemerlichtje schreef:...vanavond iets met rode bieten
Ha ha, bietjes zijn toch altijd rood :)
sZomers zijn ze lichter dan swinters, na een paar uur wordt je urine roze !
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Bericht door MarthaMartha »

tagliatelle met roomsaus, hamblokjes en champignons
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gesloten